کد خبر: 3302845
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۵

مبعث روز میلاد ارزش‌ها و پیام‌آور عدالت/ اعمال این روز بزرگ

گروه جامعه: سالروز بعثت حضرت محمد (ص) از روزهای متبرکی است که اعمالی برای شب و روز آن ذکر شده تا امکان بهره‌مندی هر چه بهتر و بیشتر از این فرصت معنوی فراهم شود؛ آن روز رسالت نبوی با پیام خروج انسان از ظلمات و حرکت به سوی نور آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ، وقتی اشرف مخلوقات، نبی مکرم اسلام است و بالاترین منت خداوند بر مومنین در قرآن، نفس وجود رسول گرامی صلی الله علیه و آله است و تنها خلقی که خداوند، آن را عظیم شمرده از آن خاتم النبیین است و فرض هم بر این است که دین او اکمل ادیان و شریعتش ختم شرایع الهی است پس لاجرم روز مبعوث شدن چنین پیامبری که از پیامبران اولوا العزم و بلکه بالاترین آنهاست روز بسیار مهمی خواهد بود.

مبعث، روز میلاد ارزش‌هاست؛ ارزش‌هایی که زنده به گور می‌شد و اصالت‌هایی که در بستر احتضار رو به خاموشی می‌رفت. در آن روز، بذر عشق و مهر ورزیدن و مهربان زیستن در دشت تفتیده دل‌ها پاشیده شد و هزاران هزار گل عاطفه از آن رویید. لبخند بر لب‌ها نشست دست گرم نوازش بر سر یتیمان کشیده‌شد. شمشیرهای خشونت زنگار گرفت و سفره محبت گشوده شد. نوع دوستی بنیاد یافت و کینه توزی جان باخت. از چشمه چشم‌ها مهر جوشید و در دریای سینه‌ها عشق خروشید. زندگی زیبا و بودن تماشایی شد.

شب مبعث از شب‌های متبرکه است که برای آن اعمالی ذکر شده است. در مصباح از امام جواد(ع) روایت شده که فرمود در رجب شبى است که از آنچه که بر آن آفتاب می‌‌تابد بهتر است و آن شب بیست و هفتم رجب است که در صبح آن پیغمبر خدا (ص) به رسالت مبعوث شد و براى آن شب اعمالی است که اگر شیعه‌ای از ما آن اعمال را در آن شب انجام دهد اجر عمل شصت سال می‌‌برد.

در مورد این عمل آمده پس از نماز عشاء هر ساعتى از شب را تا پیش از نیمه آن بیدار شو و دوازده رکعت نماز اقامه کن و در هر رکعت حمد و سوره‌اى از سوره‌هاى کوچک مفصل ( مفصل از سوره محمد است تا آخر قرآن) بخوان. نمازها دو رکعتی هستند. پس از هر دو رکعت بعد از سلام؛ هفت مرتبه سوره حمد، هفت مرتبه مُعَوَّذَتَیْن، و سوره‌های توحید و قُلْ یا اَیُّها الْکافِرُونَ هر کدام هفت مرتبه، و سوره قدر و آیة الکرسى هر کدام را هفت مرتبه بخوانید.

بعد از اتمام نماز این دعا خوانده شود:

اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً وَلَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فى الْمُلْکِ وَ لَمْیَکُنْ لَهُ وَلِىُّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبیراً اَللّهُمَّ اِنّى اَسئَلُکَ بِمَعاقِدِ عِزِّکَ عَلَى اَرْکانِ عَرْشِکَ و َمُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ کِتابِکَ وَ بِاسْمِکَ الاْعْظَمِ الاْعْظَمِ الاْعْظَمِ وَ ذِکْرِکَ الاْعْلىَ الاْعْلىَ الاْعْلى وَ بِکَلِماتِکَ التّامّاتِ اَن  تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اَنْ تَفْعَلَ بى ما اَنْتَ اَهْلُهُ...

معنی: ستایش خاص خدایى است که نگیرد فرزندى و نیست براى او در فرمانروایى شریکى و نیست برایش یاورى از خوارى و به بزرگى کامل بزرگش شمار، خدایا از تو خواهم به حق چیزهایى که موجبات عزتت بر پایه هاى عرشت مى باشد و به حق سرحد نهایى رحمتت از کتابت و به نام بزرگتر بزرگتر بزرگترت و به حق ذکرت که والاتر و برتر و اعلى است و به کلمات تام و تمامت....  پس بخوانید هر دعایى و حاجتی که دارید و درود فرستید بر محمد و آلش.

انجام غسل در این شب مستحب است. زیارت حضرت امیرالمومنین (ع) که افضل اعمال این شب است. این عید از جمله اعیاد عظیمه است و روزى است که حضرت رسول (ص) در آن روز به رسالت برگزیده شد. برای این روز  چند  عمل ذکر شده است که به اجمال بیان می‌کنیم. اول غسل و بعد روزه، این روز یکى از چهار روزى است که در تمام سال امتیاز دارد. روزه گرفتن این روز برابر با روزه هفتاد سال است و همچنین بسیار صلوات فرستادن و زیارت حضرت رسول و امیرالمومنین از دیگر اعمال این روز است.

captcha