کد خبر: 3314904
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۹
فروغ‌السادات موسوی‌بلده:

تدریس قرآن در خانواده ما موروثی است/ تقویت جاذبه‌ جلسات قرآن با برنامه‌های فرهنگی

کانون خبرنگاران نبأ: یک بانوی فعال قرآنی با تأکید بر ایجاد امکانات و فضای مناسب برای قرآن‌آموزان تصریح کرد: در کنار کارهای قرآنی باید تلاش شود به فعالیت‌های فرهنگی نیز بپردازیم؛ در مجموع موسسات قرآنی باید جاذبه‌های بیشتری داشته باشند تا قرآن‌آموزان بیشتری جذب کنیم.

فروغ‌السادات موسوی بلده، مدرس قرآن و خواهر استاد محسن موسوی‌بلده در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در معرفی خود می‌گوید: از سال 1363 شروع به فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی کردم و بعد از اینکه دوره آموزشی را به پایان رساندم تدریس را آغاز و از سال 1368 در منزل خودمان به همراه استاد موسوی بلده، کلاس تجوید دو را آغاز کردم و تا امروز هم‌چنان این کلاس در منزل استاد موسوی دایر است و بنده نیز هنوز شاگرد ایشان هستم و در کلاس‌ها شرکت می‌کنم.

وی ادامه می‌دهد: در مؤسسه احسن‌ الحدیث نیز مسئولیت‌هایی دارم؛ مسئول واحد فرهنگی خواهران هستم، در هیئت مدیره نیز خدمت می‌کنم و قرائت را نیز تدریس می‌کنم. تحصیلات من در دروس حوزوی است و از سال 1374 تا 1385 در دانشگاه به تحصیل پرداختم.

موسوی با اشاره به انگیزه و محرک خود در ورود به فضای قرآن بیان می‌کند: انگیزه و محرک اصلی من برای ورود به فضای قرآنی همان محرک و فضایی قرآنی موجود در خانواده ما بود. مثلا عمه‌های پدرم بنده در بلده نور معلم قرآن بودند و مادربزرگان پدرم هم همین طور؛ در کل نسل ما را به عقب که دنبال کنید همه از معلمین و مدرسین قرآن بوده‌اند و پدرم استاد موسوی‌بلده هم که در فضای قرآن فعالیت دارند.

وی اضافه می‌کند: شاید کار در فضای قرآن ارثی یا ژنتیکی به من رسیده باشد اما هرچه هست بسیار سعادتمندم که با تمام مشکلاتی که در زندگی داشته‌ام به قرآن پناه برده‌ام؛ این نعمتی است که هر روز به خاطر آن خداوند را شکر می‌کنم که چنین سهمیه‌ای برای من در نظر گرفته است.

این مدرس قرآنی درباره سوابق بین‌المللی خود می‌گوید: در مسابقات استانی کشور در دانشگاه‌ها شرکت کردم و بار اول نفر سوم، بار دوم نفر دوم و بار سوم نفر اول شدم؛ چند بار به کشورهای سوریه و لبنان دعوت داشتم و در آن کشورها نیز تدریس کرده‌ام. در حیدرآباد هند به دعوت بنیاد آسیا تدریس کردم و در عمان هم هر شب ماه رمضان را در میان شیعیان این کشور حضور داشتم و در حال حاضر مجددا عازم حیدرآباد هند هستم.

موسوی‌بلده با اشاره به فعالیت‌های خود در موسسه احسن الحدیث عنوان می‌کند: فعالیت‌های فرهنگی بنده در موسسه احسن الحدیث بسیار زیاد است و کلاس‌های دیگرم را در حاشیه دارم؛ با شاگردانی قبلی خود که اکنون استاد هستند، ارتباط ماهیانه داریم و با برنامه‌ریزی گهگاه دور هم جمع می‌شویم و درس‌ها را مرور می‌کنیم. شیوه آموزشی بنده در تدریس همان روش استاد موسوی بلده است.

وی می‌افزاید: بجز استاد موسوی خیلی از اساتید دیگر بهره نبرده‌ام، البته به صورت مقطعی مدتی از اساتیدم در دوره‌های تربیت مربی استفاده کردم و موفق به کسب مدرک شدم. به مدت 20 سال هم در رشته تفسیر در خدمت استاد خانی‌پور بودم.

وی در ادامه اضافه می‌کند: در تدریس برای تجوید از منابع استاد موسوی‌بلده استفاده می‌کنم و برای قرائت هم از منابع استاد منشاوی بهره می‌برم؛ چراکه صدای اولیه خانم‌ها باید قوی باشد. استاد موسوی گهگاهی در کلاس‌های خود اشاره‌ای به صوت و لحن دارند و بنده نیز استفاده می‌کنم و با رجوع به منابع در کلاس‌هایم استفاده می‌کنم.

این مدرس قرآنی در ارتباط با شیوه تدریس خود می‌گوید: ما در موسسه، کلاس‌های مفاهیم هم داریم اما خودم کلاس ترجمه و تفسیر جداگانه ندارم و بیشتر قرائت عملی تدریس می‌کنم. البته در حین تدریس قرائت به ترجمه و تفسیر هم رجوع می‌کنم و اینکه معتقدم برای قرائت خوب باید به ترجمه قرآن توجه داشت تا قاری بتواند با تسلط بر ترجمه قرائت زیباتری داشته باشد.

موسوی با بیان دغدغه و آروزی قرآنی خود یادآور می شود: موسسه احسن الحدیث از موسسات بسیار پربار کشور است و بنده آرزو دارم که ما جای وسیعی برای این موسسه داشته باشیم و این آروز نه‌تنها برای خودم بلکه برای تمام موسسات در جامعه قرآنی است. شاگردان ما در حدود 600 نفر هستند و فضا و امکانات کمی نسبت به تعداد شاگردان داریم به همین خاطر دوست دارم جای مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم برای افرادی که به ما مراجعه می‌کنند امکانات و فضایی را ایجاد کنیم که لذت بیشتری ببرند و در کنار کارهای قرآنی به فعالیت‌های فرهنگی بپردازند. در مجموع موسسات و کلاس‌های قرآنی باید جاذبه بیشتری داشته باشند تا ما بتوانیم قرآن آموزان بیشتری جذب کنیم.

فاطمه
|
-
|
۱۳۹۴/۰۵/۰۳ - ۱۰:۲۰
0
0
من در حرم امام رضا(ع) آموزش تجوید را با کتاب آقای موسوی بلده آموختم. اکنون در بین دیگر کتاب های متخلف تجویدی، هنوز سوال تجویدی داشته باشم از کتاب استاد موسوی بلده استفاده می کنم. خدا این استاد بزرگ را برای کشورمان حفظ کند.
captcha