به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، «جعفر فردی» قاری بینالمللی قرآن که با حضور در سیویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران رتبه اول رشته قرائت این دوره از مسابقات را از آن جمهوری اسلامی ایران کرد، متولد 1360 در تهران است که سال 81 برای نخستینبار در مسابقات قرآن سازمان اوقاف شرکت کرد و تا سال 93 که رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن را به دست آورد هر سال در مسابقات کشوری قرآن شرکت کرده و به مرحله فینال راه پیدا میکرد تا اینکه با تلاشهای چندساله، رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران را کسب کرد.
وی همزمان با شرکت در مسابقات قرآن اوقاف طی سالهای متمادی، در مسابقات قرآن دیگر کشورها نیز شرکت میکرد و سال 82 در مسابقات قرآن هندوستان، رتبه اول، سال 84 در مسابقات قرآن لیبی، رتبه سوم، سال 82 در مسابقات قرآن تونس، رتبه اول و سال 87 در مسابقات قرآن مالزی رتبه دوم را به دست آورد و هیچگاه از تلاش برای کسب رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران دست نکشید.
جعفر فردی درباره حضور خود در سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران و کسب رتبه اول رشته قرائت این دوره از مسابقات میگوید: خواست خدا بود که سال گذشته بعد از 12 سال به مسابقات بینالمللی قرآن ایران راه پیدا کردم؛ برای خیلی خوب خواندن وارد مسابقات نشدم و زمانی که در این مسابقات شرکت کردم با دلی شکسته از خدا خواستم بعد از این همه لطفی که طی سالهای متمادی به من داشت این بار هم لطف خود را شامل حال من کند و بتوانم رتبه اولی را به دست آورم.
وی با بیان اینکه عنوان اولی رشته قرائت در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران هدیهای بود که خداوند به من داد، ادامه میدهد: سال گذشته با بیش از 12 سال تجربه در مسابقات بینالمللی قرآن شرکت کردم. به هر حال در مسابقات بینالمللی قرآن همه از نماینده ایران انتظار دارند و منتظر هستند که ببینند چه کار میکند و من نیز سال گذشته با توکل به خدا نتیجه گرفتم و اول شدم.
فردی، زیباترین خاطره خود از شرکت در مسابقات قرآن که مربوط به اولین و آخرین حضور خود در مسابقات قرآن است، برگزاری مسابقات قرآن در شهر شیراز میداند و میگوید: سال 81 که برای نخستینبار در مسابقات کشوری قرآن حضور داشتم این مسابقات به میزبانی شهر شیراز برگزار شد و در سال 92 نیز که آخرین حضورم در مسابقات قرآن و کسب رتبه اول مرحله کشوری بود نیز مسابقات به میزبانی شهر شیراز برگزار شد و این نکته برایم خیلی جالب بود.
وی ادامه میدهد: بسیاری از افرادی که در مسابقات کشوری و بینالمللی قرآن شرکت میکنند برای اول شدن میآیند اما اینکه چه کسی در مسابقات اول میشود دست خداست و فقط خدا میداند. بندهها کمی عجول هستند اما خدا همیشه بهترین را برای آنها در نظر میگیرد؛ من هم از اینکه در مسابقات بینالمللی قرآن سال 93 اول شدم راضی هستم.
نفر اول مرحله کشوری سی و پنجمین دوره مسابقات کشوری قرآن اوقاف در ادامه میگوید: سال 92 که مسابقات کشوری قرآن اول شدم حال و هوای معنوی خوبی داشتم و همیشه از آن حال و هوا که در شهر شیراز برایم ایجاد شده بود به عنوان یک خاطره یاد میکنم؛ در نوروز 94 نیز برای زنده شدن این خاطرات به شهر شیراز رفتم و حتی وارد سالن برگزاری مسابقات کشوری شدم و تمامی خاطراتی که در آن مسابقات داشتم برایم زنده شد و خاطره اول شدن در مسابقات کشوری قرآن را هیچگاه فراموش نمیکنم؛ چرا که کسب رتبه اولی در آن مسابقات بود که موجب شد به مسابقات بینالمللی قرآن راه پیدا کرده و رتبه اول این مسابقات را به دست آورم.
وی با یادآوری 12 سال شرکت در مسابقات کشوری قرآن سازمان اوقاف، میگوید: بعد از 12 سال که در مسابقات کشوری قرآن اول نشده بودم، میتوانستم دیگر شرکت نکنم چرا که رهبر معظم انقلاب هم فرموده بودند؛ رتبه اول مسابقات قرآن مالزی همان رتبه اول است و من نیز در مسابقات قرآن مالزی رتبه دوم را به دست آورده بودم اما با این وجود دوست داشتم روزی به عنوان نماینده ایران در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی حضور داشته باشم و رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران را به دست آورم و این مقام برایم شیرینی خاصی داشت.
فردی، مسابقات کشوری قرآن اوقاف در سال 86 را نیز از خاطرات شیرین خود طی شرکت در مسابقات قرآن میداند و ادامه میدهد: مسابقات کشوری قرآن سال 86 در اهواز برگزار شد و در آن مسابقات من و برادرم «حسین» با هم به مرحله فینال مسابقات راه پیدا کردیم که در نهایت حسین اول شد و من هم دوم یا سوم شدم؛ مسابقات قرآن آن سال نیز برایم خیلی جالب و شیرین بود چرا که به همراه برادرم رتبههای برتر را به دست آورده بودیم؛ در آن مسابقات دوست داشتم برادرم اول شود که این اتفاق هم افتاد.
وی با عنوان این مطلب که حضور نماینده ایران در مسابقات بینالمللی قرآن کشورمان که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار میشود نمود بسیار خوبی دارد، میگوید: هرچند که قبل از کسب رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن در محافل قرآنی متعدد حضور داشتم اما بعد از مسابقات و کسب عنوان اولی، حضورم در محافل و مراسمهای قرآنی پررنگتر شد و آرامشی پیدا کردم تا بتوانم بعد از این آثاری از خود باقی بگذارم.
این قاری بینالمللی قرآن ادامه میدهد: قصد دارم طی یکی دو ماه آینده ترتیل کل قرآن را اجرا کنم و این ترتیلخوانی را به عنوان اثر خود به جامعه قرآنی ارائه کنم؛ به نظرم اینکه یک قاری قرآن بتواند ترتیلخوانی کل قرآن را از خود به ثبت برساند خیلی مهم است و امیدوارم هر چه زودتر این کار را انجام دهم.
وی که سال گذشته قبل از کسب رتبه در مسابقات بینالمللی قرآن اعلام کرده بود بعد از پایان مسابقات قصد راهاندازی جلسه تخصصی قرآن دارد تا بتواند تجربیات خود را در اختیار قرآنآموزان قرار دهد، درباره این جلسه میگوید: سال گذشته به دلایل متعدد امکان برپایی این جلسه به وجود نیامد اما صحبتهای اولیه برای راهاندازی این جلسه انجام شده و امیدوارم تا قبل از ماه مبارک رمضان، این جلسه شکل بگیرد.
فردی، درباره سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران میگوید: با توجه به اینکه در این مسابقات نمایندگان نزدیک به 80 کشور جهان حضور خواهند داشت امیدوارم قاریان شرکتکننده در این مسابقات خوب و با کیفیت بخوانند تا جذابیت مسابقات بالا برود؛ امیدوارم چند قاری خوب از دیگر کشورها به مسابقات امسال بیایند تا جذابیت و شیرینی مسابقات بالا رود؛ چرا که مردم ما هم دوست دارند قاریان خوشخوان را ببینند و صدای تلاوت آنها را بشنوند و البته اگر تلاوتهای زیبا و با کیفیت بشنوند حتما تشویق میکنند.
وی با بیان اینکه در مسابقات قرآن سال گذشته قاریان خوشخوان از سوی حاضران در سالن به خوبی تشویق میشدند، عنوان کرد: سال گذشته رقبای خوبی داشتم و سطح کیفی برخی از قاریان شرکتکننده واقعا بالا بود البته امیدوارم که مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران نیز سیاسی نشود که براساس برخی سیاستهای خاص افراد خاصی از برخی کشورها به عنوان نفرات برتر انتخاب شوند و حق برخی از قاریان خوب ضایع شود. سال گذشته یکی از قاریان شرکتکننده که نفر پنجم شده بود پیش من گریه میکرد و از نتیجه مسابقات راضی نبود و این برای من بسیار دردناک بود.
وی درباره دلایل اول شدن قاریان ایرانی در چندین دوره مسابقات بینالمللی قرآن میگوید: به طور کلی قاریان ایرانی قوی هستند اگر هم یک قاری مصری شرکت کند قاری ایرانی از او جلو میزند؛ چرا که قاری ایرانی سعی میکند با توجه به قواعد و چارچوب مسابقات خود را به آن قواعد نزدیک کند و تلاوت خوبی ارائه کند اما قاریان مصری بدون توجه به قواعد و چارچوب مسابقات، روند خود را میروند.
فردی عنوان کرد: البته انتخاب قاری ایرانی برای کسب رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن نیز بسیار مهم است و امیدوارم ما در مسابقات بینالمللی قرآن به نحوی عمل کنیم که یک قاری قوی را انتخاب کنیم؛ قاری قرآن که به عنوان نماینده ایران در این مسابقات حضور پیدا میکند باید مطمئن باشد و مطمئن بودن به معنای داشتن تجربه و توانمندی لازم است که البته برگزاری کلاسهای آموزش تخصصی برای نمایندگان جمهوری اسلامی ایران باید در اولویت باشد.
وی درباره نماینده ایران در رشته قرائت سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن میگوید: آقای دانش که در رشته قرائت به این دوره از مسابقات قرآن میآید تا جایی که به یاد دارم بیشتر از شش سال در مسابقات کشوری قرآن حضور داشت در آن سالها هیچ موفقیتی به دست نمیآورد اما رفته رفته که دوستان قویتر در این مسابقات رتبه میآورند و از مسابقات خارج میشدند فضا برای دیگر دوستان باز میشد و به این شکل آقای دانش نیز کمکم توانست خود را در مسابقات کشوری قرآن عرضه کند و نتیجه بگیرد.
فردی در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای نمایندگان ایران در سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران گفت: امیدوارم بنده نیز در مراسم افتتاحیه این مسابقات بتوانیم یک تلاوت خوب و معنوی داشته باشم.
برادرم مرا پای سفره قرآن نشاند/ همکلام با نماینده ایران در مسابقات بینالمللی قرآن
خداوند عزیز همه ی ماخادمان و قاریان قرآن را در عمل به قرآن کریم موفق و منصور بفرماید انشاالله...
*والسلام علی عبادالله الصالحین*