حسین سلطانمحمدی، کارشناس و منتقد سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه «شمعدونی» کاری متفاوت در سیماست، اظهار کرد: با توجه به غلو روابط، کاریکاتوری بودن خانوادههای مجموعه و هر آنچه که در این سریال وجود دارد و امکان رخ دادن آن در عالم واقع وجود ندارد، باید گفت این غلو بیش از حد به روی موضوعات مختلف در جهت نقد رفتاری جامعه صورت پذیرفته، زیرا تمام بخشهای جامعه در قالب خانوادهها و افراد مختلف در کار تصویرسازی شده است.
وی افزود: در نقد رفتاری موجود در «شمعدونی» هر آنچه که ممکن است تصور کنیم وجود دارد. این اتفاق از رعایت نکردن بدیهیترین موضوعات و دستورات قانون شروع میشود و تا طعنه زدنهای مختلف ادامه پیدا میکند. در کلامی دیگر باید گفت هر آنچه در جامعه ما وجود دارد به نوعی در سریال هست تا قادر باشد یک نقد رفتاری جامع از آنچه در هر بخش جامعه روی میدهد داشته باشد.
«شمعدونی» با غلو رفتار در پی نقد جامعه است
وی در پاسخ به این سؤال که آیا نقد رفتاری توانسته مخاطب را درگیر خود کند، عنوان کرد: به نکته درستی اشاره کردید، چون برخی مواقع میشنویم که نقد میشود این فیلم در پی تخریب فرهنگ خانواده و سبک زندگی ایرانی اسلامی است. در این کار با تاکید و غلوهای مختلف به روی برخی رفتارهای ناپسند به نوعی میخواهد آنها را نقد کند. به زبان سادهتر بیانگر همان گفته «ادب از که آموختی از بی ادبان» است. این توضیح را دادم تا بگویم این نقدها به مثابه درک نکردن کار است، اما میتوانیم درباره اینکه این تولیدات توانسته تاثیرگذار باشد بحث کنیم.
این کارشناس سینما در پایان بیان کرد: از نگاه من در «شمعدونی» غلو بسیار شده است، هر چند در چینش نفرات جای بحث دارد، اما تا انتهای سریال باید صبر کرد و سپس درباره آن نظر داد، چون باید ببینیم که تماشاگر بابت غلوهای موجود در این فیلم به باور مورد نظر که همان تحت تاثیر قرار دادن تماشاگر است خواهد رسید یا خیر؟ هر چند آن گونه که از استقبال مردم برمیآید نشان میدهد که آنها توانستهاند به موفقیت لازم دست پیدا کنند.