به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حمیدرضا طیبی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت دهه تکریم و غبارروبی مساجد، گفت: انقلاب اسلامی ایران با نام دین و جمهوری اسلامی ایران پیروز شده و شعار اصلی ما استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است، بنابراین براین اساس مردم توقع دارند که جامعه یک جامعه ایدهآل بر مبنای قوانین اسلامی باشد.
وی درباره کاهش استقبال جوانان از مساجد در دهه اخیر افزود: مجموعه عواملی باعث شده که جامعه ما ایدهآل نباشد برخی مشکلات به سوء مدیریتها باز میگردد و اینکه ما نتوانستیم حسن مدیریت داشته باشیم، جوان ما برای خود یک آینده مناسب میخواهد و این موضوعی است که در نامگذاری امسال دهه تکریم مساجد با «آینده را با جوانانمان از مسجد بسازیم» انتخاب شده است.
اول شغل خوب بعد یک محیط فرهنگی خوب
طیبی با اشاره به اینکه جوانان ابتدا نیازمند یک شغل مناسب هستند تا در کنار آن در یک محیط فرهنگی خوب زندگی کنند، افزود: بنابراین در دستورات دینی ما هم این امر تأکید شده است، روایت مشهوری است که میفرماید زمانی فقر از یک در وارد شود، ایمان از در دیگر خارج میشود. بنابراین درستکردن یک زندگی آبرومند برای جوان وظیفه حکام اسلامی است بنابراین نیازمند حسن تدبیر بیشتری هستیم.
اگر در سایه جمهوری اسلامی آینده جوانان درست شود توجه به دین نیز افزایش مییابد
رئیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: استکبار جهانی هم کاملا به دلایل مشخص میخواهد که انقلاب ما موفق نباشد بنابراین همه الگوها و سنگرهای ما را در نظر دارد، از جمله مساجد و از هر روشی مثل تحریم یا سایر ابزارها نیز استفاده میکند تا انقلاب ما به اهدافش نرسد، بنابراین آنچه نیاز میدانم در این حوزه تذکر بدهم که رهبری هم دائماً از سال ۱۳۸۰ به این سو مکرراً بیان کردهاند توجه به توسعه فرهنگی است، چرا که فرهنگ زیربنای ماست، آنچه جوانان را امیدوار میکند همین آینده آنهاست، اگر این آینده درست شود در سایه جمهوری اسلامی توجه به دین نیز افزایش مییابد.
طیبی با مقایسه ایران و دیگر کشورها در زمینه حضور در مساجد گفت: الان کشورهایی مثل ترکیه را مدنظر قرار دهیم حتی خیلی هم به الگوهای انقلاب اسلامی نزدیک نیستند اما همین که اسلام گراها تحت عنوان دین پیشرفت کردند گرایش مردم به دین افزایش پیدا کرد گرچه به لحاظ سیاسی خیلی اسلام گراها سیاسیون را قبول ندارند ولی مردم زمانی که به وضعیت اقتصادی بهتری رسیدند از مساجد و دیگر مسائل دینی استقبال کردند، الان حضور مردم در نمازجمعهها و نمازهای جماعت بیشتر شده است بنابراین بهترین کار امیدواری همه جانبه به آینده برای جوانان است و مساجد یکی از مکانهایی است که میتواند این کار را انجام دهد.
دین در عمق جان مردم نفوذ کرده اما ما با سوء مدیریت مسائل را به مشکل تبدیل میکنیم
وی با تأکید بر اینکه دین در کشور ما در عمق جان مردم رسوخ کرده منتها ما با سوء مدیریتمان برخی مسائل را به مشکل تبدیل میکنیم، یادآور شد: به قطع میگویم که ما هیچ مشکلی در زمینه تأمین آینده شغلی و کاری جوانان نداریم اما به شریط اینکه به توان داخلی خود تکیه کرده و دینداری جوانان را تقویت کنیم.
طیبی در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوانیم جوانان را به مساجد جذب کنیم، گفت: یک مقدار زبان نسل جوان با گذشته تغییر کرده، ائمه جماعات و متولیان مساجد باید نسل جوان را درک کنند و زبانشان را بشناسند، تا بتوانند برایشان برنامهریزی کنند. آنچه بنده میدانم مسجد یک وظیفه مشخصی داشته و در طول تاریخ نیز دارد که این به جامعه خودمان باز میگردد. اگر بتوانیم یک الگوی خوبی از اداره جامعه توسط دینمداران و داعیهداران دین ارائه بدهیم، حتما جوانان ما به دین امیدوار و مسجد پایگاه دین میشود، بنابراین باید این مسائل را طبقهبندی کرده و راهحل هر یک را پیدا کنیم.
وی با بیان خاطرهای از دوران کودکی و نوجوانی خود و حضور در مساجد گفت: بنده از کودکی در مساجد حضور داشتم از همان سالها در لواسان و روستایی که داشتیم با مسجد انس و الفت داشتم و فعالیت میکردم، منتها آن زمان بیشتر به عنوان فعال در تعاونی مسجد بودم، یک مدتی هم مدیر تعاونی مسجدمان شدم و مسئولیت ارزاق مردم را برعهده داشتم که این خاطرات هیچگاه از یادم نمیرود.