به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، علی اصغرزاده صادق، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص وضعیت بازار در روزهای اخیر اظهار کرد: به دلیل کمبود نقدینگی هر خبر مثبتی بابت هر صنعتی تأثیر کوتاه مدتی در بازار سرمایه دارد و نمونه آن را در خصوص وام مسکن مشاهده کردیم.
وی در این خصوص افزود: بحث تک نرخی شدن بنزین و رشد پالایشیها نیز طی دو الی سه روز این صنعت را با رشد همراه کرد اما دوباره به روال عادی بازار برگشتند.
اصغرزاده صادق در ادامه بیان داشت: بازار در انتظار به سر میبرد با این که خبرهای مثبت بسیار زیاد است اما نقدینگی وارد بازار نشده است.
وی دلیل کمبود نقدینگی را اینطور بیان کرد که مؤسسات غیرمجازی که سودهای بالایی را بابت سپردهها به مشتریان خود پرداخت میکنند معضلی برای بانکها، بازار سرمایه و کل چرخه اقتصادی شده است که امیدواریم با قوانین بازدارندهای که دولت با تصویب مجلس و وزارت دادگستری برای این مؤسسات اخذ میکند بتواند از فعالیت این مؤسسهها جلوگیری کند.
وی در ادامه اظهار کرد: وزیر اقتصاد چندی پیش به صراحت بیان داشت که دولت هیچ تضمینی بابت سپردههای مردم در این مؤسسات غیرمجاز نمیدهد و امیدواریم به دنباله سخنان ایشان برخورد قاطعی نیز با این مؤسسات صورت گیرد تا نقدینگی در کشور به سمت صنایع حرکت کرده و به اقتصاد کشور کمک کند.
وی در ادامه گفت: معلوم نیست سپردههایی که وارد این موسسات میشوند و در آن پارک میشوند در کدام فعالیت تجاری هزینه میشوند که با 30 درصد هزینه مالی و 25 درصد مالیات و 15 درصد حق بیمه بتواند کار کند و سودآوری داشته باشد.
اصغرزاده صادق افزود: هم اکنون تمام تولید کنندگان صنایع، انباشت موجودی کالا دارند و به مشکل فروش برخوردند و روشن نیست که کدام صنعت و فعالیت اقتصادی این وام ها را از این مؤسسات میگیرد مگر این که فعالیتهای واسطهگری و مخرب نیاز به وام های کلان داشته باشند یا این که بنگاههای اقتصادی صرفا برای پرداخت و استمهال بدهیهای خود و جا به جایی پول نیاز به این وامها داشته باشند.
وی با اشاره به خطر این موسسات مالی تصریح داشت: دولت نیز از این موسسات مالی احساس خطر کرده است و نسبت به سرمایه و دارایی ملت هشدار داده است و اگر دولت حمایت کافی به منظور برخورد با این موسسات داشته باشد نقدینگی به سمت صنایع و به نفع بازار سرمایه حرکت خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به رفع محدودیتها در بازار سرمایه خاطرنشان کرد: از سازمان بورس به دلیل این اقدام تشکر میکنم و به عنوان یک فعال، این اقدام را بسیار مثبت و مؤثر میدانم که به شفافیت بازار در خصوص اطلاعرسانی و هر چه کاراتر کردن بازار سرمایه کمک شایانی کرد.
وی افزود: اما در این بین باید از اوضاع شبکههای اجتماعی نیز گله کنم به این دلیل که این شبکهها یک عامل مخرب است یعنی خریداری هم که به صورت بالقوه تصمیم دارد وارد این بازار شود با اخباری که دست به دست میچرخد تحت تأثیر قرار میگیرد.
اصغرزاده صادق تأکید کرد: فعالیت این شبکه ها در واقع یک نوع خط دهی به بازار است و در برخی موارد مشکل ساز شده است به این دلیل که از لحاظ اقتصادی مشکل اساسی خاصی نداریم. یک بحث توافق است که در حال پیش روی است اما بازار نسبت به این خبرها مقاوم شده است، چرا که این شبکه های تلگرام و وایبری اجازه تصمیم گیری به سهامداران خرد را نمی دهد.
وی در خصوص دیگر عوامل رکود بازار در روزهای اخیر اشاره کرد: از دلایل دیگر میتوان به این اشاره داشت که حقوقیها و حقیقیها سود چند درصدی بدون زحمت را از دست نمیدهد و عملا با این وجود هر خبر مثبتی که وارد میشود بدون تحلیل و تأثیر، رد میشود و بیرنگ جلوه داده میشود.
این مدیر عامل با اشاره به پیشبینی روند آتی در بازار سرمایه تصریح داشت: اگر نقدینگی لازم وارد بازار سرمایه شود و دولت حمایتهای خود را از بازار دریغ نکند بازار روند خوبی را در پیش خواهد داشت.
وی افزود: در هفتههای گذشته شاهد جلسات پی در پی وزارت اقتصاد در خصوص بازار سرمایه بودیم که اثرات خوبی در بازار داشت. بازار به این اخبار حساس است و موجب جلب اعتماد در بازار سرمایه میشود.
وی در پایان گفت: حمایت دولت موجب تشویق مردم نسبت به سرمایهگذاری میشود و به بازار سرمایه امیدواری تزریق میکند و به این ترتیب سهامداران خرد وارد بازار سرمایه میشوند و با این قیمتها و پی به ایهای پائین از خرید سهام شرکتها در آینده سود برده و از بازار و سرمایهگذاری خود راضی خواهند بود.