به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیامین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در سال 1392 و در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، در این دوره نماینده کشورمان در رشته حفظ کل از استان کرمان بود و در نهایت نیز رتبه اول این رقابتها را از آن خود کرد.
آن سال مسابقات یک اتفاق ویژه داشت، این اتفاق ویژه هم چیزی نبود جز خود «هاشم سلطاننژاد» و صد البته رشته تحصیلی او، تحصیل در رشته فیزیک هستهای، همان مسئلهای که چندین سال است در صدر اخبار رسانههای داخلی و بینالمللی قرار گرفته، باعث شد تا در این دوره شاهد حضور یک شرکتکننده متفاوت باشیم. سلطاننژاد دارای مدرک کارشناسی ارشد فیزیک هستهای از دانشگاه جامع امام حسین(ع) است.
وی متولد 1360 در شهرستان بافت کرمان است و از چهار و پنج سالگی وارد کارهای قرآنی شده است، بهدلیل اینکه جو خانواده کاملاً قرآنی بود وارد این کار شده است، وی در این زمینه میگوید: «پدر و مادر و عموهایم کلاً فعالیت قرآنی داشته و عموهایم جلسات آموزش قرآن کریم داشتند».
*سی اُمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران سال 92*
آغاز کار حفظ با سورههای کوتاه
سلطاننژاد حفظ قرآن کریم را با حفظ سورههای کوچک قرآن آغاز میکند، زمانیکه کلاس پنجم ابتدایی بوده است 36 سوره از قرآن کریم را حفظ بوده است، در ادامه تا سال 1376 پنج جزء قرآن کریم را حفظ میکند و پس از آن طی مدت پنج ماه موفق به حفظ کل قرآن کریم میشود.
حضور در بیش از 60 رقابت قرآنی
سلطاننژاد در هیچ کلاس آموزش حفظ قرآنی حضور نداشته است اما به قول خودش «تا دلتان بخواهد مشوق داشتهام». از همان کلاس دوم ابتدایی پایه ثابت مسابقات بوده است و به قول خودش در بیش از 60 رقابت قرآنی حضور داشته است، حضور در مسابقات در سطح ملی را از سال 76 آغاز کرده و در سال 1377 نیز در مسابقات کشوری در مقطع بزرگسالان حضور مییابد تا این راه برای او باز شود.
هاشم سلطاننژاد در گفتوگویی با خبرگزاری ایکنا در مورد فعالیتهای فعلی، اتفاقاتی که در سیامین دوره مسابقات بینالمللی قرآن افتاد و چند موضوع دیگر صحبت کرده است.
بهصورت دائم در جلسات آموزش قرآن نبودم
وی درباره اینکه از محضر هیچ استادی بهصورت حضوری بهره نبرده است، میگوید: «تجربیات را در مسابقات به دست آوردم، هر جا که در مسابقات حضور مییافتم و با اساتید مواجه میشدم سعی داشتم تا نکته و مطلبی را فرابگیرم، در زمینه تجوید نیز از کتابهای استاد موسوی بلده استفاده کردم، در این بین سعی میکردم تا در جلسات یک یا دو روزهای که توسط اساتید کشوری در کرمان برگزار میشد نیز به بهترین نحو استفاده کنم».
سلطاننژاد در ادامه نقش رادیو قرآن و گوش به تلاوتهایی که از طریق آن پخش میشد و نیز مباحثه با دوستان قرآن نیز غافل نشده است. همه این روشها تمام مسیری بوده است که این حافظ کل قرآن برای ایستادن بر سکوی اول مسابقات بینالمللی قرآن ایران پیموده است.
سه بار حضور در فینال مسابقات کشوری
سلطاننژاد بیش از 15 بار در مسابقات سراسری اوقاف حضور داشته است، وی در این زمینه میگوید: «در این 15 دورهای که در مسابقات سراسری قرآن حضور داشتهام سه بار موفق به حضور در فینال مسابقات شدهام که در سالهای 81، 89 و 91 بوده است و در آخرین مورد که سومین حضور در فینال مسابقات بود توانستم رتبه اول را به دست بیاوردم تا در نهایت بهعنوان نماینده ایران در مسابقات بینالمللی قرآن حضور یابم».
سلطاننژاد علاوه بر مسابقات سراسری قرآن در رقابتهای قرآنی دیگر نیز همچون مسابقات قرآن بسیج، جشنواره ملی دانشجویان، نیروهای مسلح و بنیاد جانبازان را نیز کسب کرده است.
از وی در مورد مهمترین رقبایی که در مسابقات قرآن با رقابت داشتهاند نیز پرسیدم، در این مورد میگوید: «در این سالهایی که در مسابقات قرآن حضور داشتهام با افردی همچون محمدجواد نعمتاللهی، احمد دباغ، عباسی، رقابت داشتهام».
نفر اول سیامین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران به غیر از مسابقات ایران در هیچ رقابت بینالمللی دیگری حضور نداشته است، البته وی دلیل حضور نیافتن در رقابتهای خارجی را ناشی از یک نوع کمشانسی نیز میداند و میگوید: «سال 1381 در مسابقات سراسری قرآن رتبه چهارم را به دست آوردم، اما با توجه به اینکه در آن سالها شکل منظمی برای اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بینالمللی وجود نداشت، به هیچ رقابتی اعزام نشدم، بعدها شورای عالی قرآن به این کار ورود پیدا کرد و نفرات برتر مسابقات سراسری قرآن را به رقابتهای بینالمللی اعزام کرد».
وی در ادامه در مورد سالی که در مرحله کشوری مسابقات قرآن اوقاف رتبه اول را کسب کرد نیز میگوید: «در مسابقات آمادگی خوب داشتن یک طرف قضیه است و توسلات به ائمه(ع) نیز طرف دیگر ماجرا است، در آن سالی که در مرحله کشوری رتبه اول را بهدست آوردم علاوه بر آمادگی و توسل به ائمه(ع) دوستانی که از کرمان آمده بودند نیز بسیار به من کمک کردند در نهایت نیز خدا کمک کرد و رتبه اول را کسب کردم».
کسالت قبل از مسابقات بینالمللی قرآن
این حافظ کل قرآن در ادامه بحث را به مسابقات بینالمللی قرآن ایران میکشاند و کسالتی که قبل از مسابقات گریبانگیرش شده بود؛ «همه تلاشم این بود که در مسابقات بینالمللی ارائه خوبی داشته باشم، در فاصله دو سه ماه مسابقات کشوری با مسابقات بینالمللی مقداری کسالت پیش آمد و تا حدودی تمریناتم مختل شده بود، در نهایت و در روزهای پایانی تلاشم را بیشتر کردم، در آن سال با وحید وکیلی که در رشته قرائت نماینده کشورمان بود تمرینات بسیار خوبی داشتم، در مسابقات استرس زیادی همراه شرکتکنندگان مخصوصاً نمایندههای ایران است و همین موضوع هم بخش زیادی از توان ما را تحلیل برد».
«حفاظ قرآن تنها تمرینشان این است که از آنها سؤال شود، من نیز چون استرس داشتم مجبور بودم که تمرینات خاص را داشته باشم برای رفع استرسها با دوستان تماس میگرفتم که سؤال کنند تا آمادگی خودم را حفظ کنم، برای هر حفافظ قرآن در زمان برگزرای مسابقات یک مربی نیاز است تا از حافظ قرآن سؤال بپرسد».
استخدام بهعنوان معلم فیزیک، اشتغال به عنوان مربی پرورشی
این حافظ کل قرآن اما از تخصص و تحصیلاتش هیچ استفادهای نبرده است و هیچ کاربردی در شغلی که در آن مشغول است ندارد، وی در سال 1386 بهعنوان معلم فیزیک استخدام میشود، اما بعد از مدتی مسئول فعالیتهای پرورشی مدارس میشود، خودش در این زمینه میگوید: «با اینکه دیگر فعالیتی در زمینه تخصصم در مدارس ندارم اما پیگیر فعالیتهای هستهای و مذاکرات در این زمینه هستم».
نظر یک کارشناس فیزیک هستهای در مورد مذاکرات هستهای
سلطاننژاد در مذاکرات نگران از دست رفتن عزت ایرانی و اسلامی کشورمان است و بر این باور است که طرف مذاکرات ایران تنها خواهان این هستند که ایران هیچ چیزی نداشته باشد. سلطاننژاد میافزاید: «به اعتقاد من عزت ایران در مذاکرات همان عزت اسلام است و اگر در مذاکرات عزت کشورمان زیر سؤال برود عزت کشورهای اسلامی زیر سؤال رفته است، چراکه در دنیای اسلام تنها ایران است که در برابر استکبار قد علم کرده است و سایر کشورهای مسلمان به نوعی نوکر استکبار و در اختیار انها هستند».
کسب مدرک درجه یک حفظ قرآن در سال 90
سلطاننژاد در سال 1390 در یک آزمون قرآنی دیگر نیز شرکت کرد و موفق نیز بود، وی در همان سال در آزمون اعصای مدرک به حفاظ شرکت کرد و موفق به کسب مدرک درجه یک که معادل مدرک دکترا است، شد.
وی که حالا دیگر از مسابقات فاصله گرفته است، علاوه بر داوری در مسابقات قرآن در مراحل استانی و ... یک فعالیت جدی دیگر را نیز در دستور کار خود قرار داده است، پیگیری مطالبات قرآنی بخش زیادی از وقت این حافظ کل قرآن را به خود اختصاص داده است و به گفته خودش هر چه جلوتر میرود بیشتر از این مطالبات دور میشود.
سلطاننژاد میگوید: «در حال حاضر مشغول پیگیری مطالبات قرآنی هستم و جالب است که هیچ مسئولی در این زمینه پاسخگو نیست، با اینکه این مطالبات قانون است اما تا کنون اجرا نشده و نمیشود».
مطالباتی که ...
از وی در مورد این مطالبات که سؤال میکنم، بیان میدارد: «یک سری مسائل در مورد بنیاد ملی نخبگان است، قسمتی بهعنوان حمایت از نخبگان قرآنی دارد که اخیراً مصوبه جدیدی نیز داشته است، خود بنیاد قبلاً مصوبهای در مورد حمایت از نخبههای قرآنی داشته است که از سال 90 هیچ نخبه جدیدی را پوشش نداده است، علت را نیز در این میدانند که قرار است آییننامه جدیدی تصویب شود تا بعد از آن ترتیب اثر داده شود، جالب است که این به زودی سه سال طول کشیده است».
سلطاننژاد در ادامه میافزاید: «یکی دیگر از این موارد در مورد ادامه تحصیل برای رتبههای اول مسابقات بینالمللی قرآن بوده است، بخشنامهای در این زمینه صادر شده است که نفر اول قرائت قرآن از این تسهیلات استفاده کند، در این چند سال این چند سال و در هر سال فقط یک نفر قاری قرآن توانسته است از آن استفاده کند چون در هیچ مسابقه دیگری ایرانیها اول نمیشوند، در حال پیگیری این موضوع هستم که این امر برای حافظان نیز در نظر گرفته شود».
وی در پایان در مورد فعالیت اصلی حال حاضرش نیز میگوید: «در حال حاضر مربی پرورشی مدارس شیراز هستم».