کد خبر: 3308362
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶
آیت‌الله قرهی در بزرگداشت فرج‌الله سلحشور؛

«توبه نصوح» فرجی در سینمای انقلاب حاصل کرد

گروه هنر: سینما قادر است تصویرگر زیبایی از آموزه‌های اسلامی باشد، همانند فیلم «توبه نصوح» که توانست به خوبی، توبه را تصویر کند و فرجی در سینمای انقلاب پدید آورد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله قرهی، مدیر حوزه علمیه امام مهدی(عج) در آیین تجلیل از فرج‌الله سلحشور بیان کرد: امام راحل در بدو ورود خود به ایران اسلامی جمله زیبایی را بیان فرمودند و گفتند «ما با سینما مخالف نیستیم با فحشاء مخالفیم». در همان زمان به یاد دارم که آیت‌الله فاضل لنکرانی گفته بود که مگر خدا فرجی حاصل کند تا سینما، شکلی اسلامی به خود گیرد. این فرج با فیلم «توبه نصوح» حاصل شد.

وی افزود: درباره این فیلم می‌توان به خاطره‌ای از شهید مدنی اشاره کنم. وی پس از تماشای این فیلم به شدت گریه می‌کرد و گفت که معنای توبه را به خوبی می‌توان در این فیلم مشاهده کرد. با این گفته می‌توان گفت که با آمدن فرج‌الله سلحشور در سینما فرجی حاصل شد، زیرا وی نشان داد که سینما قادر است هنری تاثیرگذار باشد که انتظار می‌رود با فیلم می‌تواند بسیاری از ارزش‌های دینی و قرآنی را در جامعه اشاعه دهد.

آیت‌الله قرهی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنان خود بیان کرده‌اند که هنر مطالب الهی را جاودانه می‌کند. اتفاقی که به نوعی در کارهای فرج‌الله سلحشور رخ داده است. این هنر از تریبون هنر هفتم بهره برد تا بتواند مبلغ ارزش‌های دینی و الهی باشد. در این زمینه باید به گفته فرج‌الله سلحشور اشاره کنم که گفته‌اند برای ساخت فیلم قرآنی باید طهارت وجود داشته باشد تا کاری که خلق می‌شود از کیفیت و تاثیرگذاری لازم بهره برده باشد. برای این کلام سریال «یوسف پیامبر(ع)» را مثال می‌زنم، چون این کارگردان سعی کرد برای این سریال از افرادی استفاده کند که از جمال‌شان در راه فسق و فجور استفاده نکرده باشند.

هنر اخلاقی ماندگار می‌شود

وی ادامه داد: هنری که با خلاق درآمیخته شود ماندگار می‌شود، البته برخی معتقد هستند که ساختار فیزیکی نیز در کار مهم است، اما من در «یوسف پیامبر(ع)» آنچه را که به عنوان نقطه برتر کار دیدم، روح و منش تقواگونه کار بود. نکته دیگر که باید به آن اشاره کنم به دیدار اخیری باز می‌گردد که با فرج‌الله سلحشور داشتم. وی در این دیدار گفت که دغدغه من ساخت فیلم حضرت موسی(ع) است. بنده معتقدم موسی کلیم‌الله، مظلوم‌ترین انبیاء است که ناخودآگاه به حال او گریه‌مان می‌گیرد که چگونه قوم موسی براساس آیه «أَنِّی فَضَّلْتُکُمْ عَلَى الْعَالَمِینَ» کفران نعمت کردند و حضرت موسی(ع) برای هدایت آنها به درگاه خداوند بسیار تضرع و زاری کرد.

آیت‌الله قرهی در پایان بیان کرد: پیش‌ترها درباره نقش و جایگاه آیات الهی در هنر خوانده بودم، اما کار فرج‌الله سلحشور نشان داد که چگونه می‌توان در راه رسیدن به هنر قرآنی قدم برداشت.

captcha