به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه العهد نیوز، ابومزنه انفجار صورت گرفته توسط خویشاوند خویش را «مبارک و خجسته» توصیف کرد و افزود: عملیات مشابه دیگری در راه است.
«صالح القشعمی»، از تروریستهای وابسته به داعش در روز جمعه، اول خرداد، خود را در جمع نمازگزاران مسجد امام علی(علیهالسلام) روستای القدیح قطیف منفجر کرد که در اثر آن 22 نفر شهید و بیش از 100 نفر دیگر زخمی شدند.
تهدید جدید ابومزنه زمانی مطرح شد که یک روز قبل، پادشاه سعودی «سلمان بنعبدالعزیز» اعلام کرد که دولت تمام شرکتکنندگان، حمایتکنندگان و تشویقکنندگان جنایت مسجد امام علی را مورد محاکمه و مجازات قرار خواهد داد؛ وی در بیانیهای تعهد کرد با تفکرات تروریستی مبارزه خواهد کرد.
شیعیان القدیح فرقهگرایی و تکفیر خود در رسانههای گروهی سعودی را دلیل اصلی هجوم تروریستی علیه خود میدانند و خواهان پایان دادن به آن شدند.
قصور آلسعود در متوقفکردن فرقهگرایی
از دیگر سو پایگاه دویچه وله گزارش داد: «احمد العودی»؛ از شهروندان القدیح تاکید کرد: رسانههای گروهی و تبلیغات دلایل اصلی وقوع حوادث تروریستی علیه شیعیان هستند، زیرا بسیاری از علمای دینی وابسته به دولت، به دلیل داشتن اختیار عمل وسیع، عبارتها و شعارهایی را به کار میبرند که باعث گسترش تکفیر و فرقهگرایی میشود.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری دویچه وله افزود: با وجود غم و اندوه اهالی از حادثه پیش آمده اما شهروندان یک روز بعد از انفجار مسجد، صفهای نماز جماعت را در آن تشکیل دادند؛ زیرا عدم برگزاری نماز در مسجد به معنی این است که تروریستها موفق شدند ترس و وحشت را در دل شیعیان ایجاد کنند، در حالی که این واقعیت ندارد.
«خالد جعفر مرار»، برادر یکی از قربانیان از دولت عربستان خواست تا پخش برنامههای ماهوارهای فرقهگرایانه را متوقف کنند و به شیوخ دینی افراطی اجازه ندهند شیعیان را تکفیر نمایند، علاوه بر آن تمام مواد درسی مدارس و دانشگاهها که شیعیان را مشرک معرفی میکنند، تصحیح شوند.
وی همچنین تاکید کرد: دولت با وجود توانایی، از شیعیان به اندازه کافی حمایت نمیکند، تمام شیوخ وابسته به آن هستند و میتواند به راحتی به آنان دستور دهد و یا مواد درسی را تغییر دهد، در حالی که اگر دولت به نقش خود در متوقف کردن فرقهگرایی عمل میکرد، این حوادث ایجاد نمیشد.
خالد در پایان خاطرنشان کرد: حتی اگر باز هم انفجار دیگری روی دهد، باز هم بر این عقیده خواهیم ماند که اهل تسنن و شیعیان برادر هستند و اختلافی با هم ندارند و بسیاری از آنان این حوادث را محکوم میکنند.