کد خبر: 3314497
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۳
سیدمحسن موسوی‌بلده:

دلیلی برای سیاسی بودن نتایج مسابقات قرآن مالزی ندارم

گروه فعالیت‌های قرآنی: پیشکسوت قرآنی کشورمان ضمن انتقاد از عدم پوشش گسترده خبر کسب رتبه قاری ایرانی در سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت:‌ دلیلی برای سیاسی بودن نتایج مسابقات قرآن مالزی ندارم.

سیدمحسن موسوی‌بلده، از اساتید علم قرائت قرآن کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به کسب رتبه نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی مالزی گفت:‌ قبل از هر چیز کسب رتبه اول در این مسابقات را در ابتدا به محسن حاجی‌حسنی و سپس به جامعه قرآنی تبریک می‌گویم.

وی با بیان اینکه کسب رتبه توسط نماینده ایران در این مسابقات آن هم بعد از 9 سال باعث خوشحالی است، افزود: در عین حال نمی‌توانم قطعاً بگویم که در مسئله اول نشدن قاریان ایرانی در سال‌های پیش، رفتاری سیاسی صورت گرفته است، واقعیت این است که من به این قضیه چندان بدبین نیستم؛ چراکه بینه‌ای در دست من نیست، ‌قطعاً نمی‌شود گفت که هر سال حق قاریان ایرانی اول شدن در این مسابقات است و اگر اول نشویم حق‌کشی شده است، ‌از لحاظ فنی نمی‌شود این مسئله را توجیه کرد.
موسوی‌بلده تصریح کرد: از سوی دیگر اگر به مسابقات بین‌المللی قرآن ایران نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که در چند سال اخیر، ایرانی‌ها اول شده‌اند،‌ بنابراین می‌توان این حق را به مالزیایی‌ها داد که بگویند چون قاری مالزیایی هیچ وقت اول نشده است پس حق‌کشی است؟ ما نیز نباید انتظار داشته باشیم هر سال در مسابقات مالزی موفق به کسب رتبه شویم.

تمرکز نماینده ایران بر روی صوت و لحن
این استاد علم قرائت قرآن در ادامه در مورد تلاوت نماینده ایران در مسابقات مالزی،‌ اظهار کرد: ایشان تلاوت فنی داشتند و با توجه به فضای داوری در مسابقات مالزی و تفاوت آن با داوری در ایران با دقت و تحریر درستی تصمیم گرفت روی صوت و لحن کار کند و به اندازه صوت و لحن روی تجوید دقت نداشت، احساس و برداشت خود آقای حاجی‌حسنی کارگر این بوده است که آنجا این را می‌طلبد و این سیاست‌گذاری درستی بود که خوشبختانه نتیجه هم داد.
وی بیان کرد: عکس‌‌العمل سالن و جمعیت حاضر در آن نیز نشان داد قاری ایرانی با صوت روان و در مجموع با انتخاب صحیح مقام‌ها و رعایت تمام نکته‌های مربوط به لحن، برنامه‌ریزی شده قرائت کرد.

قاریان ایرانی در صوت و لحن با برنامه هستند
موسوی‌بلده در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این سؤال که اختلاف هشت امتیازی قاری ایرانی با نفر دوم این مسابقات نشان‌دهنده این اختلاف سطح در واقعیت و خارج از فضای مسابقه‌ای نیز هست، گفت: به هر حال قاریان ایرانی در مقایسه با قاریان دیگر به‌ویژه از لحاظ تجویدی در مجموع خیلی بهتر قرائت می‌کنند و حتی نسبت به قاریان مصری از جنبه صوتی و لحنی با برنامه هستند.
وی افزود: در شایستگی قاریان ایرانی در سطح اسلام هیچ شکی نیست، اما باید این را مدنظر قرار داد که ما با فاصله‌ای منطقی و تاریخی با مصر که مهد قرائت قرآن است، فاصله منطقی زیادی داریم، ‌برخلاف آنچه که دوستان ادعا ‌و اعتقاد دارند که قاریان ایرانی حتی از مصر نیز جلو زده‌اند در حالی که اینگونه نیست و ما هنوز هم با آنها فاصله داریم، هر وقت مصری‌ها توانستند در حد ایرانی‌ها از لحاظ فنی مداحی کنند و بتوانند جماعتی را مثل مداح فنی ایرانی به گریه بیندازند، آن روز می‌شود گفت که در قرائت قرآن به مصری‌ها رسیده و عبور کرده‌ایم.

فاصله زیاد قرائت ایران با مصر همچنان وجود دارد
این پیشکسوت قرآنی کشور خاطرنشان کرد: ما با فاصله زیادی از کشور مصر قرار داریم اما نسبت به سایر کشورهای اسلامی قطعاً از همه جلوتر و به مصر نزدیک‌تر هستیم، این امتیاز ایران است.
وی افزود: ما از موقعیتی که در اختیار داریم و استعدادی که وجود دارد باید مواظبت کنیم و برای رسیدن به قرائت قاریان مصری در برخی از مظاهر تلاوت اسراف نکنیم به گونه‌ای که کم کم صدای قراء مصری بیرون بیاید و بگویند چیزی که در ایران تلاوت خوانده می‌شود، قرائت نیست و دور از شأن قرائت است.
موسوی‌بلده با اشاره به اینکه اگر می‌خواهیم رقابت کنیم باید این رقابت مشروع باشد، بیان کرد: نحوه تلاوت‌هایی که اخیراً توسط برخی قاریان انجام می‌شود نوعی رقابت ناسالم است و نباید شأن تلاوت قرآن را در ایران مخدوش کنیم و به نوعی بخوانیم یا حرکات بدنی در تلاوت انجام دهیم که هم از طرف قاریان ‌و اساتید مصری مورد انتقاد واقع شویم که این کارها خلاف شأن قرآن است و هم اینکه مورد انتقاد فرهیختگان داخلی واقع شود و منجر به اعتراض برخی از مراجع عظام شود.

شکر نعمت تلاوت، تقوای در تلاوت است
این استاد علم قرائت قرآن با تأکید بر اینکه شکر نعمت تلاوت قرآن این است که حدود تلاوت را رعایت کنیم، ‌گفت: باید تقوای تلاوت را رعایت کنیم؛ چرا که تلاوت هم تقوا می‌خواهد، برخی تلاوت‌ها که صورت می‌گیرد خلاف تقوای تلاوت است و به زودی ممکن است ضربه خودش را به اصل نهضت تلاوت در ایران بزند،‌ نباید رفتارها به گونه‌ای باشد که منجر به ضربه زدن به اصل تلاوت باشد.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان در پایان خاطرنشان کرد:‌ واقعیت امر این است که انسان احساس می‌کند در مملکت ما به غیر از مقام معظم رهبری، تلاوت قرآن کریم هیچ مدافعی دیگری ندارد و حتی صدا و سیما که در اشاعه موسیقی مبتذل و خراب کردن فضای موسیقی ایرانی اینگونه عمل می‌کند، احساس بایکوت شدن کسب این رتبه در چنین فضایی دور از ذهن نیست.

NAVID
|
-
|
۱۳۹۴/۰۳/۲۷ - ۰۹:۴۷
0
0
نه خیر دوست من این رتبه دادن ها همه ریشه سیاسی داره والا اینها اصلا ایرانی رو مسلمان نمی دونن چه برسه به اینکه به قران خوندنش جایزه بدن بزار برات چند تا نمونه بگم
1- انقلاب که شد چون فکر کردن انقلاب با سرنگونی شاه ممکنه درراستای سیاست های خودشون باشه عباس سلیمی رو اول کردن
2-وقتی 8 سال صدام تو بوق و کرنا کرد که من قادسیه راه انداختم و کلی اسیر از مالزی و اندنزی در جنگ گرفتیم در جنگ گرفتیم 8 سال هیچ ایرانی رو اول نکردن
3-سال 67 که ایران قطعنامه رو پذیرفت علی سیاح گرجی رو بعد از 8 سال اول کردن از اون طرف عربستان هم چون دید ایران کوتاه اومده و برای جبران کشتار مکه خونین استاد شهریار پرهیزکار رو تو حفظ اول کرد
4- رتبه الان شما هم به خاطر اینه که می بینن ایران داره از بحث هسته ای کوتاه میاد گفتن یه حالی به ایران بدیم
captcha