سمیعالله حسینی مکارم، معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اعلام این مطلب که جشنواره نماز در آیینه میراث فرهنگی طی سالهای بعد نیز تداوم داشته و برگزار خواهدشد، گفت: نماز میراث معنوی پیامبر(ص) و مردم ایران است و باعث خلق آثار معنوی و مادی زیادی در ایران شده که هر کدام در جای خود ارزشمند هستند.
مسئول برگزاری همایش و نمایشگاه «نماز در آیینه میراث فرهنگی» ادامه داد: مساجد، منابر، محرابها، سجادهها و ... در بُعد میراث مادی و نیایشها، آواها، سبک کتابت قرآن، ادعیه، نوع خواندن اذانها و نیایشها و ... در بعد معنوی همه در بستر نماز ایجاد شدهاست؛ ما گستره فوق العادهای در بستر نماز داریم که اولین جشنواره نماز در آیینه میراث فرهنگی آغاز راه شناخت و شناساندن این گستره است.
حسینی مکارم با اظهار امیدواری از اینکه هنرمندان، معماران و کسانی که علاقهمند به فعالیت در زمینه هنر ایرانی ـ اسلامی هستند با برگزاری این همایش علمی و نمایشگاهی برای خلق آثاری با محتوای نماز تشویق شوند، گفت: باید به هنرمندان نشان داد که گذشتگان ما چه آثاری را در ارتباط با نماز خلق کردهاند تا از این آثار تأسی بگیرند و من آینده خوبی برای این همایش و نمایشگاه میبینم.
وی در پاسخ به این سؤال که بسیاری از گردشگران کالبد ظاهری آثار مربوط به دین را میبینند، چطور میتوان روح و تفکری را که باعث خلق این آثار و معنویت موجود در ورای کالبد این آثار شده است را به گردشگران داخلی و خارجی منتقل کرد، گفت: برگزاری این نمایشگاه و همایش علمی یک مقدمه است.
حسینی مکارم تصریح کرد: طی برگزاری همایش و نمایشگاه نماز در آیینه میراث فرهنگی هنرمندان و اندیشمندان مقالههای علمی در این زمینه نوشته و آثار هنری در زمینه نماز تولید کردند؛ مقالههای بسیار خوبی دریافت شده است و طبعاً وقتی زمینههای علمی این مسئله فراهم شود، دانشگاهها، مراکز علمی و حوزههای علمیه در جریان این آثار علمی قرار گرفته و برنامهریزی برای تسری روح معنویت آثار باستانی ایران به گردشگران فراهم میشود.