کد خبر: 3261879
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۵
هاشمی:

بنده مؤمن خدا، محور طرح جامع «هفت شهر شایستگی» جهاد دانشگاهی است

گروه اجتماعی: معاون هماهنگی و توسعه جهاد دانشگاهی کشور با اشاره به طرح جامع «هفت شهر شایستگی»، گفت: این الگو براساس تعالیم نورانی قرآن و روایات معتبر و با محوریت بنده مؤمن خدا تعریف طراحی شده است.

دکتر سیدسعید هاشمی، معاون هماهنگی و توسعه جهاد دانشگاهی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، رسالت اصلی و اساسی مجموعه جهاد دانشگاهی را حوزه فرهنگی دانست و اظهار کرد: متأسفانه فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه کم‌رنگ شده و دانشجویان تحرک و جنبش دهه‌های 60 و 70 را ندارند. قطعاً مجموعه جهاد دانشگاهی می‌تواند با ساختارهای فرهنگی این پویایی را در محیط‌های دانشگاهی ایجاد کند.

وی با بیان اینکه طرح جامع «هفت شهر شایستگی» یکی از برنامه‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی است، افزود: هفت شهر شایستگی اشاره به منظومه رویدادهای دانش‌بنیان فرهنگی دانشجویان کشور دارد که با هدف تحقق الگوی فارغ‌التحصیل شایسته در نظام آموزش عالی ایران و به ابتکار معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی راه‌اندازی شده است.

معاون هماهنگی و توسعه جهاد دانشگاهی کشور اضافه کرد: در این الگو که براساس تعالیم نورانی قرآن کریم و روایات معتبر طراحی شده، برای یک دانش‌آموخته دانشگاه، هفت نقش اصلی مطرح شده است و این هفت نقش با محوریت بنده مومن خدا تعریف می‌شوند. منظور از این نقش‌های هفت‌گانه، موقعیت‌های خاصی هستند که یک فارغ‌التحصیل دانشگاهی، در زندگی فردی و اجتماعی خود در آن‌ها قرار می‌گیرد و در صورتی که بتواند وظایف خود را در آن موقعیت و در نقشی که برعهده دارد، به بهترین نحو انجام دهد، قابلیت، ظرفیت، توانمندی و در یک کلمه، شایستگی خود را اثبات می‌کند.

وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی در نظر دارد فارغ‌التحصیلان شایسته را بعد از دوران تحصیل شناسایی کند. این کار دشوار با همت مجموعه همکاران در جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک محقق خواهد شد.

هاشمی برنامه‌ریزی را مبنای مدیریت جهاد دانشگاهی دانست و گفت: برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی برای یک بازه 3 ساله (1393-1395) تدوین گردید که در این برنامه اهداف و راهبردهای جهاد دانشگاهی در حوزه‌های پژوهشی، آموزشی(آموزش عالی، علمی – کاربردی، کوتاه‌مدت تخصصی و تخصصی پیشرفته)، فرهنگی و اشتغال در حال جاری‌سازی است.

این مقام مسئول تحقق جایگاه جهاد دانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور را یکی از ماموریت‌های اصلی جهاد دانشگاهی خواند و تصریح کرد: قطعا کار اصلی در این مسیر بر دوش واحدها و حوزه 100 جهاد دانشگاهی است که جهاد دانشگاهی واحد گیلان یکی از آنها می‌باشد.

معاون هماهنگی و توسعه جهاد دانشگاهی کشور به مسیر پر فراز و نشیب جهاد دانشگاهی واحد گیلان طی سال‌های اخیر اشاره کرد و ادامه داد: خوشبختانه با مدیریت جدید این واحد دانشگاهی شاهد برقراری انسجام در مجموعه گیلان هستیم و معضلات و مشکلات تا حدودی مرتفع گردیده است. قطعا در آینده نزدیک شاهد شکوفایی و توسعه در حوزه‌های مختلف خواهیم بود.

وی نیروی انسانی متعهد و کارآمد را عامل توانمندی جهاد دانشگاهی دانست و خاطرنشان کرد: پسرفت و پیشرفت جهاد دانشگاهی متکی به نیروی انسانی است و همکاران جهاد دانشگاهی هستند که می‌توانند پیشرفت و توسعه را به مجموعه ببخشند؛ لذا انتظار ما از جهاد دانشگاهی واحد گیلان این است که در سطح استان‌های خراسان، خوزستان و یزد بدرخشد و به یکی از واحدهای قوی و افتخارآمیز جهاد دانشگاهی در کشور تبدیل شود و بازوی کمکی بسیار خوبی برای جهاد دانشگاهی کشور و در نهایت برای نظام باشد.

هاشمی از تبدیل جهاد دانشگاهی واحد گیلان به سازکان جهاد دانشگاهی گیلان تا پایان سال جاری خبر داد و یادآور شد: فرایند سازمان شدن در 5 استان شکل گرفته، البته هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده است؛ امیدواریم امسال  بتوانیم این برنامه را در واحد گیلان نیز اجرایی کنیم.

captcha