کد خبر: 3309524
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۳
حمید محمدی پاسخ می‌دهد:

چرا نتایج طرح پایش رسانه‌ای نشد؟/ سرنوشت معرفی رسانه و دستگاه قرآنی برتر

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآی به برخی ابهامات در مورد رسانه‌ای نشدن نتایج طرح پایش و همچنین سرنوشت معرفی رسانه و دستگاه برتر قرآنی پاسخ داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مورد طرح پایش که سال گذشته اجرا شد و نیز اثرات و نتایج آن گفت: این طرح سال گذشته مسیر خود را طی کرد، ما امیدوار بودیم که بتوانیم همه دستگاه‌ها و استان‌ها را مورد پایش قرار دهیم البته این پیش‌بینی را نیز داشتیم که نتوانیم همه این دستگاه‌ها و استان‌ها را به دلایل مختلف مورد پایش قرار دهیم.

برخوردها در طرح پایش کارشناسانه بود
وی افزود: اما به حول و قوه الهی، قدم بلندی به عنوان اولین سال برداشته شد،‌ با وجود اینکه بسیاری از دستگاه‌ها نگرانی‌هایی داشتند که طرح پایش دقیقاً می‌خواهد چه کاری را انجام دهد، اما با روش خوبی که اتخاذ شد و برخورد بسیار کارشناسانه و لطیف و فارغ از هر نوع روحیه نگاه از بالا به پائین که در بازرسی‌ها وجود داشت، استقبال از پایش بسیار خوب بود.

پایش به دنبال بستری برای ایجاد فضای حمایتی
محمدی در پاسخ به این سؤال که این به معنای سخت برخورد نکردن نیست، اظهار کرد: ما اسم این را برخورد کریمانه و مناسب می‌گذاریم چرا که در پایش به دنبال ایجاد یک فضا برای حمایت و ایجاد بستری برای اینکه دستگاه‌ها خودشان متوجه برخی اشکالات که ممکن است در اجرای برنامه‌ها انجام داده و از آن غافل باشند، بوده‌ایم.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه به همین دلیل بود که گزارش نتیجه پایش دستگاه‌ها به هیچ جایی ارائه نشد، گفت: البته ما نتایج طرح پایش را به رئیس دستگاهی که مورد پایش قرار گرفته بود ارائه کردیم.
رئیس ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم در بخش دیگری از این گفت‌وگو و سرنوشت معرفی استان، دستگاه و رسانه برتر، افزود: اینکه قرار بود دستگاه، رسانه و استان برتر معرفی شود نیز سر جای خود قرار دارد و همه چیز مشخص شده است.

گزارش طرح پایش سه ماهه اول هر سال ارائه خواهد شد
وی همچنین عنوان کرد: قرار شد در سال 94 و در سه ماهه اول هر سال، گزارش پایش سال قبل را ارائه کنیم، امسال نیز در چند روز آینده طی مراسمی، دستگاه، رسانه و استان برتر معرفی و تقدیر مناسب نیز از آنها به عمل خواهد آمد.
محمدی با بیان اینکه هنوز و مطلقاً هیچ دستگاهی به عنوان دستگاه و رسانه برتر معرفی نشده است، خاطرنشان کرد: برترین‌ها در چند روز آینده به صورت رسمی و طی مراسمی اعلام خواهند شد.

رویکرد پایش در سال جدید
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در پاسخ به این سؤال که پایش در سال جدید نیز رویکرد حمایتی خواهد داشت یا خیر، گفت: امسال دیگر به این ترتیب نخواهد بود، امسال به طور طبیعی یک قدم جلوتر هستیم، قرار بر این شده است که در سال جدید دستگاه‌ها بنای کار را بر روی رفع اشکالاتی که وارد بوده است، بگذارند. ممکن است دقت را بالا برده و رفع اشکالات را بیشتر در دستور کار قرار خواهیم داد.

چرا پایش، سخت‌گیرانه نیست
وی در پاسخ به این سؤال که چرا در پایش سختگیری‌هایی صورت نمی‌گیرد، بیان کرد: فرهنگ‌سازی برای اجرای هر کاری ضروری است، چون در آغاز راه هستیم، هیچ سابقه‌ای وجود ندارد که یک سازمان بالادستی به فعالیت تخصصی ورود پیدا کنند، زمانی دیوان محاسبات و سازمان بازرسی یک سری سخت گیری‌های مالی دارند که این تعریف شده و وجود داشته است. ما به عنوان دستگاه تخصصی بالادستی می‌خواهیم ورود کنیم، قاعدتاً ابتدا نیاز به فرهنگ‌سازی است تا اطلاعات درست منتقل شود و در ادامه اجازه تعامل پیش رونده داده شود.
محمدی اذعان کرد: اگر قرار باشد از ابتدا با یک موضع خیلی سخت گیرانه ورود کنیم ممکن است راه را برای ورود به بحث‌های تخصصی ببندیم لذا تلاش می‌شود بعد از اینکه دستگاه‌ها متقاعد شدند به اینکه این کار ضروری است و به نفع خودشان است و قرار نیست مچگیری شود، ورود اصلی را خواهیم داشت.

اعمال نتایج پایش بر میزان بودجه دستگاه‌ها
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در پایان با بیان اینکه نتیجه پایش سال گذشته در بودجه سال 94 بی‌تأثیر نبوده است، عنوان کرد: دستگاهی که برتر شناخته شود کمابیش مورد حمایت قرار خواهد گرفت کما اینکه در سال‌های گذشته نیز به این صورت بوده است.

captcha