ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به بیان لوازم تنظیم بازار ماه مبارک رمضان پرداخت و اظهار کرد: ماه رمضان، ماهی عزیز است و افراد با حضور خود از این ماه استقابل میکنند و با توجه به اهمیت این ماه، بستری برای فعالیتهای مناسب فرهنگی به منظور تبلیغ احکام اسلامی و آموزههای دینی مخصوصا برای قشر جوانی که تازه وارد سن بلوغ شدهاند، است.
لزوم تمرکز بر اقلام اصلی مصرفی مردم در ماه رمضان
وی افزود: لذا در این ماه باید به گونهای رفتار کنیم که افراد طعم شیرین این ماه را بچشند، هیچ نگرانی نداشته و تلخکامی برای آنها به وجود نیاید؛ از جمله در این ماه برخی از خوراکی وجود دارد که افراد هر روز آنها را مصرف میکنند و در سطح گسترده به سفرههای مردم زینت میبخشند.
نکو اظهار کرد: تمرکز دولت در این ما باید بر اقلام اصلی مصرفی مردم همانند خرما، زولبیا، بامیه و... باشد؛ چراکه این موارد از جمله اقلامی هستند که در ماه مبارک رمضان در سفرههای مردم به وفور دیده میشود و دولت باید در این قضیه به گونهای تلاش کند تا بتواند نیازهای جامعه را برآورده کند تا افراد دغدغه این اقلام را نداشته باشند.
دولت نسبت به کنترل قیمتها در ماه رمضان حساس باشد
وی ادامه داد: دولت باید نسبت به کنترل قیمت اقلام مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان حساس باشد تا بتواند ضمن فراهم کردن این اقلام، به کارهای تبلیغی خود هم از طریق رسانهها اقدام کند تا علاوه این شیرینکامی حاصله، به راحتی افراد را به سمت موارد فرهنگی و دینی دیگر سوق دهیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: همه تلاش ما باید بر این موضوع باشد که روزهداران درگیر مسائل دیگر نشده و مخصوصا قشری که برای اولین بار لذت روزهداری را میچشند و دوست دارند در سفره خود رنگارنگی را مشاهده کنند با خاطرات شیرینی این ماه را به پایان برسانند.
هجوم مردم به بازار کالاهای اساسی ماه رمضان باعث افزایش قیمتها خواهد شد
نماینده رباطکریم در خانه ملت در پاسخ به پرسشی درباره دلایل کمیابی برخی کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: متأسفانه بخشی از این وضعیت به سالهای قبل بازمیگردد که کاستیهایی وجود داشته و مردم به آن عادت کردهاند و گمان میکنم این کاستیها همچنان ادامه خواهد داشت و قسمت اعظمی از آن، به هجوم مردم برای تهیه چند هفتهای بر میگردد و به نظرم همین مورد عاملی است که باعث نایاب یا کمیاب شدن برخی اقلام میشود.
نکو در پاسخ به این پرسش که در بیشتر موارد، اگر افراد احساس کنند که در آینده کمبود پیش میآید، به سمت این اقلام هجوم میبرند، حال برای ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا چه باید کرد؟ گفت: دولت باید از همان ابتدا دست به کار شده و به مردم اطمینان دهد که در این ماه با مشکل کمبود کالاهای اساسی مواجه نخواهند شد و اگر این اطمینان را بدهد و هجوم مردم وجود نداشته باشد قیمتها به صورت خودکار تعادل خواهد داشت اما هنگامیکه تقاضا زیاد باشد قطعا عرضه مطابق با میل باطنی خود اقدام به افزایش قیمت خواهد کرد.
کمبود در بازار باعث سوءاستفاده فرصتطلبان خواهد شد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان تأکید کرد: این در حالی است که در حالت عادی، این کمبود و کاستی در بازار امکانپذیر نیست اما این هجوم مردم، دست برخی فرصتطلبان را هم باز میگذارد که دست به اقداماتی بزنند که از جمله آن بر هم زدن نظم بازار و افزایش قیمت کالاها یا مواد مورد نیاز مردم است؛ به همین دلیل است که معتقدم دولت باید بسیار سنجیده عمل کرده و تأمین مواد مورد نیاز مردم را به آنان اطمینان دهد.