محمدرضا طالقانی، رئیس اسبق فدراسیون کشتی در حاشیه مسابقات بینالمللی قرآن، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه هیچ صدایی خوشتر از قرآن برای من نیست، گفت: چون زیاد به حج مشرف میشوم انس خوبی با قرآن کریم چه در آن سفر چه در سایر مواقع دارم.
طالقانی تصریح کرد: از دوران کودکی با توجه به اینکه همیشه در هیئات حسینی حضور داشتم و در گذشته رسم خوبی وجود داشت و در هیئتها جلسات قرآن کریم برگزار میشد، انس خوبی با قرآن کریم داشتم، اما متأسفانه در حال حاضر این رسم کمتر در هیئات مذهبی به چشم میخورد. در هیئت محل ما کلاس قرآن برگزار میشد و بسیار دوست داشتم که من هم قاری باشم اما چون صدای خوبی نداشتم مجبور به ترتیل قرآن کریم شدم.
رئیس اسبق فدراسیون کشتی در مورد اولین معلم قرآنی که داشته است، اظهار کرد: در یکی از مدارس اسلامی تهران در شیفت بعد از ظهر معلم قرآنی بود به اسم آقای «ظهوری» که یکی از بهترین قاریان آن زمان ایران بود، زمانی که قرائت قرآن داشت تمام دانشآموزان مدرسه جعفری اسلامی زیر بازارچه شاپور گوش میدادند که متأسفانه سال گذشته به رحمت خدا رفت.
در بخش دیگری از این گفتوگو در مورد گرایش ورزشکاران به اخلاق حرفهای در ورزش و فعالیتهای قرآنی گفت: همه بهنوعی به حبلالمتین خدا مأنوس هستند، هر ورزشکاری که میخواهد موفق باشد باید یقین بداند در جایی و به نوعی به خداوند متعال و به قرآن کریم پیوند بخورد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: قرآن بهترین کلام و شیرین ترین سخن است به دل همه مینشیند، احساس من این است که انسان اگر هر وقت میخواهد موفق باشد باید به نحوی خودش را به قرآن کریم و اهل بیت وصل کند.
رئیس اسبق فدارسیون کشتی تصریح کرد: امیدوارم عزیزانی که در راه ترویج قرآن کریم گام برمی دارند در این عرصه موفق باشند. برای ترویج قرآن کریم اهالی رسانهها بسیار میتوانند اثرگذار شوند.
وی در این گفتوگو که در حاشیه برگزاری پنجمین روز سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران در سالن اجلاس سران انجام شد اظهار کرد: با شنیدن صدای قرآن آرامش خوبی به انسان دست میدهد و به همین دلیل است که هر ساله تلاش میکنم، حداقل یک روز در سالن برگزاری مسابقات حضور داشته باشم و از شنیدن صدای قاریان خوشخوان لذت میبرم.
محمدرضا طالقانی متولد 1331 در محله گذر مستوفی در منطقه درخونگاه از محلات قدیمی تهران است. تحصیلات خود را در مدرسه جعفری اسلامی و سپس هنرکده امیر طی کرد و از 15 سالگی به کشتی روی آورد و تا 1360 شمسی که کشتی را کنار گذاشت هشت مدال بینالمللی کسب کرد. سه سال پهلوان پایتخت شد و هفت سال نیز قهرمان تیم ملی بود.
او در سال 1357 در مخالفت با رژیم پهلوی برگزاری جام بینالمللی آریامهر را بر هم زد و این کار وی با تشویق شهید حاج مهدی عراقی مواجه شد. به تشویق شهید عراقی به پاریس نزد امام خمینی(ره) رفت و پس از حدود سه هفته اقامت به ایران بازگشت. با قطعی شدن ورود امام به ایران در 12 بهمن 1357 برای حفاظت از ایشان نیز تعدادی افراد از جمله وی انتخاب شدند.