کد خبر: 3303860
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
جبار آذین:

«شمعدونی» مغایرتی با سبک زندگی ایرانی اسلامی ندارد

گروه هنر: یک کارشناس سینما و تلویزیون گفت: از نگاه من سریال «شمعدونی» به هیچ وجه مغایرتی با آموزه‌های اسلامی و ایرانی ندارد.

جبار آذین، منتقد و کارشناس سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که مجموعه طنز «شمعدونی» در مقایسه با «ساختمان پزشکان» کاری ضعیف‌تر است، اظهار کرد: سریال «شمعدونی» که چند وقتی است از شبکه سه سیما پخش می‌شود جدیدترین کار سروش صحت در مقام کارگردان این مجموعه است. این مجموعه در مقایسه با «ساختمان» پزشکان از کیفیتی پایین‌تر بهره برده است، اما به هر حال یک کار خوب در پرونده سروش صحت محسوب می‌شود که توانسته به استانداردهای لازم در حوزه کارهای تلویزیون دست پیدا کند.

وی افزود: وقتی درباره این مجموعه سخن می‌گوییم باید حتماً به انتخاب بازیگران این سریال، نمره‌ای مثبت دهیم، چون صحت با انتخاب گروه بازیگران این کار، دست به ریسک بزرگی زد و جواب لازم را هم گرفت، چون کمتر فیلمسازی به ویژه در حوزه کارهای طنز به خود این جرئت را می‌دهد که از بازیگرانی استفاده کند که در این زمینه سابقه لازم را ندارند. برای همین وقتی بازیگران «شمعدونی» را می‌بینیم متوجه می‌شویم که کارگردان می‌خواسته، مجموعه تنها با تکیه بر فیلمنامه و کارگردانی خوب پیش رود و کمتر به بداهه‌پردازی روی آورد.

هجو در مجموعه «شمعدونی» جایی ندارد

این کارشناس سینما و تلویزیون ادامه داد: مطلب دیگری که در این کار می‌توان مشاهده کرد بحث نگاه به موضوعات مختلف است که به هیچ وجه به هجو ختم نمی‌شود، یعنی شوخی با مسائل تا به آنجا پیش می‌رود که به مسخره کردن نمی‌انجامد و این یک امتیاز بسیار مهم برای کاری تلویزیونی است. مطلب دیگر که در بحث فنی این سریال مطرح می‌شود جذابیت فیلمنامه این کار است که سبب شده تماشاگران لازم «شمعدونی» را ببیند. این اقدام زمانی بیشتر پررنگ می‌شود که یادآوری کنیم مجموعه از بازیگران چهره استفاده نکرده است.

آذین در پاسخ به این سؤال که نگاه به سبک زندگی ایرانی اسلامی در این سریال چگونه بوده، گفت: کاملاً واضح است از این سریال نمی‌توان به عنوان یک الگو در بحث تبلیغ سبک زندگی ایرانی اسلامی نام برد، اما به هر جهت کاری است که سعی دارد با داشتن حداقل استانداردها مسیر را در جهت الگوسازی فرهنگی در جامعه به درستی بپیماید. به این نحوکه اگر کودک خردسال مجموعه رفتارهایی را از خود نشان می‌دهد می‌خواهد برخی تلنگرها را به ما بزند، زیرا در جامعه امروز کم نیستند خانواده‌هایی که فرزندان آنها را با اسم کوچک صدا می‌کنند. این مسئله سبب شده تا سروش صحت آئینه‌ای در مقابل این افراد بگیرد.

نگاه «شمعدمی» به معضلات اجتماعی

وی به توضیح فوق اضافه کرد: برای اینکه موضوعی دینی در فیلم یا سریالی بیان شود، حتماً لازم نیست که کاملاً مستقیم به آن موضوع پرداخته شود، بلکه در قالب طنز هم می‌توان به این خواسته رسید این اتفاق به نظر من به شکل خوبی در «شمعدونی» رخ می‌دهد و بسیاری از آسیب‌های جامعه پیش روی بینندگان قرار می‌گیرد، البته در بحث حجاب ظاهری کمی با کار مشکل دارم، چون معتقد هستم در این زمینه دقت لازم انجام نشده است.

این کارشناس در انتهای سخنان خود گفت: «شمعدونی» در مجموع کاری متوسط رو به بالا برای سروش صحت محسوب می‌شود، اما اگر بخواهیم آن را با «ساختمان پزشکان» مقایسه کنیم باید بگوییم که قدمی رو به عقب است.

captcha