کد خبر: 3290766
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۶
الهیاری در دومین نشست هم‌اندیشی مسئولان نهاد کتابخانه‌ها:

مؤلفه‌های مذهبی، سیاست نهاد کتابخانه در تأمین منابع است

گروه ادب: معاون توسعه کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در دومین نشست هم‌اندیشی اساتید کتابداری و مسئولان این نهاد درباره خط مشی مدیریت تامین کتاب برای کتابخانه‌ها عنوان کرد: سیاست نهاد کتابخانه تأمین منابع بر اساس مؤلفه‌های مذهبی، ملی و بومی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) در دومین نشست هم‌اندیشی اساتید کتابداری و مسئولان نهاد کتابخانه‌های عمومی، علیرضا مختارپور، دبیرکل این نهاد به رشد کمی کتابخانه‌های کشور در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: تاکنون با اشکالاتی در مجموعه نهاد کتابخانه‌ها رو‌به‌رو بوده‌ایم که امیدواریم در آینده نزدیک این اشکالات برطرف شوند.

مختارپور با بیان اینکه در 11 ماه اخیر متوسط درآمد کتابداران با رشد 100 درصدی نسبت به گذشته روبه‌رو شد، افزود: یکی از اهداف اصلی دوره جدید مدیرت نهاد کتابخانه‌های عمومی، تکریم هر چه بیشتر علم کتابداری بوده و نیز این توفیق که با صرفه‌جویی و انضباط مالی حقوق 80 درصد کتابداران دو برابر شود و همه کتابداران روستایی و شهری بیمه شوند.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همچنین به بررسی شکایات آزمون استخدامی نهاد در سال 91 اشاره کرد و گفت: به شکایت 282 نفر رسیدگی شده و به زودی در نهاد کتابخانه‌های عمومی استخدام می‌شوند.
وی با اذعان به اینکه 75 تا 80 درصد قفسه‌های کتابخانه‌های عمومی هیچ مراجعه‌کننده‌ای ندارند، افزود: این امر نتیجه بی‌سلیقگی و عدم مدیریت صحیح در توزیع منابع بوده‌است.
مختارپور همچنین گفت: در دوره‌های قبلی مدیریت نهاد کتابخانه‌های عمومی اشکالاتی وجود داشت که در تلاش هستیم آنها را مرتفع کنیم.

سیاست‌های ویژه نهاد کتابخانه‌ها در تامین منابع
همچنین در این نشست، محمد اللهیاری، معاون توسعه کتابخانه‌های نهاد نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سخنانی عنوان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی برای تامین منابع، دسته‌بندی خاصی را برای دسترسی سریع و آسان تمام ایرانیان به منابع اطلاعاتی در دستور کار قرار داده‌ است.
معاون دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: سیاست‌های ویژه نهاد کتابخانه‌ها در تامین منابع بر حسب مخاطب در درجه اول به منابع کودک و نوجوان و سپس منابع لازم برای پوشش تنوع زبانی، تنوع منابع برحسب مؤلفه‌های مذهبی، بومی و قومی و منابع افراد با ناتوانی‌های جسمی متمرکز شده‌ است.
وی به مجموعه‌سازی منابع کتابخانه‌های عمومی کشور بر حسب نوع یا قالب منبع اشاره کرد و توضیح داد: در این راستا به منابع مرجع، دیجیتال، کمک آموزشی و نشریات و مطبوعات توجه خاص شده‌ است.
اللهیاری تصریح کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی در سطح ملی، مخاطبان خود را یکایک ایرانیان و در سطح بین‌الملل مخاطبان خود را فارسی‌زبانان تعریف کرده است. شاهراه ارائه منبع و تامین محتوا برای سطح ملی از مسیر کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور محقق می‌شود و در سطح فراملی از محمل رسانه‌های دیجیتال استفاده خواهد شد.
همچنین در این نشست، اساتید کتابداری به بیان پیشنهادهای خود درباره مجموعه‌سازی کتابخانه‌های عمومی پرداختند.
دومین نشست هم‌اندیشی اساتید کتابداری و مسئولان نهاد کتابخانه‌ها با موضوع مجموعه‌سازی کتابخانه‌ها در بستر تحولات نشر ایران شامگاه 21 اردیبهشت در هتل پارسیان انقلاب برگزار شد.

captcha