به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین علی بنایی، معاون سیاسی امنیتی استاندار قم در این مراسم که با حضور پرشور خانوادهها و زوجهای جوان برگزار شد، با اشاره به ضرورت برنامهریزی برای نسل جوان، تصریح کرد: برنامههای هیئت و کانون خادمالرضا(ع) از جمله برنامههای مفیدی هستند که برای نسل جوان در استان قم در نظر گرفته میشوند.
وی با اشاره به جذب مخاطبان فهیم و با درک از سوی این هیئت افزود: وجود چنین هئیتی که دارای برنامه در عرصههای مختلف فکری و فرهنگی است باعث افتخار استان است و این هیئت توانسته است به رشد معنویت در میان جوانان کمک بهسزایی را داشته باشد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم با اشاره به نام «هیئت خادم الرضا» گفت: همه ما زیرپرچم امام هشتم هستیم و افتخار همه ایرانیان این به وجود بارگاه نورانی این حضرت در کشورمان است که این احساس بزرگی است و نام این هیئت نیز در فعالیتهای آن تأثیر فراوانی داشته و دارد.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) بیان کرد: ایشان در حدیثی میفرمایند که «من شما را بیشتر از خودتان دوست دارم» و البته تمامی ائمه(ع) ما را بیشتر از خودمان دوست دارند و برهمین اساس ما نیز باید تلاش کنیم تا آنچه را این بزرگواران بیان کردهاند نقشه راه خود کنیم.
بنایی با بیان اینکه رفتار و کردار ما باید به گونهای باشد که جزو سربازان امام زمان(عج) باشیم عنوان کرد: کسی که میخواهد اینگونه باشد باید انتظار بکشد، تحمل کند و به انتظار فرج باشد و به طور قطع در زندگی و برخورد با همه اعضای خانواده نیز باید رفتارمان به همین گونه باشد و از ایشان الگوی گیری کنیم.
زندگی بدون مشکل نیست
حجتالاسلام والمسلمین حسینی صدر در ادامه این مراسم با بیان اینکه هیچ زندگی بدون مشکل نیست، تصریح کرد: در تمام جامعه بشری زندگی وجود ندارد که بدون سختی باشد.
وی افزود: امام زمان(عج) الگوی خود را حضرت فاطمه(س) میدانند واگر الگوی ایشان این بانوی گرانقدر باشد پس خانواده مهدوی باید یک خانواده فاطمی باشد.
این استاد حوزه ادامه داد: در تمام دنیا و تاریخ، نمونهای پیدا میکنیم که حتی یک روز از زندگی آنها همچون زندگی حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) باشد و دلیل آن این است که در زندگی آنان، نه سلیقه حضرت زهرا(س) حاکم بود و نه سلیقه امام علی(ع).
وی بیان کرد: شاید سؤال بسیاری از زوجها این باشد که زن سالاری باید در زندگی حاکم باشد و یا مردسالاری اما خانواده فاطمی در جواب این پاسخ میگوید که در زندگی باید خدا سالار بود.
حسینی صدر گفت: تمامی موفقیت خانواده فاطمی در این است که پیامبر(ص) وقتی دست دخترش را در دست حضرت علی(ع) گذاشت، مرزها را مشخص و وظیفه ها را تعیین کرد.
وی اضافه کرد: پیامبر(ص) در آن شب فرمودند که مدیریت داخل منزل از آن حضرت فاطمه(س) و مدیریت بیرون منزل از آن حضرت علی(ع) است و هرکدام باید دیگری را در مدیریت کمک کنند.
این کارشناس خانواده با بیان اینکه حضرت علی(ع) حتی در خانه، عدس هم پاک می کرد گفت: علاوه بر مدیریت بیرون منزل، ایشان با بچهها هم در داخل منزل بازی میکنند و به در امور منزل به حضرت زهرا(س) کمک میکردند.
وی با اشاره به اینکه اطاعت خدا، دل را آباد و گناه، انسان را به خودش وا میگذارد عنوان کرد: وقتی پیامبر(ص) از حضرت علی(ع) سؤال میکند که در زندگی او را چگونه دیدی؟ حضرت جواب میدهند که فاطمه(س) بهترین کمککننده به من است که خدا را اطاعت کنم.
حسینی صدر عنوان کرد: پیامبر(ص) وقتی از حضرت زهرا(س) هم سؤال میکنند که حضرت علی(ع) را در زندگی چگونه دیدی؟ ایشان در جواب میفرمایند که حضرت(ع) بهترین تکیه گاه من است، پس بنابراین همه جوانان میتوانند با الگو گرفتن از این خانواده، بهترین زندگی را داشته و کمک و تکیه گاه هم باشند.
زندگی امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) بهترین الگوی زندگی
حجتالاسلام والمسلمین خلج از کارشناسان مسائل خانواده نیز در این مراسم با بیان اینکه همه زندگی ما امام زمان(عج) است، گفت: کسی که میخواهد بداند آیا امام زمان(عج) زندگیاش را میپسندد یا خیر، باید الگوی خود را حضرت فاطمه(س) قرار دهد.
وی افزود: تنها زندگی که بارها در روایات به آن اشاره شده و بر الگوی گیری از آن تأکید شده است، زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) است.
این استاد حوزه با اشاره به آیه 21 سوره روم بیان کرد: از نشانههای خداوند متعال این است که شما را جفت آفرید و بین زن ومرد مودت و رحمت قرار داده است.
وی با بیان اینکه مودت و رحمت میان زن و شوهر موجب نمیشود که فرزند با ازدواج، محبتش به پدر و مادر کم شود، گفت: بسیاری از پدر و مادرها تصور میکنند که فرزندانشان با ازدواج محبتشان به آنها کم میشود که اینگونه نیست.
خلج بیان کرد: اولین هدف زندگی، آرامش روانی است و کسانی که مجرد هستند در بحرانی قرار دارند که با ازدواج به آرامش میرسند.
وی با اشاره معنای عشق گفت: عشق یعنی محبت افراطی و آدم وقتی عاشق شود، زود به مقصد میرسد و زن و مرد باید در زندگی عاشق یکدیگر باشند.
این استاد حوزه با بیان اینکه گرفتاری در زندگی هست و نباید کاری کنیم که نعمت عشق را به ارزانی از دست بدهیم، اظهار کرد: حتی زن و شوهر باید بالاتر از این مرتبه رفته و به مرتبهای برسند که «هوا» نام دارد.
وی بیان کرد: زن و شوهر باید در این مرتبه همچون حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) به مرتبهای برسند که تمام ارادهشان در طرف مقابل خلاصه شود و به عنوان مثال در تصمیمات مختلف، نظر یکدیگر برایشان دارای اهمیت باشد و اگر این چنین شد اگر همسر فرد در کنارش نبود، آرامش ندارد.
خلج با بیان اینکه زن و شوهر باید لباس یکدیگر باشند، عنوان کرد: باید اشتباهات در زندگی توسط طرف مقابل پوشیده شود و زن و شوهر کمک و یاور هم باشند و در امور مختلف به هم کمک کنند تا زندگی موفقی را داشته و اشتباهات یکدیگر را برطرف کنند.
یادآور میشود، در پایان این مراسم به قید قرعه به خانوادههای حاضر، هدایایی اعطا شد.
سیده سلیله عمادی