به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، قیطاسوند، رئیس شبکه بهداشت دورود در همایش «ازدواج مناسب» که در دانشگاه پیامنور دورود برگزار شد، اظهار کرد: همراهی با شریک زندگی، عشق و صمیمیت، رشد و پیشرفت، میل به والد شدن ازجمله نیازها و دلایل صحیح در امر ازدواج است. شورش علیه والدین، احساس گناه یا ترحم نسبت به فرد مقابل، احساس تنهایی و استیصال، ارضای تنها میل جنسی و اجبار خانواده از جمله دلایل وانگیزههای نادرست برای ازدواج است.
وی افزود: در سالهای اخیر ازدواج به یک مشکل حاد اجتماعی تبدیل شده است و طی 10 سال اخیر سن ازدواج در حال افزایش است که مسئولان سیاسی و نظام سلامت کشور باید به آن توجه کنند. میانگین سن ازدواج در مردان در کشور 28 و در زنان 24 سال است.
قیطاسوند ادامه داد: طبق تحقیق مشترک وزارت بهداشت و وزارت ورزش، بالاترین میانگین سن ازدواج زنان در کشور به ترتیب مربوط به استانهای تهران، البرز و سمنان با 26، 24.6 و 24.5سال است.
رئیس شبکه بهداشت دوررود اضافه کرد: همچنین بالاترین میانگین سن ازدواج مردان نیز در کشور به ترتیب مربوط به استانهای تهران، البرز و ایلام با میانگین سنی 29.2 ، 28.8 و 28.4 سال است.
وی گفت: اگر میخواهیم نرخ رشد جمعیت افزایش یابد، باید روی 12 میلیون جوانی را که ازدواج نکردهاند کار کرد و آنان را به ازدواج و فرزندآوری ترغیب کرد. با توجه به وضعیت فرهنگی کشور، ازدواج یک مسأله حاد اجتماعی برای جوانان است.
قیطاسوند با بیان اینکه جوانان ما برای زندگی در جامعه فعلی، آموزش ندیدهاند، عنوان کرد: زندگی در جامعه نیاز به آموزشهای بههنگام و مناسب دارد که اگر اکنون غفلت کنیم مشکلات مسائل جمعیتی و مشکل حاد اجتماعی افزایش خواهد یافت.
سیدحسین موسوی ندروند، ریاست دانشگاه پیامنور دورود اظهار کرد: ازدواج امری مهم و سرنوشتساز است که موجب تعهدات قانونی برای مرد و زن میشود.
وی افزود: این تعهد قانونی برای مشارکت در صمیمیت عاطفی، جسمانی و جنسی، شناختی و مشارکت در انجام کارهای گوناگون و منابع مالی و عامل پیوند دو خانواده و دو شبکه اجتماعی است.
ندورند عنوان کرد: با توجه به وجود مشکلات و مسائل ازدواجهای نامناسب در جامعه برگزاری این همایشها برای جوانان و خانوادههایشان بیش از پیش ضرورت مییابد.
در ادامه حجتالاسلام رضایی، کارشناس دینی و مشاور خانواده و ازدواج درباره انتخاب همسر و نگاه و هدف جوانان از ازدواج مطالبی را عنوان کرد. رضایی روابط خوب و عاطفی دختر با پدر و پسر با مادر را یکی از شاخصهای داشتن زندگی موفق نام برد.
وی بیان کرد: ازدواج تنها راه مشروع و سالم تشکیل خانواده است. در همه مکاتب و ادیان الهی به ویژه دین مبین اسلام، ازدواج و تشکیل خانواده توصیه شده است، چراکه ازدواج به زن و مرد آرامش میبخشد و آنان را از انحراف و رفتارهای جنسی پُرخطر و غیر اخلاقی باز میدارد.
رضایی هشدار داد: جوانان نباید برای فرار از فشارهای زندگی، فرار از تنهایی یا فراموشی شکستهای عاطفی قبلی و یا تنها برای برآورده کردن غرایز جنسی، تصمیم به ازدواج بگیرند.
وی با اشاره به اینکه برای ازدواج، علاوه بر رشد جسمی،ج نسی، رشد روانی، اجتماعی نیز مورد نیاز است و برای ازدواجی موفق، آمادگی زیستی، روانی، مادی و اجتماعی لازم باید فراهم شود، افزود: برای انتخاب همسر باید به چند گروه از افراد جامعه مانند نارنجک ضامن کشیده در زندگی نگاه کرد.
این کارشناس درباره ازدواج با افرادی که برای ازدواج نامناسب هستند هشدار داد: خود شیفتهها همیشه از بالا به دیگران نگاه میکنند، بدبینها همیشه نیمه خالی لیوان را میبینند، شکاکها دچار اختلالات شخصیتی هستند و همینطور گروهی از افراد که برای جلب توجه دیگران هرکاری میکنند، از پرحرفی گرفته تا پرخاشگری و کارهای غیرمتعارف، که ازدواج با این افراد بزرگترین خطای زندگی است.
وی افزود: به گفته محققان و کارشناسان دینی زندگینامه، شغل، دلیل ازدواج، پایبندی به ارزشها، سبک زندگی خانواده، علاقهمندیها و حتی نظر طرفین در مورد شغل همسر و تعداد بچه از جمله نکاتی است که باید در جلسات آشنایی اولیه، از طرف مقابل، جویا شد.
حسین مریدی