کد خبر: 3306037
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۹
مهندسی:

مؤانست مادران با قرآن در دوران بارداری زمینه حفظ را فراهم می‌کند

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر مرکز قرآن و حدیث آستانه مقدس حضرت معصومه(س) در نشست «چرایی و چگونگی حفظ ترتیبی» گفت: مادری که در دوران باردای با قرآن مأنوس باشد، زمینه آشنایی و حفظ کودک با قرآن در آینده را فراهم می‌سازد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در حاشیه برپایی سی و دومین مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، نشست «چرایی و چگونگی حفظ ترتیبی» با سخنرانی حجت الاسلام عباس مهندسی، موسس و مدیر کانون قرآن و عترت پردیسان در سالن شماره دو مسابقات بین‌المللی قرآن برگزار شد.
مدیر مرکز قرآن و حدیث آستانه مقدس حضرت معصومه(س) گفت: قرآن، کلام الله است و وسیله روشنایی و نور است. آب حیات حقیقی جان و روح ما بر اساس قرآن است.
وی ادامه داد: دین آمده است تا دنیا و آخرت انسان ها را آباد کند و فردی که با قرآن انس بگیرد آرامش خاطر پیدا می کند چنانکه در قرآن می خوانیم «أَلا بِذِکرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ القُلُوبُ» و همین آرامش حقیقی قرآن است و نه پول، ثروت، مدرک تحصیلی و ...
مدرس دوره های تربیت مربی حفظ و تفسیر قرآن با اشاره به اینکه قرآن در جامعه این پتانسیل را برقرار می‌کند که تمام افراد به آرامش برسند، عنوان کرد: قرآن نامه خداوند متعال به بشر است و حال آنکه چه میزان ما با این مائده آسمانی ارتباط داریم و چند بار این نامه را از ابتدا تا به انتها خوانده‌ایم؟
این حافظ کل قرآن با ابراز تأسف از اینکه برخی از افراد تحصیل کرده جامعه حتی نمی توانند از روی قرآن بخوانند، ادامه داد: تعلیم قرآن و آموزش آن به فرزندان یکی از حقوق فرزندان بر پدر و مادر است که از سوی حضرت علی(ع) شمرده شده است.
وی با این پرسش که آیا خانواده ها آن اندازه ای که به حضور فرزندانشان در کلاس‌های زبان و سایر کلاس‌های دیگر بها می دهند آیا به آموزش قرآن آنها نیز بها می دهند، بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) در روز قیامت از عده ای شکایت می کند به دلیل اینکه آنها قرآن را مهجور قرار داده اند.
موسس و مدیر کانون قرآن و عترت پردیسان با تأکید بر این که جای قرآن تنها بر روی صفحه های نوشته شده نیست، اظهار کرد: بلکه ما باید سعی کنیم تا قرآن را به جایگاه حقیقی اش که در لوح دل است برگردانیم و این امر مگر از طریق حفظ آیات نورانی آن محقق نمی شود.
وی عنوان کرد: اگر پدر و مادر آموزش قرآن را در خانواده ها رها کنند لذا باید چندین سال بعد شاهد بروز آسیب فرهنگی در خانواده ها باشیم.
مدیرمرکز قرآن و حدیث آستانه مقدس حضرت معصومه(س) اضافه کرد: مقام معظم رهبری(حفظه الله) فرموده اند: «والله مکرر این اتفاق افتاده است و با خودم فکر کردم که حاضرم هرچه دارم بدهم و حفظ قرآن را بگیرم و افسوس که این معامله ای نیست».
وی با اشاره به اینکه بهترین سن برای حفظ قرآن 12 تا 25 سالگی است اما تا 40 سالگی نیز می توان در راه حفظ قرآن گام برداشت، عنوان کرد: بهتر است از قبل از یک روزگی فرزندان آنها را با آموزش قرآن آشنا کنیم چنانکه مادری که در دوران باردای با قرآن مأنوس باشد زمینه آشنایی و حفظش با قرآن در آینده بیشتر است.
مهندسی اظهار کرد: فرزندان را در زمینه قرآنی در خانه پرورش دهیم و لذا تربیت قرآنی فرزندان منوط به تلاوت قرآن و الگودهی خانواده با قرآن است.
وی عنوان کرد: الگوگیری فرزندان در زمینه قرآن رابطه مستقیمی با میزان عملکرد خانواده، پدر و مادر در این حوزه دارد چون نماز خواندن، قرائت قرآن و مقابل رحل نشستن را کودکان و فرزندان از خانواده می آموزند.
مهندسی گفت: برای حفظ قوی و استاندارد مراحلی است که از آنها می توان به استماع ترتیل، توجه به ترجمه و مفاهیم قرآن، حفظ جدید صفحه ای از قرآن، آیات و سوره به سه صورت قطعه بندی کردن آیات براساس سن مخاطبان، تکرار کردن و ایجاد پیوند میان عبارات و آیات حفظ شده، اشاره کرد.
وی بیان کرد: همچنین مرور 10 روزه صفحه ای که به تازگی حفظ شده است، مرور محفوظات گذشته به صورت هفتگی و طی برنامه ریزی منظم و مستمر، انتخاب هم مباحثه ای برای مرور محفوظات و رفع اشکالات حفظ نیز از دیگر مواردیست که رعایت کردن آنها موجبات داشتن حفظ قوی را فراهم می کند.
یادآور می شود، سی و دومین مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از جمعه، 25 اردیبهشت ماه در سالن اجلاس سران آغاز شده است و تا اول خردادماه میزبان علاقه مندان است.

captcha