به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمد اسماعیل سعیدی، دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به مناسبت فرا رسیدن دهه تکریم و غبارروبی مساجد عنوان کرد: متاسفانه در نظام شهرسازی، بحث مساجد و اینکه بایستی به صورت ویژه بدان به عنوان مرکز فعالیتهای فرهنگی، عبادی، دینی و مذهبی پرداخته شود، در اولویت قرار ندارد.
این یک نقص بزرگ است!
وی افزود: به همین دلیل است در شهرکهایی که این روزها ساخته میشود و محلههایی که جدید تشکیل میشود، اصلاً جای مسجد و اینکه به نسبت جمعیت مسجد آماده شود، خالی است؛ این یک نقص بزرگ است! وزارت راه و شهرسازی سالهاست که در این باره قصور کرده و همین وضعیت در حال ادامه است.
سعیدی با تأکید بر اینکه مساجد باید با مشارکت خود مردم ساخت و ساز شوند، اظهار داشت: نکته ظریف همینجاست که زمانی شهرهای جدید ساخته میشود و شیوه شهرسازی ما تغییر میکند، همین امر باعث میشود مجموعههایی بیهویت ساخته شود که از اطراف و اکناف آن افراد برای سکونت میآیند، بیآنکه شناختی از هم داشته باشند. بنابراین تا اینها همدلی و وحدتی بینشان ایجاد شود و برای مشارکت و تعاون و همکاری اقدام به ساخت مسجد کنند، زمان زیادی میبرد. خود این باعث میشود که مردم هم در آن اوایل کار نتوانند اقدام موثر انجام دهند، بنابراین در بحث شهرسازیهای جدید، دولت باید مساجد را بسازد و بعد تحویل مردم دهد، سپس مردم آن را اداره کنند.
مردم از پس هزینههای ساخت مساجد بر نمیآیند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: در حال حاضر ساخت یک مسجد بیش از یک میلیارد تومان هزینه دارد و مثل قدیم نیست که با ۱۰ میلیون پول میتوانستی مسجد بسازی! بنابراین مردم از پس این مبلغ برنمیآیند.
سعیدی اظهار داشت: ما به نسبت مساجد باید فعالیتهای فرهنگی هم انجام دهیم، مسجد یک مرکز فرهنگی مناسب است که در کنار سایر مجموعههای فرهنگی باید نگاه ویژهای به آن داشته باشیم؛ چرا که محل عبادت است و شأن و منزلتی دارد، فضای نورانی و معنوی دارد.
وی با تأکید بر اینکه برخلاف اکثر مراکز فرهنگی، فعالیتهای مسجدی همه در چارچوب اعتقادات مردم انجام میشود، اظهار داشت: لذا مساجد مأمن بسیار خوبی برای نوجوانان و جوانان هستند و خانوادهها با آسودگی میتوانند فرزندانشان را به مساجد بسپرند تا فعالیت فرهنگی کنند، بنابراین بنده معتقدم الان در بحث ساخت مساجد و طراحی آن بایستی فعالیتهای فرهنگی، آموزشی، سرگرمی و تفریحی سالم را نیز برای جوانان در نظر گرفت.
سعیدی در پایان یادآور شد: در حیات مساجد در گذشته درختان میوه نظیر درخت توت میکاشتند تا از این طریق بچهها تا جوانان به مساجد جذب شوند و عبادت کنند، الان زمانه پیچیده شده و چنین مواردی جذابیت ندارد. باید به نسبت مقتضیات و ضرورتهایی که در جامعه وجود دارد، برای جذب جوانان برنامهریزی کنیم.