کد خبر: 3297577
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳
رضا ایرانمنش:

مسئولان دلبسته صندلی‌های خود نباشند/ تصویرگری سه گروه از جانبازان در «موقعیت من»

گروه هنر: یک بازیگر فیلم‌های دفاع مقدسی گفت: مسئولان بدانند که صندلی ریاست تا به آخر مال یک نفر نیست و ممکن است هر لحظه به دیگری واگذار شود، پس بهتر است زیاد دلبسته آن نباشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری فیلم سینمایی «موقعیت من» با حضور رضا ایرانمنش، نویسنده، بازیگر و کارگردان، امروز، 23 اردیبهشت‌ماه در بیمارستان آتیه برگزار شد. در ابتدای این جلسه ایرانمنش، که به دلیل عوارض ناشی از گازهای شیمیایی دوران دفاع مقدس در بیمارستان بستری است، اظهار کرد: برای این تصمیم به ساخت فیلم سینمایی «موقعیت من» گرفتم که حرف‌های رزمندگانی را بزنم که صدایشان به گوش کسی نمی‌رسد؛ افرادی که از جان، مال و خانواده خود گذشتند تا ما آرامش داشته باشیم. البته ادعا ندارم توانسته‌ام تمام و کمال آن چه را بر آنها رفته در فیلمنامه بیان کنم، اما تمام سعی خود را می‌کنم تا در جلوی دوربین کاری خلق شود که ارزش عنوان فیلم دفاع مقدسی را داشته باشد.

وی افزود: این فیلم بیانگر مسائلی است که بر یک جانباز جنگ می‌رود. این جانباز حتی برای درمان سلامتی خود نیز با مشکل روبرو است، اما کسی آنچه را که بر او رفته درک نمی‌کند، بنابراین در تنهایی خود می‌سوزد و می‌سازد. در این میان سعی کردم که تصویرگری من به نحوی نباشد که تصویری سیاه از دفاع مقدس نشان دهم، بلکه با تصویرگری از گوشه‌ای از موقعیت‌ها، تلنگری به مسئولان زده باشم.

این جانباز جنگ خطاب به مسئولان سینمایی گفت: مسئولان بدانند که میز ریاست هیچ موقع ماندگار نخواهد بود و انسان ممکن است با یک حرکت و تغییر از عرش به فرش برسد، پس چه بهتر که تا زمانی که قدرتی داریم در راه حق قدم برداریم.

اقدامات نابودگر مسئولان برای سینمای دفاع مقدس

ایرانمنش اضافه کرد: از نگاه من مسئولان سینمایی در اکثر دوره‌ها اقدامات را در جهت نابودی سینمای دفاع مقدس انجام داده‌اند و اگر ادعایی مبنی بر حمایت از این‌گونه سینمایی از آنها می‌شنوید تنها حرف‌هایی است که برای حفظ صندلی‌های ریاست زده می‌شود، والا هیچ نوعی حمایتی را از فیلم‌های دفاع مقدس‌مان در سینما شاهد نیستیم.

بازیگر فیلم «سجاده آتش» تاکید کرد: برای من خیلی دردناک است که امروز فیلم‌هایی نظیر «اخراجی‌ها» عنوان دفاع مقدس را یدک می‌کشند. این کارها در حقیقت تخریب کننده این ژانر ارزشمند سینما هستند؛ چرا سینمایی که در دهه شصت و ابتدای دهه هفتاد سینمای دفاع مقدس را به عنوان یک گونه اصلی در سینما داشت باید امروز این دست تولیدات را به فراموشی بسپارند. اتفاقی که نشان می‌دهد مسئولان فرهنگی و سینمایی تنها شعاردهندگان خوبی هستند.

ایرانمنش تاکید کرد: با تمام نقصانی که وجود دارد از مسئولان می‌خواهم که از فیلم‌های دفاع مقدس حمایت عملی کنند، چون اگر از امروز نیز این اتفاق رخ بدهد باز قدمی روبه جلو خواهد بود. در این میان سینماگران متعهد نباید از کمبودها بهراسند و به هر طریق ممکن این ژانر را با کارهایشان زنده نگه دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره بستری شدنش نیز چنین گفت: در این چند وقت پزشکان کار درمان را با شیوه متفاوتی در پیش گرفته‌اند و  نتیجه خوبی دریافت کرده‌ایم. اینکه سراغ بازنویسی فیلمنامه رفتم و به فکر کلید زدن کارم بیفتم، توصیه پزشکم بود تا بتوانم از افسردگی رهایی پیدا کنم. این کار را هم به صورت خودجوش با چند نفر از جوانانی که تشنه قصه‌های دفاع مقدس هستند، آغاز کرده‌ام.

«موقعیت من» فیلمی صرفاً جنگی نیست

این بازیگر ادامه داد: «موقعیت من» یک فیلمنامه جنگی است که به تعبیر من می‌توان از آن به‌عنوان یک درام عشقی نام برد. ما از زاویه دیگری عشق به جنگ را به تصویر می‌کشیم و دنبال رایزنی با ارشاد و تلویزیون برای ساخت این اثر هستیم. اصلاً از اینکه فردا بدهکار عوامل شوم و زیر بار قرض بروم نگران نیستم چون پیرامون مقطعی از جنگ کار می‌کنم که بسیاری از جوانان درباره آن سؤال دارند. بنابراین تا جایی که بتوانم سماجت به خرج می‌دهم و حتی برنامه‌ریزی کرده‌ام این فیلم به جشنواره فیلم فجر برسد.

وی در پایان سخنانش تاکید کرد: فکر می‌کنم بین ۱۵ تا ۲۰ روز دیگر بتوانم مرخص شوم. تا آن موقع بچه‌های تولید کارهای مقدماتی را انجام داده‌اند و اگر مسئولان مردانگی به خرج دهند و دست یاری ما را بگیرند تا ۲۰ روز آینده کار را کلید می‌زنیم تا برای جشنواره فیلم فجر آماده شود، اما اگر این اتفاق نیفتد در نشست دیگری ناگفته‌هایی را خواهم گفت و از برخی اشخاص نام خواهم برد تا آنقدر نگویند پول نیست چون برخی جاها پول زیادی دارند.

captcha