حجتالاسلام والمسلمین مهدی بهداروند، جامعهشناس و کارشناس معارف اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به مناسبت فرا رسیدن دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: تربیت مسجدی هر یک از کسانی را که اکنون در کشور ما مدیر هستند، به این راه و روش راهنمایی کرده است؛ این یعنی اینکه مساجد نقشی تربیتی داشتهاند.
این راوی دفاع مقدس، جوانهای مسجدی را مسبب پیروزی انقلاب اسلامی دانست و افزود: بعد از پیروزی انقلاب هم که جنگ اتفاق افتاد، مساجد عامل پشتیبانیکننده هشت سال دفاع مقدس بودند. پایگاههای مقاومت و جلسات معنوی، نماز جماعتها و... همه جوانها را به سمت خود میکشیدند و از آنجا به سمت جبههها راهی میکردند. بعد از پایان جنگ تحمیلی و پذیرش قطعنامه ۵۹۸، کم کم غفلت از مساجد پا گرفت و امروزه کمتر آن کارکرد سابق را شاهد هستیم. این یک خطر و چالشی است که انقلاب و نظام را تهدید میکند. لذا ما باید برنامههایی برای مساجد داشته باشیم که جوانها به سمت مسجد بروند.
وی در خصوص راهکارهایی برای گرایش جوانان به مسجد افزود: باید هر شیوه و طریقی که سبب شود جوانان به سمت مسجد بیایند را در مسجد راهاندازی کنیم؛ میخواهد اردوی ورزشی باشد یا کلاسهای آموزشی و هنری و در مجموع سرگرمیهایی که جوانان بعد از خواندن نماز و قرآن جذب آن شوند. الان این ارتباط جدی با مساجد قطع شده است.
حجتالاسلام بهداروند تأکید کرد: نگاه نکنید که در ایام اعتکاف جوانها به مسجد میروند، بلکه سایر اوقات سال را هم ببینید که جوان ممکن است به مسجد نرود. متولیان فرهنگی ما از این نکته غفلت کردند، در حالی که فعالیتها و انجمنهای مختلف فعال هستند و اینها احساس خطر برای انقلاب اسلامی است.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: میخواهم بگویم که تربیت را به مساجد باز گردانید، نمیخواهم بگویم بیرون مساجد هیچ تربیتی رخ نمیدهد، اما اگر بخواهیم مساجد را از کارکرد تربیتی خارج کنیم، این خطر متوجه انقلاب اسلامی است.
وی تاکید کرد: آینده کشور ما را جوانانی میسازند که تربیتشان تربیت مسجدی بوده باشد.
این جامعهشناس در این خصوص که مساجد چگونه میتوانند در همدلی و همزبانی دولت و ملت نقش داشته باشند، اظهار کرد: دولت میتواند اعتبارات فرهنگی بسیار خوبی را برای مساجد در نظر بگیرد تا تربیت مسجدی را پیش ببرد. از سوی دیگر مساجد میتوانند با تربیت نوجوانان خوب، راه را برای آینده باز کنند.
نویسنده کتاب «زندان الرشید» در خصوص خاطراتش از دوران کودکی در مساجد گفت: من دبستان بودم که به مسجد محله میرفتم و دوست داشتم مکبر باشم. بعد که بیرون میآمدم عدهای که از مسجد خوششان نمیآمد، من را کتک میزدند، اما باز هم مسجد میرفتم و قرآن خواندن را در مسجد یاد گرفتم.