کد خبر: 3307984
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱
محمدعلی انصاری تشریح کرد:

قرابت مکتب امام(ره) با مکتب انتظار/ جزئیات مراسم ۱۴خرداد/ حضور۴۰۰ میهمان خارجی

گروه سیاسی: دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) عنوان کرد: اگر بتوانیم بین مکتب‌ها قرابتی ایجاد کنیم، بین مکتب سیاسی و انقلابی امام(ره) با مکتب انتظار واقعی قرابت خواهیم دید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمدعلی انصاری، دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) پیش از ظهر امروز، سه‌شنبه، 5 خردادماه، در آستانه بیست‌و‌ششمین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در نشستی خبری به تشریح برنامه‌های مراسم ویژه 14 خرداد ماه پرداخت.

وی درابتدا با اشاره به تقارن سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) با سالروز میلاد با سعادت امام زمان(عج) اظهار کرد: تقارن این دو مناسبت هیچ منافاتی با بزرگداشت حضرت امام(ره) ندارد و شاید این اتفاق باعث شود وجوه اشتراک و قرابت‌های میان مکتب سیاسی و راه و اندیشه امام(ره) با مکتب انتظار و ظهور بررسی و تطبیق داده شود.

وی افزود: وقتی بحث از نیمه شعبان به میان می‌آید در نگاه اول همه توجهات معطوف به مولود مبارکی از نسل پیامبر(ص) می‌شود و همه ما او را به همان معیارها و نشانه‌ها که معتقد هستیم، می‌شناسیم.

انصاری ابعاد وجودی آن حضرت را مورد اشاره قرار داد و گفت: این مولود پاک، امام جامعه بشریت است.

قائم‌مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) ادامه داد: مقوله غیبت آن حضرت از مقوله غیبت الهی است و در این دوره هر گونه نشانه دادن و یادآوری زمان ظهور و اثری از آثار ظهور از طریق هر کسی بیان شود جامعه موظف است نسبت به آن تشکیک کند، لذا هیچ عالم بزرگ و عارف سالک الی الهی در دوران حیاتش ادعای دیدار با امام زمان(عج) را نداشته است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: امام زمان(عج) از همان روز تولد و در طول حیاتش به دنبال این است که با ایمان و عمل صالح و نشان دادن راه حقیقت و با توصیه انسان‌ها به صبر و شکیبایی، جهان را از فساد، نابرابری‌ها، بی‌عدالتی‌ها، کفر و شرک و الحاد نجات دهد.

انصاری با اشاره به دو معنای متفاوت انتظار گفت: یک معنا این است که جامعه برای برداشتن گام‌های بلند نیاز به امام ظاهر و معصوم دارد و بدون او نمی‌تواند گام‌های بلند اصلاحی بردارد و محکوم به خاموشی، سکوت و بی‌تفاوتی است.

دبیرستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام(ره) افزود: در نگاه دوم این معنا مطرح می‌شود که هر چند جامعه بدون امام معصوم نمی‌تواند گام بلند بردارد اما محکوم به سکوت و درجا زدن نیست و به دنبال آن است که نقشه راهی برای خود بیابد و در حالی که نمی‌تواند گام بلند بردارد گام‌های کوچکی به جلو برخواهد داشت.

وی تصریح کرد: در نگاه دوم جامعه بشری جامعه‌ای است که در آن متولیان جامعه آحاد بشریت را دعوت به شرکت به برنامه‌ای مانند مسابقه همگانی می‌کنند.

قائم‌مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) خاطرنشان کرد: عده‌ای تصور می‌کنند انتظار یعنی اینکه نباید به سیاست، اقتصاد و فرهنگ جامعه کاری داشت و نباید با ظلم و بی‌عدالتی مبارزه کرد که محصول این انتظار تنها رفتن به جلسات دعا و گریه کردن است؛ در حالی که در مکتب انتظار کار منتظران به مراتب سخت‌تر از کار کسانی است که در عصر ظهور خدمت می‌کنند.

وی در این رابطه اظهار کرد: منتظران در عصر غیبت بدون داشتن چراغ و راهنما حرکت می‌کنند و بدون داشتن مربی به قله می‌رسند و در این راه باید خود را آموزش بدهند.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام(ره) اظهار کرد: کار امام زمان(عج) نیز در عصر ظهور کار بسیار سختی است؛ چرا که کارهایی که همه پیامبران و امامان به دلایل مختلف موفق به انجام آنها نشده‌اند را باید محقق کنند و عدالت را در همه جهان پیاده سازند که این کار با تجربه بیش از هزار سال غیبت و با استفاده از افراد شایسته و صالح انجام خواهد شد.

انصاری تصریح کرد: اگر بتوانیم بین مکتب‌ها قرابتی ایجاد کنیم، بین مکتب سیاسی و انقلابی امام(ره) با مکتب انتظار واقعی قرابت خواهیم دید.

وی با بیان اینکه امروز نقشه راهی در اختیار ماست، گفت: مکتب امام(ره) این نقشه و راه و رسم انتظار و درک ظهور را به ما داده است.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(ره) با بیان اینکه مکتب امام پیچیدگی‌های زیادی ندارد، گفت: برخی می‌خواهند راه و مکتب و آرمان امام(ره) را سخت و پیچیده و غیر قابل فهم و درک معرفی کنند در حالی‌که امام در اصول خود و در شاهراهی که می‌بایست بشریت را در آن راه قرار دهند چهار اصل کلی داشتند.

وی افزود: اولین اصل رهایی انسان از قید خودخواهی‌ها، تملق‌ها، کفر و مظاهر شرک است و این اصل ورود مؤمنان به شهری است که امام مجسم کردند.

انصاری دومین اصل مکتب امام(ره) را مبارزه با ظلم دانست و افزود: سومین اصل مکتب ایشان این بود که جامعه باید حق‌مدار باشد و در برابر ظالم بایستد.

وی ادامه داد: حق‌مدار بودن یعنی پاسخ به سیاست‌بازی‌ها، جناح‌بندی‌های مخرب و همه رقابت‌های غیر معقول در جامعه اسلامی؛ وقتی جامعه‌ای حق‌مدار شد پشت حق خواهد ایستاد و هر کسی از باطل دفاع کرد در مقابل او می‌ایستد.

انصاری صبر و شکیبایی را به عنوان آخرین پیام مکتب امام(ره) عنوان کرد و گفت: پجامعه برای رسیدن به تعالی باید صبور و شکیبا باشد که این صبر و شکیبایی بدون اتحاد مردم ممکن نمی‌شود.

وی با بیان اینکه هیچ چیزی به اندازه اتحاد مورد تأکید امام(ره) نبوده است، اظهار کرد: جامعه ما امروز چه در صحنه‌های داخلی و چه در صحنه‌های خارجی به وحدت نیاز دارد.

انصاری در ادامه با اشاره به برگزاری مراسم گرامیداشت امام خمینی(ره) گفت: مراسم امسال را با دو هدف پیش خواهیم برد؛ اول اینکه امام و ولایت فقیه محور وحدت است و اگر جامعه بخواهد به پیش برود باید حول این محور حرکت کند؛ دوم اینکه باید از این وحدت به گونه‌ای بهره‌برداری کنیم که در عرصه‌های مختلف نیازمند به آن هستیم.

وی تأکید کرد: پیام ما در 14خرداد علاوه بر وحدت و همدلی این است که ما یک‌دل و یک‌زبان حامی کسانی هستیم که در میدان مبارزه دیپلماسی با تمام ابرقدرت‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.

انصاری افزود: مراسم بیست‌وششمین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب از شب 14 خرداد با سخنرانی رئیس‌جمهور در شبستان صحن شهدای حرم و بعد از نماز مغرب و عشا آغاز خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مراسم اصلی روز 14 خرداد که روز «میثاق با امام و بیعت با ولایت و رهبری» نامیده شده است از صبح در صحن اصلی برگزار خواهد شد.

دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) با اشاره به افتتاح طرح فاخر حرم بنیانگذار کبیر انقلاب گفت: در روز 14 خرداد این طرح در درجه اول به دست مردم و با گام‌های استوار مردم سراسر میهمن اسلامی که به تهران می‌آیند انجام خواهد شد و وقتی این گام‌ها به جمعیت میلیونی تبدیل شد با سخنرانی مقام معظم رهبری همراه خواهد شد.

وی افزود: پیش از سخنرانی رهبر معظم انقلاب، مراسم قرائت قرآن برگزار خواهد شد و پس از آن یادگار امام، آیت‌الله حاج سیدحسن خمینی سخنرانی خواهند کرد.

وی با اشاره به میهمانان ویژه این مراسم گفت: در این مراسم صدها تن از میهمانان، اقلیت‌های دینی و خبرنگاران داخلی و خارجی حضور خواهند داشت.

انصاری ادامه داد: متجاوز از 400 نفر مهمان خارجی از کشورهای مختلف اروپا، آسیای میانه و کشورهای اسلامی در این مراسم شرکت خواهند داشت؛ همچنین مهمانان ویژه‌ای به صورت کاروان‌های مردمی  از کشورهای هم‌جوار به حرم خواهند آمد؛ این مهمانان از هشتم خرداد به کشور عزیمت می‌کنند و در برنامه‌های مخلتف از جمله دیدار با رئیس‌جمهور و یادگارحضرت امام(ره) حضور خواهند داشت.

وی با اشاره به مراسم ویژه دانشگاهیان و حوزویان گفت: دانشگاه‌ها در این ایام در حرم مطهر و حسینیه جماران برنامه‌های ویژه‌ای خواهند داشت.

انصاری در مورد حضور هم‌وطنانمان از دیگر استان‌ها اظهار کرد: با توجه به سه روز تعطیلی که در پیش روست، جمعیتی بالغ بر 800 هزار نفر به حرم خواهند آمد که برنامه‌ریزی‌ها توسط نیروهای بسیج، استانداران و فرمانداران سراسر کشور انجام شده است و وسایل پذیرایی و انتقال آماده است؛ این جمعیت غیر از افرادی است که به صورت خودجوش در مراسم شرکت خواهند کرد.

انصاری با بیان اینکه برنامه‌هایی در ارتباط با یادگار امام در حسینیه جماران و حرم خواهیم داشت، گفت: روز پنج‌شنبه یادگار امام در استان گلستان برنامه‌های مختلفی با اقشار مردم دارند.

captcha