به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، مهدی قره شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآنالکریم، 19 اردیبهشتماه در نشست با مدیران و کارشناسان قرآنی ادارات تبلیغات اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: با تشکیل هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت از این به بعد تمامی مؤسسات قرآنی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرانالکریم مجوز گرفتهاند باید حداکثر ظرف یک سال با ضوابط جدید تطبیق داده شوند.
وی افزود: دبیرخانه این هیئتها در سازمان دارالقرآنالکریم مستقر است و از این پس مجوز مؤسسات قرآنی با دو امضای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرآنالکریم صادر میشود.
قره شیخلو با اشاره به اینکه مدتی است صدور مجوز برای مؤسسات قرآنی متوقف شده است، گفت: با تشکیل این هیئت رسیدگی، تمامی حمایتها از مؤسسات قرآنی در آن سیاستگذاری میشود.
وی با بیان اینکه بر طرف کردن همه مشکلات مؤسسات قرآنی وظیفه ما نیست، بیان کرد: هدف از صدور مجوز برای مؤسسات قرآنی واگذاری فعالیتهای قرآنی به مردم است.
قره شیخلو با اشاره به اینکه این سازمان اصراری بر تعدد مؤسسات قرآنی ندارد، گفت: نزدیک به دو هزار مؤسسه قرآنی از سازمان دارالقرآنالکریم مجوز دریافت کردهاند که با بررسی عملکرد آنها، باید مؤسسات فاقد ظرفیت و شرایط پالایش شوند.
رئیس سازمان دارالقرآنالکریم با تأکید بر اهمیت جلسات خانگی قرآن کریم، بیان کرد: راهاندازی این جلسات ماندگاری بیشتری دارد و بیشتر قاریان و حافظان بینالمللی از همین جلسات رشد پیدا کردهاند و وظیفه ما این است که مربی قرآن به این جلسات معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات قرآنی در چند سال گذشته رشد خوبی داشته است ابراز امیدواری کرد که از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات قرآنی کشور سهم بیشتری به سازمان دارالقرآنالکریم اختصاص پیدا کند.
قره شیخلو با اشاره به وجود ۱۱۰ هزار مدرسه در کشور، گفت: تفاهمنامهای با وزارت آموزش و پرورش امضا شده تا از فضاهای مدارس برای آموزش قرآن استفاده شود.
وی لزوم استفاده از فضاهای فیزیکی همچون مسجد و حسینیه برای آموزش قرآن را یادآور شد و گفت: به جای واگذاری زمین برای ساخت دارالقرآن از این فضاها استفاده کنیم و اعتبارات را به سمت و سوی نرمافزاری سوق دهیم.
رئیس سازمان دارالقرآنالکریم با بیان اینکه امسال طرحی برای راهاندازی ۱۵۰ جلسه تفسیرگویی در کشور داریم، اظهار کرد: امیدوارم با اجرای این طرح تفسیرگویی پررنگ و روز به روز توسعه و گسترش پیدا کند.
قره شیخلو با اشاره به اجرای طرح نور باران در سال گذشته گفت: در این طرح بیشتر نگاه فرهنگسازی بود تا عدد و رقم و بیشتر قرآنهای چاپ شده در این طرح با کمک خیرین در مناطق محروم کشور توزیع شد.
وی با بیان اینکه در طرح نور باران افراد از پنج هزار ریال تا ۱۰۰ میلیون ریال کمک کردند، افزود: در مجموع هشت میلیارد ریال برای چاپ قرآن از مردم جمعآوری شد. این طرح در سال جاری هم ادامه دارد و من معتقدم اگر توجه بدهیم و فرهنگسازی کنیم محرومترین خانوادهها هم در آن مشارکت میکنند.
قره شیخلو با بیان اینکه سایت تلاوت با امکانات و گرافیک جدید در ماه مبارک رمضان رونمایی میشود، گفت: نرمافزار آموزش مجازی قرآن آماده شده است که با راهاندازی این نرمافزار بسیاری از دورههای آموزشی قرآن با اساتید مجرب برای تمامی استانها برگزار میشود.
رئیس سازمان دارالقرآنالکریم یادآور شد: با راهاندازی پورتال جامع مؤسسات قرآنی یک شبکه اجتماعی از مؤسسات قرآنی خواهیم داشت.
حسین ضامنی