کد خبر: 3304284
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵
حافظ عمانی در گفت‌وگو با ایکنا:

قرعه‌کشی الکترونیک از امتیازات مهم مسابقات بین‌المللی قرآن ایران است

گروه بین‌الملل: نرم‌افزار الکترونیک ویژه تعیین قرعه اجرای قاریان و حافظان، عدالت و دقت را در سی‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در سطح بالایی قرار داده و از امتیازات مهم این دوره از رقابت‌ها است.

عبدالله بن‌سعید المحرزی، حافظ عمانی و نماینده این کشور در رشته حفظ کل قرآن کریم در سی‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: من تاکنون در مسابقات بین‌المللی قرآن تونس و الجزایر شرکت کرده‌ام و در این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن ایران نیز در رشته حفظ کل قرآن حضور پیدا کرده‌ام.
وی افزود: سطح حافظان در روز نخست این دوره از مسابقات نسبتا خوب بود و نرم‌افزار قرعه‌کشی الکترونیک که برای نخستین بار در این دوره از مسابقات رونمایی شد، سبب شد که تعیین قرعه‌ قاریان و حافظان در نهایت عدالت و دقت انجام شود.
عبدالله بن‌سعید المحرزی در ادامه از برخورد و تعامل خوب و پسندیده عوامل اجرایی و ایرانیان با متسابقین و میهمانان این دوره از مسابقات تمجید کرد و گفت: برنامه‌ریزی و ساماندهی مراسم افتتاحیه و فعالیت‌های نخستین روز این مسابقات رضایت‌بخش بود و امیدوارم که تا پایان مسابقات شاهد این نظم و ترتیب باشیم.
این حافظ عمانی در ادامه این گفت‌وگو تصریح کرد: رقابت شرکت‌کنندگان در رشته حفظ در نخستین روز این مسابقات بسیار تنگاتنگ بود، زیرا همه حافظان تقریبا در یک سطح قرار داشتند و انتخاب حافظ برتر در این روز بسیار دشوار بود.
این فعال قرآنی عمانی در ادامه به آیه 26 سوره مبارکه مطففین «خِتَامُهُ مِسْکٌ وَفِی ذَلِکَ فَلْیَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ»({ باده‏اى که} مهر آن مشک است و در این [نعمت‌ها] مشتاقان باید بر یکدیگر پیشى گیرند) اشاره کرد و گفت: رقابت در حفظ و قرائت قرآن کریم امری بسیار زیبا و پسندیده است و حضور قاریان و حافظانی از کشورهای مختلف در مسابقات بین‌المللی قرآن علاوه بر تبادل تجربیات میان اهل قرآن، زمینه را برای آشنایی آن‌ها با سبک‌های جدید تلاوت فراهم می‌کند.
المحرزی در ادامه این گفت‌وگو به اهمیت برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در کشورهای مختلف اسلامی و تأثیری که این محفل مبارک در وحدت و همبستگی مسلمانان دارد، اشاره کرد و گفت: شاید برخی تنها مسابقات بین‌المللی قرآن را محفلی برای رقابت قاریان و حافظان در تلاوت و حفظ آیات می‌دانند، اما در حقیقت حضور پیروان مذاهب مختلف اسلامی در این محفل نمودی از وحدت و همدلی امت اسلام است و رقابت‌های قرآنی را می‌توان مقدمه‌ای برای وحدت و یکپارچگی بیشتر مسلمانان دانست.
این حافظ عمانی، قرآن کریم را کتاب مقدس مسلمانان دانست که تمامی امت اسلام بر محور این کتاب الهی گردهم می‌آیند و وظیفه اهل قرآن است که پیام وحدت‌بخش این کتاب را برای جهانیان تبیین کنند.
وی گفت: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن ایران با چنین سازماندهی و شکوهی خود بیانگر اهتمام ویژه مردم این کشور به کلام وحی بوده و بهتر است در حاشیه مسابقات، نشست‌هایی علمی با هدف تبیین حقایق و آموزه‌های اسلامی و روشنگری درباره برخی جریان‌های منحرف برگزار شود و این نشست‌ها به صورت گسترده در رسانه‌ها انعکاس داده شود.
وی یادآور شد: برگزاری این نشست‌های علمی می‌تواند در تصحیح چهره اسلام که امروزه از سوی افراطی‌ها و تکفیری‌ها دستخوش تحریف شده است، تأثیرگذار باشد و اگر مسلمانان به تعالیم و مبانی قرآن کریم تمسک جویند و متحد شوند، می‌توانند اقدام و نقشه شوم دشمنان برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان را ناکام کنند.
این حافظ عمانی در پایان به فعالیت‌های قرآنی کشورش اشاره و اظهار داشت: در سطح ملی مسابقات قرآنی متعددی در عمان برگزار می‌شود ولی در عمان تاکنون مسابقات قرآن کریم در سطح بین‌المللی برگزار نشده، اما قرار است در آینده شاهد برگزاری رقابت‌های  بین‌المللی قرآنی در این کشور باشیم.

captcha