به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مقدمه این مقاله میخوانیم: پیشرفت اقتصادی یکی از دغدغههای جدی نظام جمهوری اسلامی ایران بورده است؛ اما هر نوع پیشرفت اقتصادی مطلوب نیست. یکی از ویژگیهای اصلی الگوی پیشرفت اقتصادی آن است که مطابق با موازین اسلامی باشد و کسانیکه آن را پیگیری می کنند، حجت عندالله داشته باشند. بنابراین اگر الگوی پیشرفت اقتصادی از فردی که فقیه زمانآگاه، فیلسوف، کلامی، مفسر و به طور کلی جامعیت مناسبی نیسبت به معارف اسلامی داشته باشد، ارائه گردد، برای کسانیکه آن را پیگیری کنند حجت شرعی خواهد داشت.
در مقدمه این مقاله آمده است: بحث پیشرفت اقتصادی در میان نحلههای فکری دنیا گرایشات سرمایهداری و سوسیالیستی، از دیرزمانی مطرح بوده و با توجه به مبانی فکری خودشان الگوهای پیشرفت اقتصادی خاصی ارائه میدهند. اما یکی از دغدغههای مهم از منظر اندیشمندان اسلامی آن است که الگوی پیشرفت اقتصادی باید رد چارچوب موازین اسلامی بوده و برای اجرای آن، حجت شرعی نزد خدای متعال داشته باشند.
در بخش دیگری از این مقاله میخوانیم: الگوی پیشرفت اقتصادی کوثری، الگویی در سطح ملی است. بنابراین مدل اجرایی آن نیز باید ظرفیت فراگیری در سطح ملی را داشته باشد. یعنی به گونهای باشد که اگر فردی بخواهد در چارچوب این مدل فعالیت اقتصادی داشته باشد، بتواند به عضویت چنین مدل اقتصادی درآید؛ بلکه حق عضویت داشته باشد و سایرین نتوانند برای او مانع ایجاد کنند.
در بخش نتیجهگیری این مقاله میخوانیم: لازم است مسئولین مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، الگوی پیشرفت اقتصادی کوثری و مدلهای اجرایی مناسب با آن را مورد ملاحظه جدی قرار دهند و از نزدیک با صاحب نظریه الگوی پیشرفت اقتصادی کوثری و مدلهای اجرای مناسب با آن، مذاکرات لازم را برای رفع ابهامات احتمالی داشته باشند و زمینههای اجرایی آن را در سطح ملی فراهم کنند.