کد خبر: 3288719
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۱

گزارش ایکنا از هم‌اندیشی بررسی سیاست‌های ارتقای فعالیت‌های قرآنی بانوان

گروه فعالیت‌های قرآنی: جلسه هم‌اندیشی بررسی سیاست‌های ارتقای فعالیت‌های قرآنی بانوان امروز، ۲۱ اردیبهشت‌ماه در آستانه برگزاری همایش بین‌المللی تجلیل از بانوان فعال قرآنی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) جلسه هم‌اندیشی بررسی سیاست‌های ارتقای فعالیت‌های قرآنی بانوان با نگاهی به چالش‌ها و راهکارها بعد از ظهر امروز، 21 اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، خزعلی، رئیس دانشگاه الزهرا(س)، معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از مسئولان امور بانوان و همچنین بانوان فعال قرآنی کشور در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در ابتدای این هم‌اندیشی که در آستانه برگزاری همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی برگزار شد، معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: در رهنمودهای مقام معظم رهبری بسیار دیدیم که ایشان بزرگوارانه از حضور بانوان در عرصه فعالیت‌های قرآنی تشکر کرده و همواره بر این حضور و همچنین تجلیل از قهرمانان قرآنی تأکید داشته‌اند.
وی با اشاره به همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی که هرساله از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می‌شود، گفت: یکی از اهدافی که طی سال‌های گذشته در این همایش دنبال کرده‌ایم معرفی قهرمانان قرآنی خانم به جامعه بوده است؛ زمانی که همه ما اعتقاد داریم زنان ما در عرصه فرهنگ‌سازی تمامیت جامعه را دارند، باید دغدغه توسعه فعالیت قرآنی بانوان را نیز داشته باشیم و در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های مادی و معنوی کنیم.
فرزانه با اشاره به برگزاری هم‌اندیشی بررسی سیاست‌های ارتقای فعالیت‌های قرآنی بانوان گفت: برخی افراد در این همایش درباره نگرش و دیدگاه‌های مردم‌سالارانه نسبت به بانوان و موانع و مشکلات پیش روی فعالیت‌ قرآنی بانوان مطالبی را عنوان می‌کنند که تمامی این مسائل باید در قالب جلسات متعدد هم‌اندیشی ریشه‌یابی شود و مشکلات و کمبودهای این حوزه از طریق همین جلسات هم‌اندیشی رفع شود.
وی در ادامه عنوان کرد: باید در قالب برگزاری جلسات هم‌اندیشی، آسیب‌ها و کمبودها را به فرصتی برای گسترش و ارتقای فعالیت‌های قرآنی بانوان تبدیل کنیم و با توسعه فرهنگ قرآنی، جامعه را به رنگ قرآن آمیخته کنیم و در این مسیر از افرادی که می‌توانند به ارتقای فرهنگ قرآنی جامعه کمک کنند، بهره بگیریم.
فرزانه در پایان با تأکید بر توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه، عنوان کرد: خلاء‌هایی در جامعه داریم که باید این خلاء‌‌ها را کم‌کم از بین ببریم. چرا نباید شناسنامه قرآنی برای حافظان و قاریان در کشور داشته باشیم؟ ما باید بتوانیم برای حافظان، قاریان و فعالان قرآنی کشورمان شناسنامه قرآنی طراحی کنیم چرا که در این صورت فعالیت‌های قرآنی ما منسجم‌تر پیش می‌رود و انگیزه بیشتری نیز در بین فعالان قرآنی ایجاد می‌شود.
انسیه خزعلی، رئیس دانشگاه الزهرا(س) در این بخش از جلسه هم‌اندیشی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های قرآنی بانوان در جامعه اظهار کرد: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری، همدلی و همزبانی نامگذاری شده است باید بانوان قرآنی ما بتوانند این همدلی و همزبانی را در فعالیت‌های قرآنی خود تحقق بخشند و همدلی و همزبانی را تمرین کنند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری محور فعالیت ما را همدلی و همزبانی قرار داده‌اند، عنوان کرد: برای همدلی و همزبانی در جامعه باید حول محور امامت، ولایت و رهبری قرار بگیریم چرا که جایگاه امام و رهبری برای ایجاد همدلی و همزبانی است.
خزعلی با عنوان این مطلب که بانوان قرآنی در جامعه باید به طور شایسته حمایت و پشتیبانی شوند، گفت: بانوان قرآنی باید از نظر شغلی و رفاهی و علمی تأمین باشند تا بتوانند بدون دغدغه در امور خانوادگی، اجتماعی، تحصیل و شغل نقش‌آفرینی داشته باشند.
وی ادامه داد: هرچند که قوانین خوبی در حوزه بانوان و حمایت از بانوان در عرصه‌های مختلف به تصویب رسیده است اما اجرایی شدن این قوانین نیازمند آیین‌نامه اجرایی است که امیدواریم هر چه زودتر به شرایط ایده‌آل نزدیک شویم.
همچنین، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در این هم‌اندیشی اظهار کرد: بیش از 80 درصد جامعه قرآنی ما را بانوان تشکیل می‌دهند اما آیا جایگاهی که باید برای بانوان فعال قرآنی در جامعه وجود داشته باشد، وجود دارد؟
وی با بیان اینکه برای توسعه فعالیت‌های قرآنی بانوان باید خود بانوان ورود جدی داشته باشند، عنوان کرد:  یکی از مطالباتی که برای توسعه فعالیت‌های قرآنی بانوان وجود دارد حضور بانوان در مسابقات بین‌المللی قرآن است تا بانوان نیز همانند آقایان بتوانند توانمندی‌های خود را به جامعه معرفی کنند.
افتخاری ادامه داد: در آخرین جلسه ستاد عالی مسابقات قرآن بحث برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن بانوان مطرح شد که مسئولان حاضر از این بحث حمایت کردند و پیشنهاد شد کمیته طرح و برنامه، با نظر بانوان قرآنی، داوران و قاریان قرآن کریم به تهیه طرح اولیه مسابقات بین‌المللی قرآن بانوان بپردازند تا این طرح با نگاه خود بانوان به تأیید نهایی برسد.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: برای برگزاری یا عدم برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن بانوان طرحی را به منظور بررسی دیدگاه علما و فقها از گذشته تا به امروز داریم تا به نتیجه نهایی برسیم که می‌توانیم مسابقات بین‌المللی قرآن را برای بانوان برگزار کنیم یا نمی‌توانیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه سخنران دیگر این هم‌اندیشی بود که در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: یکی از اتفاقات مهم در فضای فرهنگی کشور، فرهنگ‌سازی برای احساس نیاز به آموزش و یادگیری قرآن کریم و معارف قرآنی است.
حسینی ادامه داد: اگر چه امروز کشور ما یک کشور اسلامی است اما هنوز بخش عمده‌ای از مردم نسبت به قرآن احساس نیاز ندارند و آموزش و یادگیری قرآن به یک نیاز در جامعه تبدیل نشده است.
وی در ادامه گفت: اگر موسسات قرآنی برای مدتی تعطیل شوند اتفاق خیلی مهمی در امور یومیه مردم رخ نمی‌دهد و مردم به مشکل بر نمی‌خورند؛ باید همانطور که مردم نسبت به مجالس اهل بیت(ع) اخساس نیاز می‌کنند نسبت به قرآن نیز آن احساس نیاز را داشته باشند اما متأسفانه آنطور که باید احساس نیاز به قرآن نداریم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با عنوان این مطلب که برای توسعه قرآن در جامعه نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم، اظهار کرد: تا زمانی که به بحث حجاب، قرآن و فرهنگ در کشور توجه زیادی نمی‌شود و اگر بودجه کمی هم به این امر اختصاص پیدا کند آنطور که باید صرف این امور نشود، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم بوستان و گلستان قرآنی به وجود آید؛ اگر هم تا به امروز کارهای قرآنی خوبی در کشور انجام شده و پیشرفت‌های خوبی در این عرصه داشته‌ایم به لطف خداوند و علم‌داری رهبر معظم انقلاب بوده است.
در پایان این هم‌اندیشی، مسئولان امور بانوان دستگاه‌ها و نهادهای مختلف و بانوان فعال قرآنی حاضر در جلسه به ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود درباره فعالیت‌های قرآنی بانوان پرداخته و پیشنهادات خود را در این حوزه مطرح کردند.
یادآور می‌شود، همایش بین‌المللی تجلیل از بانوان فعال قرآنی چهارشنبه، 30 اردیبهشت‌ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد.

captcha