رحیم قربانی، رئیس سابق مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان عملکرد کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت که از سال 90 تا اسفندماه سال گذشته فعالیتهای آن تعطیل شده بود، اظهار کرد: برای جبران عقب ماندگی سه سال از دست رفته و پیشرفت فعالیتهای این کمیسیون باید جلسات آن حداقل ماهی یکبار برگزار شود و اگر به شش ماه یک جلسه اکتفا شود هرگز این عقب ماندگی سه ساله جبران نخواهد شد.
سیاستهای آن زمان کمیسیون را به تعطیلی کشاند
وی افزود: در آن زمان و تا پیش از تعطیلی کمیسیون، برنامهها و اولویتهایش مشخص شده و به واسطه آن بودجه قرآنی به وزارت بهداشت اعطا شد اما پس از آن متأسفانه با توجه به سیاستهایی که وجود داشت و همچنین خروج من از آن، دیگر کمیسیون جلسهای تشکیل نداد.
قربانی اظهار کرد: متأسفانه این سه سالی که کمیسیون تعطیل شد در واقع فرصت مغتنمی از دست رفت؛ در آن زمان بودجه، نیروها، ساختار، سازمان و همه زوایای کمیسیون مشخص بود.
باید اولویتهای کمیسیون بازبینی شود
رئیس کنونی مرکز قرآن و عترت سپاه محمد رسولالله(ص) بیان کرد: با توجه به اینکه این کمیسیون دوباره فعالیتهای خود را آغاز کرده است؛ باید با فعال کردن کارگروهها، اولویتهای آن که برای سه سال پیش بود و ممکن است برای زمان حال تغییر کرده باشند، دوباره بازبینی شوند.
وی تصریح کرد: با تقسیم کار و همکاری نهادهای مختلف، دانشجویان، اساتید و سازمانهای مردم نهاد، نظارت عالیه وزارت بهداشت و نقش مهم آن در این کمیسیون تحقق مییابد، در غیر این صورت اگر وزارت بهداشت به تنهایی وارد عرصههای اجرایی عالی قرآنی در نظام بهداشت و سلامت شود ممکن است باز کارها راکد بماند.
کمیسیون منحصر در فعالیت یک معاونت وزارت بهداشت نباشد
قربانی درگیر کردن قسمتهای مختلف وزارت بهداشت در فعالیتهای کمیسیون را لازمه موفقیت آن دانست و اظهار کرد: برخی معاونتهای وزارت بهداشت اعم از معاونت آموزشی، پژوهشی و بهداشتی را باید پای کار آورد، محصور شدن این کمیسیون در معاونت فرهنگی - دانشجویی ممکن است کار را در حد ایده آل نگه ندارد.
این فعال قرآنی تأکید کرد: کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت یک تلاش شبانهروزی و بسیجی واری میطلبد که هماهنگ و مستمر کار آن دنبال شود.
دبیرخانه کمیسیون یک ساختار فرا سازمانی است/ حیطه قرآنپژوهی و طب میتواند بینالمللی باشد
قربانی یادآورشد: باید ساختار و مسئول ویژهای برای کمیسیون در وزارت بهداشت تعیین شود، مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در سرجای خود یک حیطه کار مشخص دارد، در حالیکه دبیرخانه کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت یک ساختار فرا سازمانی است و نباید با فعالیتهای مرکز قرآن و عترت تداخل پیدا کند.
وی خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت در حیطه وظایف خود باید عمل کند از سوی دیگر این حیطهای است که میتواند جنبه بینالمللی پیدا کند که این خارج از اختیارات وزارت بهداشت است و باید به این قضیه دقت ویژهای داشته باشد.