کد خبر: 3304399
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰
در نشست خبری سیزدهمین جشنواره جوان سوره مطرح شد؛

تبدیل رقابت مادی جشنواره «جوان سوره» به رقابت اعتباری/ حذف بخش رمان

گروه ادب: دبیر هنری جشنواره «شعر و داستان جوان سوره» در نشست خبری این جشنواره عنوان کرد: جشنواره را از حالت رقابت مادی به رقابت اعتباری تبدیل کردیم تا همه برگزیدگان فرصت دیده شدن در آن را داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا)، سعید بیابانکی، دبیر هنری جشنواره «شعر و داستان جوان سوره» در نشست خبری این جشنواره که 27 اردیبهشت در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، در سخنانی گفت: جشنواره شعر و داستان جوان سوره از جمله جشنواره‌های با سابقه‌ کشور در حوزه ادبیات است. این جشنواره چرخشی است و هر سال در یک استان برگزار می‌شود. ضمن اینکه شرایط  سنی جشنواره برای افراد زیر 30 سال است و در واقع می‌توان گفت این جشنواره جوان محسوب می‌شود و نیز جشنواره‌ای است منطبق با اهداف و ماموریت‌های حوزه هنری که در راستای کشف و پرورش استعدادها در راستای انقلاب اسلامی فعال است.

بیابانکی به ویژگی‌های خاص سیزدهمین دوره جشنواره شعر و داستان جوان سوره نسبت به دوره‌های قبل اشاره کرد و افزود: این دوره از جشنواره فاقد جایزه مادی است. در دوره‌های قبل مانند سایر جشنواره‌های مشابه یک رقابت برای رسیدن به جایزه مادی شکل گرفته بود که شاید فی نفسه این موضوع بد نباشد، اما برای شعر و ادبیات مضر است. عده‌ای از دوستان پس از شرکت در جشنواره به فرمول آن دست می‌یافتند و باعث برگزیده شدن هر ساله آنها می‌شد که فرصت برای دیده شدن دیگران را از بین می‌برد، اما ما در این دوره، جشنواره را از حالت رقابت مادی به رقابت اعتباری تبدیل کردیم.

فرصت چاپ آثار برتر توسط سوره مهر
وی با بیان اینکه برگزیدگان از جوایز مادی به صورت علی‌السویه بهره‌مند خواهند شد و آثار رتبه‌های بالاتر فرصت چاپ از سوی انتشارات سوره مهر را پیدا می‌کنند،‌ گفت: آثار برجسته مشروط بر اینکه مستقل مورد تائید مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری باشد منتشر می‌شود. این فضا را ایجاد می‌کنیم تا برگزیدگان معرفی شوند و آثارشان خارج از نوبت با کیفیتی خوب منتشر شود.
بیابانکی ضمن اشاره به اینکه شاعران و نویسندگان بیشتر تشنه شنیده‌ شدن آثار هستند، اظهار کرد:‌ یکی از تمهیدات اندیشیده شده این است که شاعران و نویسندگان آثار دیگر را بشنوند و به جای رقابت به لذت از جشنواره بپردازند.
وی تصریح کرد: کل آثار ارسال شده 2 هزار و 114 اثر است که در بخش ترانه، 243 اثر، در حوزه داستان کوتاه بزرگسال، 325 اثر، در بخش داستان کوتاه کودک، 94 اثر، در حوزه شعر کلاسیک، 820 اثر، در بخش شعر کودک، 106 اثر و در حوزه شعر نو، 526 اثر واصل شده است؛ البته امسال بخش رمان را حذف کرده‌ایم، چرا که در سایر جشنواره‌های حوزه هنری به آن پرداخته می‌شد.
بیابانکی تعداد شرکت‌کنندگان زن را 36 نفر و مرد را 48 نفر برشمرد و گفت: در بخش ترانه و سرود دو اثر، در بخش داستان کوتاه بزرگسال سه اثر، در بخش داستان کوتاه کودک یک اثر، شعر کلاسیک سه اثر، شعر کودک و نوجوان یک اثر و شعر آزاد دو اثر معرفی شده و از سوی سوره مهر منتشر خواهد شد.

قزوین در 28 و 29 اردیبهشت میزبان جشنواره است
همچنین در این نشست، محمد کرم‌اللهی، رئیس حوزه هنری قزوین ضمن اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای این دوره از جشنواره در قزوین گفت: استان قزوین یکی از پایه‌های محکم فرهنگ و تمدن ایران است که جایگاه ویژه‌ای در عرصه ادبیات کشور دارد. در راستای برگزاری این جشنواره به میزبانی قزوین ابتدا جلساتی با استاندار قزوین و سپس در مراکز دانشگاهی دو جلسه نشست برگزار کردیم و پس از آن به هماهنگی با ادارات و سازمان‌ها پرداختیم؛ چرا که تغییرات در ساختار جشنواره ساز و کار اجرایی را نیز تغییر داده بود.
رئیس حوزه هنری قزوین ضمن اشاره به اینکه 84 نفر در دور نهایی حضور خواهند داشتند که به شعرخوانی و خوانش داستان می‌پردازند به برگزاری محفل شعر «اردیبهشت مینودری» در شب اول با حضور 40 نفر از اساتید شعر و داستان اشاره کرد و یادآور شد: در مراسم افتتاحیه از سه نفر از مفاخر ادبی استان قاسم انصاری، محمدعلی حضرتی‌ها و امیر عامری که جایگاه ویژه‌ای داشته و صاحب اثر هستند تجلیل خواهد شد. ضمن اینکه از زحمت‌کشان عرصه پرورش جوانان قزوینی با نام‌های سعید عاشقی، کارشناس مسئول کارگاه شعر و علی قانع، کارشناس مسئول کارگاه داستان تجلیل می‌شود. در پایان تمام کارگاه‌ها 6 نفر از افراد پیشکسوت و صاحب اثر مورد تقدیر قرار می‌گیرند و در شب شعر از اساتیدی که نقش مهمی در استانداردسازی فعالیت استان دارند در قالب یک برنامه تجلیل به عمل می‌آید.

سیزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره 28 و 29 اردیبهشت در قزوین برگزار می‌شود.

captcha