کد خبر: 3304850
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۸
محمدرضا شرف‌الدین:

تنها ژانر ملی سینمای ایران، سینمای دفاع مقدس است

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما گفت: سینمای دفاع مقدس را باید به عنوان تنها ژانر ملی سینمای ایران نام برد که تنها با شرط داشتن دغدغه و تعهد می‌توان در آن به تولید آثار فاخر اقدام کرد.

محمدرضا شرف‌الدین، مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که از کمبودهای سینمای دفاع مقدس بسیار سخن رانده شده است، اظهار کرد: حداقل من به عنوان یک تهیه‌کننده و کسی که جنگ را از نزدیک تجربه کرده درباره کمبودهای این ژانر سینمایی بارها سخن گفته‌ام، اما مگر چیزی تغییر کرده است؟ این وضعیت در حالی است که سینمای دفاع مقدس تنها ژانری است که از آن می‌توان به عنوان سینمای ملی نام برد.

وی افزود: هنگامی‌که که از سینمای دفاع مقدس سخن گفته می‌شود این توقع از انجمن می‌رود که به تنهایی بانی این ژانر سینمایی باشد، در صورتی‌ که بودجه‌ای که در اختیار این مرکز است به هیچ وجه جوابگوی نیازهای مورد نظر نیست، حتی اگر بخواهیم یک فیلم عظیم تولید کنیم این مرکز قادر نیست هزینه‌های آن را تامین کند. برای همین اول باید بودجه لازم را برای آن در نظر گرفت، سپس انتظار کارهای خوب از این حوزه داشت. هر چند باید بگویم با همین امکانات موجود ما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم، اما دیگر نهادهای فرهنگی نیز باید در ساخت این کارها همکاری کنند.

این تهیه‌کننده ادامه داد: وقتی درباره نقش دیگر نهادها سخن می‌گویم از انتظاری کاملاً منطقی حرف می زنم، چون معمولاً هر اداره و سازمانی بخشی از بودجه‌اش را باید معطوف به کار فرهنگی کند، پس چه اشکالی دارد که در این زمینه (دفاع مقدس) سرمایه‌گذاری خود را به روی سینما متمرکز کند. اتفاقی که تنها در کشور ما روی نمی‌دهد، بلکه در دیگر کشورهای دنیا حتی کشورهای غربی هم رواج دارد، به این معنا که مراکز دولتی بخشی از سرمایه خود را صرف کارهایی می‌کنند که در آنها به زندگی مفاخر توجه می‌شود.

دغدغه و تعهد؛ شرط فعالیت در حوزه سینمای دفاع مقدس

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «فرزند صبح» ادامه داد: پرداختن به موضوعات دفاع مقدسی بخش‌های گوناگون دارد که تنها یک بخش آن معطوف به صحنه‌های نبرد می‌شود، اما حوزه‌های مختلفی وجود دارد که هنوز حرفی درباره آن زده نشده یا اینکه بسیار کم حرف زده شده است. مطلب دیگری که در این زمینه به ذهنم می‌رسد این است که سینمای دفاع مقدس تنها محدود به افرادی خاص نیست، بلکه گروه‌های مختلف می‌توانند در آن فعالیت کنند، به شرطی که در کارشان تعهد و دغدغه لازم را دارا باشند.

شرف‌الدین در پایان این گفت‌و‌گو تصریح کرد: باید حتماً یک اصل را در سینمای دفاع مقدس مورد نظر داشت و آن هم این‌که این موضوع جزء افتخارات این سرزمین است، پس نباید به آن نگاهی منفی داشت، البته می‌توان نقدهایی در این باره بیان کرد، اما به هیچ وجه با کارهایی که سعی دارند چهره‌ای سیاه از جنگ را ترسیم کنند موافق نیستم و معتقدم جلوی تولید این فیلم‌ها باید گرفته شود.

captcha