کد خبر: 3307386
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳
آخوندی تبیین کرد:

استفاده از شیوه‌های نوین کمک باروری نیازمند تدوین راهنمای اخلاقی دقیق

گروه سلامت: رئیس نخستین کنگره تولید مثل کشور، با اشاره به اینکه ابعاد علمی و پژوهشی حوزه تولید مثل در حال رشد و پیشرفت است خواستار توجه بیشتر به مباحث اخلاقی و حقوقی درمان ناباروری شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدمهدی آخوندی رئیس نخستین کنگره تولید مثل کشور اظهار کرد: نباید از چالش‌های اخلاقی و حقوقی این حوزه نوین غافل ماند چرا که سرعت رشد علم تولید مثل ما را به مسائل جدیدی در حوزه ی اخلاق و حقوق مواجه  می کند.

آخوندی افزود: پژوهش‌های انسانی و دامی در حوزه تولید مثل و استفاده از شیوه های نوین کمک باروری نیازمند تدوین راهنماهای اخلاقی دقیق و نیز چارچوب حقوقی محکم است.

وی از نهادهای قانونگذار و اجرایی کشور خواست تا با همفکری متخصصان و فعالان این حوزه‌، ساز و کاری نظام‌مند و مناسب برای انجام این قبیل پژوهش‌ها و ارائه خدمات  نوین ناباروری تدوین کنند.

آخوندی همچنین با اشاره به تمرکز سیاست‌های جمعیتی کشور بر رشد نرخ جمعیت و نگرانی از سالخوردگی جمعیت درآینده گفت: با وجود اینکه در حال حاضر همه ی شیوه‌های درمان ناباروری در سطح استاندارد‌های جهانی، درکشور ما قابل انجام است ، اما مشکلات متعدد مانند ضعف آگاهی رسانی عمومی‌، توزیع نامناسب امکانات درمانی در سراسر کشور و گران بودن هزینه درمان موانعی است که بر سر راه زوج های نابارور وجود دارد.

وی اضافه کرد: مشکلات اقتصادی از یک سو و گران بودن هزینه‌های درمان ناباروری از سوی دیگر سدی مهم در برابر زوج های نابارور است که دولت می‌تواند با تحت پوشش بیمه قرار دادن این خدمات به بسیاری از زوج های نابارور کمک کند.

محمد مهدی آخوندی با تاکید بر اینکه در گذشته  ارتباط بین متخصصان، علاقه‌مندان و روز آمد سازی نظام‌مند یافته‌ها و دستاوردها و تبادل نظر فعالان این حوزه وجود نداشت ، تشکیل انجمن جنین شناسی را گامی در این راستا عنوان کرد: انجمن جنین شناسی و بیو‌لو‍ژی تولید مثل با هدف رفع نقصان و فراهم آوردن امکان هم اندیشی میان متخصصان این حوزه و به روز رسانی و تبادل نظرات و یافت‌‌های فعالان این عرصه ، در سال 90 فعالیت خود را آغاز کرد.

وی درباره برخی از فعالیت‌های این انجمن در سه سال گذشته گفت: تاسیس هفت شعبه استانی  و برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی بخشی از فعالیت این انجمن بوده است.

وی برگزاری نخستین کنگره تولید مثل را فضایی مناسب برای مشارکت و بهره مندی گسترده متخصصان و علاقه‌مندان حوزه بیولوژی تولید مثل عنوان کرد.

به گفته آخوندی 750 مقاله از سوی علاقه مندان حوزه ی تولید مثل به این کنگره ی علمی ارسال شد.

نخستین کنگره تولید مثل کشور، با هدف تبادل نظر اساتید ، محققان و دانشجویان شصت و پنج گروه دانشگاهی مختلف در حوزه  بیولوژی تولید مثل در انسان و حیوان، تشخیص درمان و پیشگیری از ناباروری به مدت سه روز از دوم خرداد ماه در سالن همایش های رازی برپاست.

captcha