محمد انجمشعاع، معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به این مطلب گفت: متأسفانه طرحنامه مطلوبی از سوی دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی، ترویجی و قرآنی کشور به شورا ارسال نشده است.
وی افزود: البته یک طرحنامه در پایان زمستان 93 به دبیرخانه ارسال شد که اظهارنظر درخصوص آن بهدلیل ضعف بسیار، ممکن نیست و به درخواست خود دوستان از دستور خارج شد.
معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه با اشاره به سوابق پیگیریها برای تدوین اسناد، اظهار کرد: در ابتدای سال 90 شورای توسعه فرهنگ قرآنی نظامنامه تدوین اسناد راهبردی اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی را تصویب و در خرداد ماه به کمیسیون ها اعلام کرد.
انجم شعاع بیان کرد: به موجب این مصوبه مسئولیت تدوین اسناد به کمیسیونهای تخصصی شورا سپرده شده است و با وجود یک سال پیگیری، متأسفانه هیچ اقدامی از سوی کمیسیونها صورت نگرفت و دبیرخانه شورا رأساً پیشنویس اسناد را در پایان سال 91 تدوین و به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ارسال کرد.
وی خاطرنشان کرد: در نیمه سال 92 آن معاونت ایرادهایی را بر این پیشنویس گرفت و جهت اصلاح به کمیسیونها ارجاع شد. چند ماه بعد، یعنی در زمستان 92، کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور تکمیل این سند را در دستور کار قرار داد و با عقد قرارداد مطالعاتی، این مهم را در نیمه سال 93 به انجام رساند که البته هنوز بهصورت رسمی به دبیرخانه شورا ارسال نکرده است.
معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی درباره تکمیل بخش تبلیغ و ترویج اسناد نیز بیان کرد: در دولت دهم طرح نامه ای تا مرز تصویب پیش رفت ولی منجر به عقد قرارداد نشد. در دولت یازدهم نیز با وجود پیگیریهای مکرر هنوز این کمیسیون توفیقی به دست نیاورده است. البته همانطور که گفته شد یک طرحنامه ضعیف به دبیرخانه ارسال شد که به توصیه خود دوستان از دستور خارج شد. چه اینکه قصد داشتیم در جلسات مطرح کنیم و به جهت حداقلهای علمی و پژوهشی مایه جرح پیشنهاددهندگان بود.
انجمشعاع با اشاره به تلاش آموزش و پرورش برای اجرای طرح پژوهشی تدوین بخش آموزش عمومی اسناد راهبردی نیز گفت: این کار از سوی پژوهشگاه آموزش و پرورش بهدلیل کمبود اعتبارات متوقف مانده بود و سال گذشته که اعتبارات آن از محل پژوهشگاه تأمین شده بود، دنبال شد ولی بهدلیل ضعف مجریان و ناآشنایی آنها با ادبیات توسعه فرهنگ قرآنی متوقف شد.
معاون شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر ضرورت پاسخگویی دبیران کمیسیونها در تکمیل اسناد راهبردی، استدلالهای وارد شده مبنی بر عدم تأمین اعتبار را بهانهجویی و فراکنی دانست و افزود: طی سالهای اخیر شورا از محل اعتبارت اجرای منشور به هر کمیسیون و دبیرخانه آن میلیاردها تومان کمک مالی کرده است. آیا امکان این وجود نداشت که از محل این اعتبارات حداقل پنجاه میلیون تومان یا بیشتر را برای کارهای بلندمدت این چنینی خرج کنند؟ چرا در برنامههای پیشنهادی دبیرخانه کمیسیونها برنامه تکمیل اسناد راهبردی را اعلام نکردند؟
وی در پایان افزود: فقدان نگاه راهبردی مهمترین علت تدوین نشدن اسناد راهبردی اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در سال پایانی برنامه پنجم است که امید میرود در سال جاری که سال پایانی برنامه است شاهد افزایش این اهتمام و عزم راهبردی باشیم.