کد خبر: 3311044
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۰
عباسی‌مقدم خبر داد:

راه‌اندازی فاز نخست کتابخانه تخصصی قرآن و طب

گروه سلامت: رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: از فرصت نمایشگاه کتاب با استفاده از بودجه خوبی که معاونت فرهنگی-دانشجویی وزارت بهداشت اختصاص داد، استفاده کرده و کتاب‌های گوناگون خارجی و ایرانی برای راه اندازی فاز نخست کتابخانه تخصصی قرآن و طب خریداری کردیم.

مصطفی عباسی‌مقدم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) توسعه همه جانبه کشور را منوط به توسعه نظام سلامت و توسعه مباحث پژوهشی و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت دانست و عنوان کرد: توسعه همه جانبه کشور منوط به تضمین سلامت در ابعاد جسمی و ابعاد معنوی است که این بعد دوم جز با توسعه مباحث پژوهشی و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت به وجود نمی آید و برای رسیدن به این هدف باید همزمان ساختارها و محتواهای لازم ایجاد شوند.

وی تصریح کرد: در این راه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت با اقدامات و مصوبات خود یک ساختار را ایجاد کرد که پس از آن ساختارها و نهادهای دیگری نیز ایجاد می‌کند که به صورت جدی عهده دار تولید دانش و پژوهش در بحث قرآن و سلامت می‌شوند.

ایجاد ساختارها و فاز نخست کتابخانه تخصصی قرآن و طب
عباسی مقدم افزود: ما امیدواریم که کمیسیون، با فعالیت‌ و مشارکت‌ بیشتر معاونت‌های تحقیقات و فن‌آوری و آموزشی وزارت بهداشت، بتواند همه ساختارهای این کمیسیون را ایجاد کرده و گروه‌های لازم و مراکز تحقیقاتی به خصوص مراکز تحقیقات بین رشته‌ای را شکل دهد و به میزانی رساند که عهده دار پژوهش شوند.

وی درادامه خبر داد که برای توسعه این کمیسیون باید بانک اطلاعات و کتابخانه تخصصی داشته باشیم، در این زمینه از فرصت نمایشگاه کتاب با استفاده از بودجه خوبی که معاونت فرهنگی-دانشجویی وزارت بهداشت اختصاص داد، استفاده کرده و کتاب‌های گوناگون خارجی و ایرانی برای راه اندازی فاز نخست کتابخانه تخصصی قرآن و طب خریداری کردیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: همچنین به عنوان یک پشتوانه باید به دنبال ایجاد و توسعه منابع غیرمکتوب مانند نرم افزارها، کتابخانه‌های دیجیتال و بانک‌های اطلاعاتی الکترونیک نیز بود از سوی دیگر لازم است که به تدریج وب‌سایت‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی ویژه‌ای نیز راه‌اندازی شوند.

باید تیم‌ها و گروه‌های پژوهشی بین جامعه هدف و دانشگاه‌ها ایجاد شوند
وی با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت اظهار کرد: باید میان جامعه هدف، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مختلف، تیم‌ها و گروه‌هایی تشکیل شوند که پروژه‌های مباحث قرآنی و سلامت را پی گیرند و آنها را عملی کنند این بدین معنی است که با پژوهش کافی قرآن و طب را در صحنه عمومی کشور ترویج و مستقر کنند.

مباحث قرآنی در نظام سلامت تنها عرصه پزشکی نیست
عباسی مقدم با بیان اینکه مباحث قرآنی در نظام سلامت کشور تنها مشمول عرصه پزشکی و جسمی نمی‌شود بلکه همه جنبه‌های سلامت روانی، اجتماعی و معنوی را نیز شامل می‌شود، گفت: در این عرصه وسیع تمامی دانشگاه‌های کشور، وزارت علوم، پژوهشگران، اساتید و دانشجویان می‌توانند در توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت به همراه وزارت بهداشت مشارکت داشته باشند.

وی تأکید کرد: این بعد کار بسیار مهم است؛ ما تیم‌ها و گروه‌های پژوهشی در برخی دانشگاه‌ها را فعال کرده‌ایم آنها هم خود باید اعلام آمادگی کنند که در این تولید دانش شرکت داشته باشند.

به زودی 2 کارگروه در کمیسیون به صورت رسمی ایجاد و ابلاغ می‌شود
عضو کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در پاسخ به پرسشی مبنی بر آینکه آیا کارگروه‌های این کمیسیون تشکیل شده اند عنوان کرد: جلسات مقدماتی کارگروه‌ها تشکیل شده و دو کارگروه توسعه آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت و کارگروه توسعه پژوهش قرآنی در نظام سلامت در شرف تاسیس رسمی هستند.

وی خاطر نشان کرد: همچنین مذاکراتی نیز صورت گرفته است ولی  لازمه آن تشکیل جلسه مشترکی بین معاونت فرهنگی و معاونت‌ آموزشی و پژوهشی است که یک مقدار این جلسات به تاخیر افتاده است؛ با توجه به اینکه کار به در سطح معاونین وزارت با محوریت معاونت فرهنگی  و اقدامات آن است؛ ایشان قول داده‌اند که این جلسه به زودی تشکیل شده و مباحث مربوط به کمیسیون را جمع بندی کنند.

captcha