به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، در حاشیه سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن، در جمع خبرنگاران به بیان خاطرات سالی که به عنوان نماینده ایران در این مسابقات حضور داشته است پرداخت و گفت: 23 سال پیش(بهمن 71) مسابقات بسیار با زمان حال، متفاوت بود و از این تشکیلات و تبلیغات رسانهای خبری نبود.
وی افزود: وضعیت به گونهای بود که روز افتتاحیه من که نماینده ایران در این مسابقات بودم به داخل سالن برگزاری مراسم راه ندادند و پشت در ماندم.
* نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران*
قرهشیخلوبا اشاره به اینکه در آن سال دو اتفاق ناب افتاد، تصریح کرد: یکی از این اتفاقات این بود که در آن سال برای اولین بار جوایز نفرات برگزیده توسط مقام معظم رهبری اهدا شد. اتفاق دیگر آن سال این بود جوایز رشد بسیار زیادی کرد و از یک قالیچه ابریشم به 40 سکه برای نفرات اول قرائت و 63 سکه برای نفر اول حفظ ارتقاء پیدا کرد.
این قاری بینالمللی کشومان در ادامه در پاسخ به این سوال که مقام معظم رهبری در زمان اهدای جایزه شما مطلب خاصی را بیان کردند یا خیر، اظهار کرد: چون تعداد افرادی که برای دریافت جایزه به جایگاه میرفتند مقداری زیاد بود، فرصت برای خوش و بش باقی نمیماند و ایشان یک طیبالله فرمودند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگاران در مورد اثرگذاری مسابقات طی ادوار گذشته، یادآور شد: این رقابتها اثر تبلیغی و ترویجی خاص خود را دارد و بسیار میتواند در فضاسازی قرآنی هم در داخل و هم در خارج از کشور مؤثر باشد.
وی در مورد اثرگذاری این مسابقات در داخل کشور، عنوان کرد: برگزاری این مسابقات در داخل کشور با توجه به جذابیتهایی که میتواند برای جوانان و نوجوانان به همراه داشته باشد، میتواند اثرگذاری فوقالعادهای داشته باشد.
*نماینده ایران در رشته قرائت بهمن ماه 71*
قره شیخلو خاطرنشان کرد: این اثرگذاری در سطح بینالمللی باعث میشود بسیاری از تبلیغات و افکار مسموم خنثی شود، هر کدام از قاریان و حافظان شرکت کننده در این مسابقات میتوانند به عنوان یک سفیر فرهنگی و قرآنی ما خواهند بود.
این قاری بینالمللی اظهار کرد: ظرفیتها وقتی در کشورمان دیده میشود هم برای خودشان باعث تعجب است و هم در کشور خودشان به عنوان مدافع فعالیتهای قرآنی ایران عمل خواهند کرد، لذا این مسابقات باید هر سال تقویت شود، باید کمک کرد تا توسعه یابد و کشورهای بیشتری حضور پیدا کنند و همه توانشان را بگذارند تا یک کار بینالمللی بسیار دقیق باشد.
*هیئت داوران نهمین دوره*
رئیس سازمان دارالقرآن در ادامه در پاسخ به این سؤال که به اعتقاد شما عملکرد مسابقات در دستیابی به اهداف موفقیت آمیز بوده است یا خیر، گفت: بله موفق بوده است، اولاً اینکه کار یک کار بسیار سنگین است، ممکن است وقتی کاری در این حجم برگزار شود اشکالات و نواقصی داشته باشد اما در مجموع به اعتقاد من کار موفق و اثرگذاری بوده است.
وی در پایان اذعان کرد: هر چقدر پشتوانه مطالعاتی این مسابقات بییشتر شود تأثیرات بسیار بیشتری نیز خواهد داشت بنابراین تلاشها در این سطح باید بسیار بیشتر شود.