قاسم جعفری، عضو فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به برگزاری سیودومین مسابقات بینالمللی قرآن کریم در تهران اظهار کرد: با توجه به اینکه ما خود را امت رسول خدا(ص) و کتاب و قانون اساسی زندگی خود را قرآن میدانیم، بنابراین لازم است در همه لایههای زندگی چه در عرصه نظری و چه در ساحت عملی قرآن را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
وی با بیان اینکه زنده نگه داشتن شعائر الهی از تقوای الهی است، گفت: با تکریم قرآن معارف قرآنی بسط و نشر پیدا میکند و همانطور که در زیارت قرائت نیز آمده که «اللهم ارزقنا قرائت القرآن و فهم القرآن و عمل بالقرآن» طبیعتاً قرائت قرآن منجر به ورود به مراحل فهم و سپس عمل به قرآن شود.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اهتمام ویژه جمهوری اسلامی ایران به فعالیتهای قرآنی گفت: ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان امالقرای اسلامی و به دلیل داشتن حکومت مردمسالار دینی همواره مورد توجه مسلمانان بوده و انتظار نیز این است که به کانون اصلی افکارش متوجه این کتاب الهی باشد؛ بنابراین مسابقات قرآن میتواند در همه عرصهها تأثیرگذار باشد و علاوه بر جلب دیدگاه مسلمانان به سوی ایران، در سایر امور اجتماعی، سیاسی و حتی اقتصادی تأثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه برگزاری چنین مسابقاتی کار ارزشمند و مفیدی است، اظهار کرد: حضور نمایندگان سایر کشورها در ایران و دیدن واقعیتهای جمهوری اسلامی آنها را به رسولان ایران اسلامی برای بیان واقعیتهای کشورمان در مقابل تبلیغات سوئی که از سوی دشمنان صورت گرفته است، تبدیل میکند.
جعفری افزود: هرچه کیفیت کار بالا برود و سطح کار هرچه زیباتر و منظمتر باشد حتماً میتواند الگوی ایرانی را بهتر معرفی کند و تأثیرات خوب خودش را داشته باشد؛ به ویژه اینکه در سالهای اخیر رشتههای متنوعتری در مسابقات قرآن داشتیم و تنها به رشتههای قرائت و حفظ بسنده نشده است.
وی ادامه داد: توجه به معارف اهل بیت(ع) که به عنوان ثقل دوم در کنار قرآن مطرح است میتواند به عنوان سوغات معنوی در ذهن مهمانان باقی بماند.
منتخب مردم بجنورد در مجلس با تأکید بر ضرورت حضور مسئولان نظام در مسابقات قرآن گفت: مسئولان با حضور خود در چنین مراسم و محافلی در راستای بسط معارف قرآنی قدم برداشتهاند بنابراین لازم است در چنین برنامههایی حضور پیدا کنند و ضمن بهره بردن از این فضا، بر اساس روایتی منسوب به پیامبر(ص) مبنی بر اینکه «الناس علی دین ملوکهم» مشوقی برای حضور مردم و بسط شعائر الهی در جامعه باشند.
جعفری عدم حضور مسئولان در مراسم قرآنی و دینی را خلأیی جدی عنوان کرد و گفت: مسئولان حداقل به مقدار «من بهالکفایه» و یا به عنوان «واجب کفایی اجتماعی» در چنین مراسمی حضور پیدا کنند و برای برگزاری چنین برنامههایی تأثیرگذار باشند.