کد خبر: 3305144
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۹

آغاز راه حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی/ هدف اصلی گم نشود

گروه اندیشه: حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی تا چه اندازه توانسته در اعتلای فرهنگ دینی ـ قرآنی به اهداف خود برسد؟ در این زمینه به سراغ حجت‌الاسلام مهدی اسدالهی، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی رفتیم.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، یکی از دغدغه‌ها و خواست‌های کسانی که در مراکز علمی کشور فعالیت می‌کنند، پیوند حوزه و دانشگاه و تربیت دانشجویانی است که علاوه بر افزایش بار علمی و دانایی خود در رشد معنوی و خودسازی فردی و اجتماعی نیز تأثیرگذار باشند.



حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان یکی از مراکز علمی است که با هدف ارتقای شخصیت اخلاقی و معنوی دانشجو با توجه به اهداف تمدن اسلامی، ارتقاء و عمق بخشی معرفت و اعتقادات دینی با توجه به اهداف تمدن اسلامی، شناخت ماهیت دانشگاه اسلامی و تلاش در جهت تحول علمی و ساختاری دانشگاه، نخبه یابی، نخبه پروری فرهنگی و تشکیل شبکه نخبگان فرهنگی در راستای ایجاد تمدن اسلامی بیش از یک دهه است که در دانشگاه‌ها شروع به فعالیت کرده است.



تحصیل 200 دین‌پژوه در حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی



حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بعد از آن که در یکی دو دانشگاه کشور شروع به فعالیت کرد، تمایلی در سطح بقیه دانشگاه‌های کشور نیز به وجود آمد که در این دانشگاه‌ها نیز فعالیت خود را آغاز کند و کم‌کم در سایر دانشگاه نیز حوزه علوم اسلامی دانشگاه‌ها ایجاد شد به‌گونه‌ای که این حوزه در خراسان جنوبی در سال 88 شروع به فعالیت کرد و اکنون 200 دین‌پژوه در آن تحصیل می‌کنند.



ترجمه و مفاهیم قرآن‌کریم به همراه آموزش نکات زبان قرآن، کلام اسلامی با نگاه قرآنی، به همراه ملحقات کلام مانند انسان‌شناسی و نظام سیاسی اسلام، اخلاق اسلامی، فردی، خانوادگی، اجتماعی، فقه و احکام، تاریخ اسلام، جریان‌شناسی فکری، فرهنگی، حدیث شناسی و سیری در تاریخ حدیث در اسلام و آشنایی با علوم حدیثی آشنایی با ادیان از جمله دروسی که در این حوزه تدریس می شود.



به‌راستی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی تا چه اندازه توانسته در اعتلای فرهنگ دینی ـ قرآنی به اهداف خود برسد؟. در این زمینه به سراغ حجت‌الاسلام مهدی اسدالهی، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی رفتیم.



وی گفت: در ابتدای تشکیل حوزه علوم اسلامی خراسان جنوبی تربیت نیروهای دانشجو متخصص که بتوانند در مسیر جهاد فرهنگی حرکت مؤثری داشته باشد جزو اهداف تشکیل حوزه دانشجویی ذکر شد.



وی بیان کرد: در این زمینه که حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان به اهداف خود رسیده است، باید بگویم حوزه‌هایی مثل حوزه‌های دانشگاه‌ها بزرگ کشور مانند شیراز و.. که یک دهه است فعالیت می‌کنند شاید توانسته باشند به بخشی از اهداف خود برسند.



مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی اظهار کرد: اما حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی که در ابتدای راه است هنوز در مرحله تجربه کردن برخی از مسائل است و راه زیادی برای رسیدن به اهداف مطلوب و تعیین شده دارد.



با گرایش به مدرک گرایی هدف اصلی را گم نکنیم



اسدالهی درباره تربیت نیروهایی که در عرصه جهاد علمی تأثیرگذار باشد، عنوان کرد: متأسفانه مدرک‌گرایی و گرایش به داشتن نمره که در دانشگاه‌ها به وجود آمده دامن حوزه را نیز گرفته است به‌گونه‌ای که وقتی در حوزه علوم اسلامی می‌گویم اگر بحث حضور و غیاب و یا نمره نباشد آیا باز هم در کلاس حاضر می‌شوید جواب منفی از دین‌پژوهان دریافت می‌کنم.



وی در زمینه اساتیدی که در حوزه علوم اسلامی تدریس می‌کنند، یادآور شد: اساتید در خراسان جنوبی جزو اساتید برتر محسوب می‌شوند اما اگر شهر و استان ما حوزه قوی تری می‌داشت شاید می‌توانستیم اساتید برجسته‌تری را برای تدریس در اختیار داشته باشیم.

captcha