به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی سیدحسن هفدهتن، معاون روابط کار وزارت تعاون، در دومین روز از کارگاه آموزشی و تخصصی برنامههای جدید و دستاورد محورمعاونت روابط کار اظهار کرد: باید برای رسیدن به یک اقتصاد ملی پررونق به دنبال حفظ و ارتقاء کرامت نیروی کار باشیم.
سهجانبهگرایی مهمترین سیاست و راهبرد معاونت روابط کار است
وی ادامه داد: درحوزه روابط کار بزرگترین سیاست و راهبردمان سهجانبهگرایی و استفاده از ظرفیتهای کارگری، کارفرمایی و سازمانهای مردم نهاد تخصصی است. هدف ازاین کارگاه آموزشی نیزدستیابی به برنامههای تاثیرگذار بر اقتصاد ملی کشوربا نگاه سهجانبهگرایی است.
هفده تن برآموزش ایمنی درمحیط های کاری تاکید و اشاره کرد : این آموزشها دربرنامههای جدید معاونت روابط کار به شکل سامانهای هرمی طراحی شده است که ما آموزشها را در سطح بالا انجام میدهیم به طوری که در پایان شهریورسال جاری هیچ کارگاه زیر 25 نفری بدون مسئول ایمنی نباشد.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی ادامه داد: خط قرمز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حفظ سلامت جسمی و روانی نیروی کاراست که به عنوان مهمترین دغدغه ما به شمار می رود وبه این امر مانند یک مطالبه اجتماعی می نگریم.
هفدهتن یادآورشد: هدف ما تمرکز تمام برنامهها در سال 94 براساس طراحی مدل هرمی آموزشی است.
وی در این باره اضافه کرد : 13 دستگاه درکشوردرگیرمسائل حوادث ناشی از کاردرپروژه های عمران شهری و ساخت و سازهستند که برای پیوستن به ما اعلام آمادگی کردهاند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین برتقویت و توانمندسازی تشکلهای کارگری و کارفرمایی تاکید کرد و گفت : ما تنها به دنبال راضی نگاه داشتن تشکل ها نیستیم بلکه هدف مادست یافتن به توانمند سازی این گروه هاست به طوری که بتوانند قاطعانه قادربه گرفتن تصمیم های کلان و مهم باشند ودرتصمیم سازی های حوزه کار به همراه دولت مشارکت فعال داشته باشند .
برنامههای جدید و دستاورد محور اداره کل بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل
درادامه این کارگاه آموزشی مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی برنامه های جدید و دستاورد محور اداره کل بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل را تشریح کرد .
کریم یاوری برگسترش دامنه پوشش بیمه بیکاری با رویکرد کاهش مدت استفاده از مقرری تاکید کرد و به آسیب شناسی این موضوع پرداخت .
اسماعیل ظریفیآزاد مدیرکل دفتر تنظیم و نظارت بر روابط کار و نظام های جبران خدمت نیزدراین کارگاه آموزشی به پیمایش دستمزد به عنوان یکی ازمهم ترین ارکان ورود اقتصاد ما به اقتصاد جهانی اشاره کرد .
وی نظام جدید ارزیابی مشاغل ( طراحی ، تدوین و عملیاتی سازی) را بررسی و آسیب شناسی کرد .
دلاور نظری مدیرکل سازمانهای کارگری و کارفرمایی نیزطرح توانمندسازی وساماندهی و مشارکت تشکل های کارگری و کارفرمایی را درمسائل کارو تنظیم روابط کار تشریح کرد .
شایان ذکراست مرتضی ماندنی مشاور امور حقوقی، مجامع و امور شوراهای معاونت روابط کار وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی دراین کارگاه آموزشی ضمن تبیین اهداف این برنامه و تشریح آنها ازتدوین 14 برنامه که چهارمحورآن در اداره کل روابط کار، چهار محور در اداره کل بازرسی کار، سه محور در مراکز تحقیقات، دو محور دراداره کل بیمه بیکاری و یک محور در برنامههای تشکلهای کارگری دنبال میشود برای دستیابی به برنامههای جدید ودستاورد محورمعاونت روابط کار خبرداد.
رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیزمسئولیت ایمنی کارگاه های کمتر از 25 نفر ازطریق برگزاری دوره های آموزشی عمومی ایمنی و مدیریت و ارزیابی و کنترل ریسک را از مهم ترین برنامه های پیش روی این مرکز دانست .
علی مصریان خاطرنشان کرد: گروههای تحقیقاتی و آموزشی دراستانهای اصفهان، گلستان و هرمزگان به زودی آغاز به کار میکنند و توسعه و حمایت از مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی از دیگر رویکردهای نوین این مرکز به شمارمیرود .
گفتنی است برنامههای جدید و دستاورد محوراداره کل روابط کاروجبران خدمت، ارائه گزارش از استانهای سراسر کشور، طرح مشکلات و چالشهای پیشرو و تصمیمگیری برای رفع موانع موجود از دیگر محورهای این کارگاه آموزشی در حال برگزاری است.