به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با حضور محمد رضا داوود آبادی فراهانی امروز 27 اردیبهشت ماه، برگزار شد.
در ابتدای این نشست فراهانی با تبریک روز ارتباطات به خبرنگاران اظهار کرد: امید میرود با همکاری خوب رسانهها و روابط عمومیها جریان اطلاعات دقیقی بین دولت و مردم شکل گرفته و منجرب به توسعه و پیشرفت کشور شود.
وی همچنین در ادامه به وضعیت خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی پرداخت و عنوان کرد: 70 درصد دانشجویان دانشگاهها غیر بومی بوده و از این 70 درصد حدود 60 درصد آنها در خوابگاهای دولتی و 40 درصد در خوابگاهای خصوصی به سر میبرند که متاسفانه امکانات کمی در اختیار آنها نهاده شده است.
فراهانی با اشاره به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و رایگان بودن آموزش تا سطوح عالیه گفت: گر چه در قانون اساسی به وضعیت آموزش عالی و رایگان بودن آن پرداخته شده است اما در مورد معیشت دانشجویی هیچ اشارهای نشده است و این وضعیت تا حدودی بلاتکلیف مانده است از سوی دیگر در همین قانون اساسی درباره عدالت اجتماعی مباحثی وجود دارد که میتوان بر پایه آن وضعیت معیشت دانشجویی را روشن کرد.
وی اذعان کرد: وضعیت معیشت دانشجویی که به وضعیت زندگی دانشجویان میپردازد متاسفانه در وضعیت مطلوبی به سر نمیبرد.
فراهانی با اشاره به ظرفیت دانشجو اظهار کرد: در حال حاضر یک و نیم برابر ظرفیت استاندارد خوابگاهها در آنها دانشجو حضور دارد خوابگاه ها قدیمی، فرسود بوده و براساس پیوستهای فرهنگی ساخته نشده است.
وی ادامه داد: پس از نیم قرن از سابقه ساخت خوابگاهها ما شاهد هستیم یک برگ سند در مورد خوابگاه استاندار صادر نشده است و خوابگاها براساس سلیقه خود خوابگاهها را طراحی کردهاند لذا هیچ پشتوانه تئوریکی در این زمینه وجود ندارد.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به نامگذاری هفته خوابگاهها اظهار کرد: فلسفه تعریف هفته خوابگاها این است که توجه مسئولین و مردم را به معیشت دانشجویی جلب کرده تا بتوانند کمک بزرگی برای بالا بردن و ارتقاء آموزش دانشجویان برسانند.
وی سپس به بیان عناوین هفته خوابگاها پرداخت که نخستین روز آن با نام خوابگاه، مشارکت و مدیریت دانشجو محور بوده و هدف آن جلب مشارکت دانشجویان در ارائه خوابگاه است.
این فعال قرآنی روز دوم خوابگاهها را سلامت روان و سبک زندگی دانشجویی اعلام کرد و گفت: رونمایی از دستورالعمل کانونهای سلامت روان، رونمایی از طرح همتایاران و معرفی اولین گروه آنها از برنامههای ستادی وزارت بوده و همچنین در این روز کارگاه سبک خوابگاهی و برافراشتن بالن سلامت روان برگزار میشود.
فراهانی حرکت و تندرستی، خانواده و سنتها، خوابگاه فرهنگ امید و نشاط، ایمنی بهداشت و خوابگاه سازی ارزش معنوی و ضرورت ملی را به ترتیب عناوین روزهای دیگر هفته خوابگاهها اعلام کرد و یاد آور شد: این هفته با توجه به ضرورتهای موجود این عناوین را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به میزان بالای افسردگی در میان دانشجویان اذعان کرد: افسردگی در سالیان اخیر در میان دانشجویان روندی صعودی را طی کرده که علاوه بر مشکلات روحی، جسمی و خانوادگی برای دانشجویان باعث به وجود آمدن افت تحصیلی شده و میزان رشد خودکشی را بالا برده است.
معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت با اشاره به روز آخر هفته خوابگاهها که با عنوان خوابگاه سازی، ارزش معنوی و ضرورت ملی نامگذاری شده است اعلام کرد: با توجه به اینکه در سند توسعه ملی بحث خوابگاه سازی فراموش شده بود و در دانشگاههای علوم پزشکی که 700 هزار متر مربع به خوابگاه اختصاص داده بودند 400 هزار متر مربع آن غیر قابل استفاده و مابقی نیز وضعیت مطلوبی ندارد. لذا با نامگذاری این روز سعی میشود توجه خیرین خوابگاه ساز را به این موضوع جلب کرده تا بتوانند در زمینه خوابگاه سازی و کمک به معیشت دانشجوی قدمهای مثبتی را بردارند.
وی همچنین اعلام کرد: در هفته خوابگاهها از سند ملّی خوابگاه استاندارد رونمایی شده که در آن ریز زندگی دانشجو، توجه به معنویت در زندگی دانشجو از سوی جامعه شناسان، روانشناسان و معماران پیش بینی شده است. همچنین در تیرماه سال جاری قرار است 20 خوابگاه استاندارد دانشجویان علوم پزشکی که به کمک خیرین و بدونه هیچ اعتبار دولتی احداث شود.
وی با اشاره به مشکل نگهداری خوابگاهای دانشجویی اذعان کرد: وزارت بهداشت با عدم بودجه جهت نگهداری خوابگاها مواجه است.
فراهانی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر پیگیری سیاستهای کلی نظام سلامت که فروردین ماه گذشته از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، از سوی معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت اظهار کرد: بخشی از سیاستهای ابلاغی مربوط به مباحث فرهنگی و ترویج معنویت در بین بیمارستانها دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی و همچنین بیماران که این وظیفه بر عهده معاونت فرهنگی گذاشته شده؛ گامهای اجرایی آن پیش بینی شده و در حال پیگیری این سیاستها هستیم.
وی ادامه داد: در بخش دیگری از این سیاستها بر سلامت معنوی و روانی تاکید شده است که اجرایی شدن آن کار مشکلی بوده اما چون جزء سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است و دغدغه معظم له بوده باید آنرا اجرایی کنیم لذا در شش ماه گذشته برای این کار تدابیری اتخاذ کرده و گامهای خوبی برداشته شده است.
معاون فرهنگی دانشجوی وزیر بهداشت همچنین در رابطه با بخشی دیگری از این سیاستها که به موضوع اخلاق حرفهای میپردازد، گفت: این موضوع نیاز به منابع مالی و نیروی انسانی دارد که در حال حاضر وزارت بهداشت در این زمینه با مشکل روبرو است اما معاونت فرهنگی دانشجویی برای مبحث اخلاق حرفهای نیز بستههای پیش بینی کرده است.
وی خاطر نشان کرد: در وزارت بهداشت معاونت تحقیقات و فناوری نیز کمیته اخلاق پزشکی دارد این حوزه چنان گسترده بوده و کمبودهای در آن مشاهد میشود که با وجود پرداختن به بحث اخلاق در معاونت فرهنگی دانشجوی موازی کار پیش نمیآید.