به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیتالله محمد امامی کاشانی امروز، جمعه، 15 خرداد در خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به فرارسیدن سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب و همچنین آغاز زعامت رهبر معظم انقلاب، به موضوع «ولایت» در نظام اسلامی پرداخت و گفت: جمهوری اسلامی نظام اسلامی است و با نظامهای دیگر و انقلابهای دیگر تفاوت اساسی دارد و آن تفاوت در این است که پایه جمهوری اسلامی الهی و معنوی است.
وی افزود: برخی می خواهند با اصل نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه مخالفت کنند و اصل بحث را انکار می کنند در حالی که این یک حکومتی است که در قرآن کریم نیز بیان شده است؛ جمهوری اسلامی نظامی است که حرکت ایجاد می کند و این حرکت منجر به وصل شدن آن به نظام جهانی امام زمان(عج) می شود.
خطیب جمعه تهران با اشاره به ویژگی های اخلاقی و رفتاری امام خمینی(ره) گفت: از امتیازات ویژه ایشان با خدا بودن و خالص بودن امام بود؛ در ساعات آخر عمرشان که اطبا مأیوس شده بودند، وقتی صدای اذان مغرب پخش شد اطرافیان امام در گوش ایشان گفتند که اذان می گوید و وقت نماز است؛ امامی که ساکت ساکت بود دهانشان باز شد و زبانشان تکان خورد و چیزهایی بیان می کردند به طوری که اطبا گفتند امام برگشت.
وی با بیان اینکه سیره عملی امام خمینی(ره) مشخص است و نمی توان آن را تحریف کرد، گفت: تحریف همیشه در مفاهیم صورت می گیرد اما در کل نمی توان آن را تحریف کرد.
امامی کاشانی در مورد سیره عملی امام خمینی(ره) اظهار کرد: برخورد امام(ره) با بیگانه و در داخل با جهان اسلام مشخص است؛ نسبت به اینکه مسلمانان باید با هم باشند و نباید دشمن از اختلاف استفاده کند، خیلی اصرار داشتند، نسبت به اینکه باید به وضعیت اقتصادی و معیشتی توجه شود، تأکید داشتند، به مسائل مربوط به دشمن شناسی و فریب نخوردن از دشمن و چیره نشدن دشمن در مسائل مختلف نیز توجه داشتند.
وی با تأکید بر اینکه امروز نیز رهبر معظم انقلاب بر همین اصول تأکید دارند، گفت: گاه مشکلات و گرفتاری هایی وجود دارد اما انسان وقتی وارد یک جاده می شود، می بیند سنگ و کلوخ است و باید از آن عبور کنید تا به مسیر روشن برسید.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله آموزش و پرورش و توجه به نسل جوان پرداخت و گفت: امام راحل به این مسئله توجه داشتند؛ وقتی در حوزه علمیه بودند، طلبه ها را به اخلاق متوجه می کردند؛ آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز باید به این نکته توجه داشته باشند.
بنابراین گزارش، آیت الله امامی کاشانی در خطبه اول نماز جمعه ضمن تبریک فرارسیدن سالروز میلاد امام زمان(عج)، به موضوع مفهوم منجی پرداخت و گفت: بسیاری از مسلمانان اهل سنت و شیعه در این عرصه هم عقیده اند که «مهدی» که از فرزندان حضرت فاطمه(س) است، خواهد آمد.
وی ادامه داد: در این جهت نوعاً همه مسلمانان اتفاق نظر دارند؛ فقط بحث راجع به آن است که ایشان فرزند بلافصل امام عسکری(ع) است یا نه؛ البته شیعه می گوید ایشان به دنیا آمده اند و آن را نیز اثبات می کنند.
خطیب جمعه تهران خاطرنشان کرد: عده ای از بزرگان اهل سنت با شیعه امامیه هم صدا هستند و بحث کرده اند؛ شخصیت هایی مثل عبدالرحمن جامی، عطار نیشابوری و فخر رازی، همینطور حدود بیش از 200 نفر از شخصیت های اهل سنت کلام شیعه را تأیید کرده اند؛ بحثی که در این رابطه مطرح می شود، این است که زمین نمی تواند در هیچ عصر و زمانی از حجت خدا خالی باشد.
وی افزود: با این حال عده ای کتاب می نویسند و سخنرانی می کنند که دلیل عقلی در این رابطه نداریم و تنها 17 حدیث در این موضوع از شیخ کلینی در کافی آورده شده است که مرحوم مجلسی در «مرآت العقول» آنها را بررسی کرده که 2 حدیث را صحیح می داند و بقیه را ضعیف دانسته است. بر این اساس برخی احتیاط می کنند و می گویند ما نمی دانیم و در این صورت تکلیفی نداریم.
امامی کاشانی در پاسخ به شبهاتی که از سوی این افراد مطرح می شود، گفت: اولا در رابطه با دلیل عقلی 6 برهان محکم وجود دارد؛ که یکی از این برهان ها در جلد هشتم کتاب «المطالب العالیه» فخر رازی تحت عنوان «استقرار» آمده است؛ در این بحث آمده است وقتی در نظام خلقت بررسی می کنیم، جمادات و نباتات نقطه اوج و حضیضی دارند؛ انسان نیز چنین است که نقطه حضیضش نزدیک است به حیوانات؛ نقطه اوجی نیز دارد که دارای مراتبی است و آن مرتبه ای جامع دارد. فخر رازی از قول شیعیان ادامه می دهد که شیعه امامیه معتقدند که این شخصیت جامع، «معصوم» است و آنها در مورد وجودش و هم غیبتش درست گفته اند.
امام جمعه موقت تهران افزود: عطار نیشابوری نیز در این مورد عبارتی دارد؛ وی در رابطه با ویژگی های امام صادق(ع) مطالبی را مطرح می کند و می گوید که «همه 12 امام این چنین هستند. 12 امام یکی است و آن یک نفر هم 12 امام است».
امامی کاشانی تصریح می کند: کسانی که گفته اند و نوشته اند در این رابطه 17 حدیث بیشتر نیست، باید بدانند که 287 راویت در این موضوع نقل شده است که 80 روایت طبق موازینی که تمام علما دارند، «صحیح اعلایی» است و هیچ کس در آن تردیدی ندارد؛ 30 روایت نیز معتبر است و 50 حدیث را نیز علمای اهل سنت بیان کرده اند.