به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در ابتدای مراسم نکوداشت عکاس پیشکسوت دفاع مقدس «یعقوب راهواره» محمدصادق دهنادی، رئیس فرهنگسرای معرفت ضمن ابراز خرسندی از حضور عکاسان بنام دفاع مقدس در این برنامه، اظهار کرد: جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی مفتخر به وجود هنرمندانی است که در کنار تعهد خود به آرمانها و ارزشها، همواره در صف نخست مبارزه، هنر متعهد را با جهاد و خون خود زینت بخشیدند.
وی در ادامه افزود: فرهنگسرای معرفت در ماه مقاومت و پیروزی منتدار تجلیل از عکاس دفاع مقدس، جناب یعقوب راهواره است و در این مسیر تلاش دارد نسل جوان را با آرمانها و ارزشهای این دفاع جانانه آشنا سازد.
در ادامه سیدعباس میرهاشمی، مدیرعامل انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس ضمن قدردانی از کلیه عکاسان با سابقه در حوزه دفاع مقدس به بیان مختصری از فعالیتهای یعقوب راهواره در طول سالهای متوالی حضور ایشان برای ثبت لحظات ناب حماسی اشاره کرد.
دبیر جشنواره عکس بسیج، با ذکر خاطراتی از رشادت عکاسان در دوران جنگ تحمیلی اظهار کرد: هنگامی که رزمندهها برای حفاظت از جان خود باید سر در سنگرها فرو میبردند این عکاسهای جان برکف و ایثارگر بودن که برای ثبت و ماندگار کردن این لحظات باید بدون حفاظ و نقاب چشم در چشم دشمن میگردیدند و از این حیث بزرگداشت یک عکاس جانباز فتح خرمشهر برای فرهنگسرای معرفت و انجمن ما مایه مباهات و افتخار است.
در بخش دیگر این مراسم حجتالاسلام والمسلمین دکتر صالحنیا، امامجمعه کن، گفت: هنر، نشان دادن تناسبها در عالم است و زیبا، چیزی است که تناسب دارد، مثل شهر زیبا یا مردم زیبا که به خاطر تناسب داشتن متجلی شدهاند. بزرگترین هنری که به واسطه ظهور حضرت امام خمینی(ره) تجلی پیدا کردهنر شکوفایی ایثارو شهادت در بین آحاد ملت بود. روح زیبای امام توانست میلیون ها نفر را به خیابان بکشد و زیباییها را درایران متجلی کند.
وی با بیان آن که به مناسبت جانبازی پدر خود از دوره کودکی و نوجوانی با فرهنگ جبهه آشنا شده، ضمن تجلیل از هنرمندان ارزشی، در پایان سخنان خود دست یعقوب راهواره را به رسم ادب و قدردانی بوسید.
کاوه فرزانه، پژوهشگر و استاد عکاسی در بخش دیگر این مراسم به نشانهشناسی در مورد ابعاد جنگ و تبین اصطلاح دال و مدلول پرداخت و مفهوم اسطوره و نشانهشناسی را در مورد عکاسی دفاع مقدس بررسی کرد.
این استاد عکاسی به عکاسان دفاع مقدس پیشنهاد داد که خاطرات خود را بنویسند زیرا هزاران خاطره برای عکاس وجود دارد که در قاب ذهنش شکل گرفته و موفق به عکاسی از آن نشده است.
در ادامه یعقوب راهواره با حضور در صحنه با ذکر خاطراتی به مساعدتهای شهید سیدمرتضی آوینی در زمان جنگ برای پیوستن خود به گروه بسیج صدا و سیما گفت: من گرچه از 7سالگی با دوربین آشنا شدن و قبل از انقلاب اسلامی نیز در سینما با بسیاری از کارگردانان همکاری داشتم اما بعد از پیروزی انقلاب با الهام از امام راحل و به دستور ایشان دیدگاه و فکر جدیدی پیدا کردم و از روز هفتم جنگ تا آخرین روزی که پس از گرفتن آخرین عکس مجروح شدم در جبهه حاضر بودم.
وی گفت: آخرین عکس من عملیات بیتالمقدس کنار اروندرود گرفته شد که پس از زدن شاطر دوربین با شنیدن صدای شلیک دیگر چیزی به یاد ندارم. راهواره در ادامه به صحنههایی اشاره کرد که میتوانست ثبت کند اما به دلیل مجروحیت از آن بازماند.
در پایان این مراسم با حضور سیدعباس هاشمی مدیر انجمن عکاسان انقلاب اسلامی فرهاد سلیمانی عضور هیئت مدیره و عضو انجمن عکاسان دفاع مقدس، محمدحسین حیدری نایب رییس انجمن عکاسان دفاع مقدس ،کاوه فرزانه پژوهشگر عکاسی و رییس فرهنگ سرای معرفت تجلیل و قدردانی شد.