به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در حاشیه برپایی سی و دومین مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، نشست «حفظ موضوعی قرآن، چرا و چگونه؟» با حضور حجت الاسلام سید مهدی هاشمی، معاون پژوهشی موسسه نورالثقلین قم، عصر امروز، 31 اردیبهشت ماه در سالن شماره دو مسابقات برگزار شد.
وی در ابتدای این نشست که با پرسش و پاسخ آغاز شد، گفت: ما مسلمانان باید رابطه خودمان را با قرآن مشخص کنیم و باید ببینیم رابطه مان با قرآن چگونه است و اینکه چطور می خواهد باشد و آیا آن طور که باید قرآن را شناخته ایم یا خیر؟
این حافظ کل اظهار کرد: حضرت رسول اکرم(ص) فرموده اند: «فَإِذَا الْتَبَسَتْ عَلَیْکُمُ الْفِتَنُ کَقِطَعِ اللَّیْلِ الْمُظْلِمِ فَعَلَیْکُمْ بِالْقُرْآنِ؛ هرگاه آشوبها چون شب تار شما را فرا گرفت به قرآن رو آورید و بدان چنگ زنید» و این «فَعَلَیْکُمْ بِالْقُرْآنِ» به معنای این است که قرآن را به طور کامل در بربگیریم و حتی یک لحظه هم از آن غافل نشویم و باید هر لحظه با قرآن انس داشته باشیم.
وی بیان کرد: حضرت علی(ع) نیز فرموده اند: «اعْلَمُوا أَنَّهُ لَیْسَ عَلَى أَحَدٍ بَعْدَ الْقُرْآنِ مِنْ فَاقَةٍ وَ لَا لِأَحَدٍ قَبْلَ الْقُرْآنِ مِنْ غِنًى» که در این سخنشان به روشنی تأکید کرده اند بر اینکه اگر فردی به سراغ قرآن رفت هیچ کمبودی در زندگی پیدا نمی کند و اگر از آن جدا شد و به دنبال سایر علوم رفت آن هنگام است که هیچ چیز ندارد.
هاشمی با اشاره به اینکه حافظ قرآن پرچم دار اسلام است، ادامه داد: اگر مردم، بخشی از روایاتی که درباره حفظ قرآن و فضیلت آن بیان شده است، می دانستند قطعا به سراغ حفظ قرآن می رفتند.
این حافظ کل با تأکید بر اینکه در قیامت پیامبر(ص) از مهجوریت قرآن توسط امتش شکایت می کند، اظهار کرد: براساس بیان روشن آیات قرآن «وَقالَ الرَّسولُ یا رَبِّ إِنَّ قَومِی اتَّخَذوا هٰذَا القُرآنَ مَهجورًا» به دلیل اینکه قرآن بالاترین آورده ای بوده است که پیامبر اکرم(ص) برای امت خودش آورده است چون این کتاب شفاست و نورست و هدایت است و ... اما مردم بی توجه به قرآن به دنبال دوای خود در سایر موارد هستند.
وی ادامه داد: بنابر آیات قرآن «وَ نَزَّلْنا عَلَیْکَ الْکِتابَ تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْءٍ وَ هُدىً وَ رَحْمَةً» قطعا با قرآن می توان تمام مشکلات را حل کرد و با وجود این قرآن باز به سراغ سایر کتب و یا چیزهای دیگر می رویم.
هاشمی بیان کرد: از سوی دیگر مراد پیامبر از امتش هم افرادیست که قرآن را فراگرفته اند اما با این اوصاف باز موجب مهجوریت آن شده اند.
وی تصریح کرد: لذا هر فردی که به دنبال حفظ قرآن می رود باید براساس استعداد و هدفش و طی برنامه ریزی منظم به دنبال آن برود و نه اینکه بدون هدف باشد.
یادآور می شود، سی و دومین دومین مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از جمعه 25 اردیبهشت ماه در سالن اجلاس سران آغاز شده است و تا فردا، اول خردادماه پذیرای علاقه مندان است.