محسن حاجیحسنیکارگر، رتبه اول پنجاه و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن مالزی روزگذشته، 26 خردادماه به هنگام حضور در فرودگاه مالزی برای بازگشت به میهن اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اعزامی خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: خیلی خوشحالم از اینکه برای جمهوری اسلامی ایران افتخاری در حوزه قرآنی به دست آوردم و خواستم نام ایران در سالن این فستیوال جهانی به عنوان برترین رتبه مسابقات بیاید و پرچم ایران نیز در این سالن به اهتزار درآید. از اینکه دل ملت ایران را شاد کردم خیلی خوشحالم.
نظریه برنده
وی درباره نتایج این دوره از مسابقات قرآن مالزی و کسب رتبه اول در این مسابقات گفت: درباره کسب رتبه اولی در مسابقات قرآن مالزی همواره دو نظریه از سوی جامعه قرآنی مطرح میشود که نظریه اول ناداوری در مسابقات و ندادن رتبه به قاریان ایرانی است اما نظریه دیگر که برخی اساتید به آن اعتقاد دارند این است که اگر یک قاری بتواند مطابق با آییننامه بخواند و صدای قوی و صوت خوبی داشته باشد، رتبه اول را به دست میآورد.
حاجیحسنی کارگر ادامه داد: در مسابقات قرآن امسال مالزی که بعد از 9 سال رتبه اول به ایران رسید ثابت شد که در مسابقات قرآن مالزی ناداوری نمیشود؛ ما امسال در مسابقات قرآن مالزی از ایران داور نداشتیم که به خاطر حضور داور رتبه بدهند، اما رتبه اول را به ایران دادند. اگر قرار بود ناداوری شود امسال هم باید مثل سالهای قبل ناداوری میشد، اما دیدیم که اینطور نشد و اساتید و داوران این مسابقات پس از بررسی به این نتیجه رسیدند که تلاوت نماینده ایران، تلاوت خوبی بود پس باید اول شود.
پیشبینی رتبههای اول تا پنجم
وی در ادامه با اشاره به ترکیب رتبههای اول تا پنجم این مسابقات، گفت: پس از اجرای تمامی تلاوتها در این مسابقات، بنده به همراه برادرم، مصطفی ــ که استاد راهنمای من بود ــ ترکیبی را برای نفرات اول تا پنجم چیدیم و بین خودمان یک داوری در تلاوتهای ارائه شده انجام دادیم و در اختتامیه مسابقات دیدیم که همین ترکیب اتفاق افتاد و دقیقا نفرات اول تا پنجم که ما انتخاب کرده بودم رتبههای اول تا پنجم این مسابقات را به دست آوردند.
قاری بینالمللی قرآن کریم با اشاره به مصاحبهای که پیش از اعزام به مسابقات قرآن مالزی با ایکنا انجام داده بود، گفت: من در آن مصاحبه گفتم، مطمئن هستم اول میشوم؛ این اطمینان به خاطر این بود که نسبت به تمرینات خود مطمئن بودم و همچنین از انگیزه و روحیه لازم نیز برخوردار بودم و با برنامهریزی خوبی که به همراه برادرم داشتم و با توکل به خدا موفق شدم رتبه اول این مسابقات را به دست آورم.
وی یادآور شد: هدف اصلی من در مسابقات بینالمللی قرآن مالزی کسب رتبه اول نبود بلکه میخواستم تلاوتی داشته باشم که در وهله اول همه بگویند ایران اول است، در این صورت حتی اگر رتبهای را به دست نمیآوردم هم ناراحت نمیشدم؛ با این ذهنیت به مسابقات قرآن مالزی رفتم و تلاوت خوبی هم ارائه کردم که البته به لطف حضرت زهرا(س) و توسل به امام رضا(ع) این اتفاق افتاد.
شرایط و امکانات مسابقات مالزی
وی در این بخش از سخنان خود به سطح مسابقات قرآن مالزی اشاره کرد و افزود: هتل محل اسکان، نحوه پذیرایی و دیگر امکاناتی که برای متسابقان در نظر گرفته بودند خوب بود؛ البته ایرادی که سالن برگزاری مسابقات داشت هوای متفاوت آن نسبت به فضای بیرون سالن بود که فضای داخل سالن سرد بود و همین مسئله موجب شده بود تا بر روی صدای قاریان تأٍثیر منفی بگذارد اما خدا را شکر این گرفتگی در صدای من ایجاد نشد و توانستم تلاوت خوبی ارائه کنم.
حاجیحسنی کارگر عنوان کرد: همچنین نوع برخورد مسئولان مسابقات قرآن مالزی بسیار خوب بود و احترام زیادی به متسابقان میگذاشتند. یکی از آیتمهای مثبت مسابقات قرآن مالزی برنامهریزی دقیق بود که رأس ساعت اعلام شده، آغاز میشد و به پایان میرسید و همچنین برنامههای جانبی نیز رأس ساعت اعلام شده انجام میشد.
چگونگی انتخاب استاد راهنما
وی در این بخش از سخنان خود با یادآوری اینکه برادرم آقا مصطفی به عنوان استاد راهنما در کنارم حضور داشت، اظهار کرد: قبل از اعزام دوستان در سازمان اوقاف سوال کردند که استاد راهنمای شما چه کسی است و من گفتم برادرم استاد من است و میخواهم او من را در این مسابقات همراهی کند چرا که با او راحتتر هستم و به من روحیه میدهد و میتواند نکات لازم را به من بگوید.
این قاری بینالمللی قرآن یادآور شد: در ابتدا مخالفتهایی شد و گفتند که آقامصطفی جوان است و نمیتواند به عنوان استاد راهنما همراه شما باشد در حالی که برادرم با وجود جوان بودن، در استان خراسان رضوی بسیار موفق بوده و توانسته است قاریان نوجوان زیادی را تربیت کند؛ زمانی که دیدم دوستان اوقاف با اعزام برادرم مخالف هستند من هم گفتم اگر مخالف هستید من تنها به مالزی میروم و نیازی نیست که استاد دیگری به همراه من بیاید چون اگر نظر مخالف من داشته باشد سیستم من ممکن است به هم بخورد و نتوانیم هماهنگی خوبی با هم داشته باشیم که در نهایت با اعزام برادرم موافقت شد.
آئیننامه مطالعه و تلاوتها آنالیز شد
وی ادامه داد: من و برادرم آییننامه مسابقات قرآن مالزی را به خوبی مطالعه کردیم؛ تلاوتهای برتر در مسابقات قرآن مالزی را گوش میکردیم و این تلاوتها را آنالیز میکردیم و همچنین تمرین مداوم داشتیم که همین مسئله کمک زیادی به ما کرد.
حاجی حسنی کارگر عنوان کرد: در طول برگزاری مسابقات نیز تلاوتها را آنالیز کردیم و و همین آنالیز تلاوتها موجب شد تا چینش خواندن را عوض کنیم. نوع تلاوتی که در مالزی داشتم تا به حال اجرا نکرده بودم و در ابتدای آن با برادرم مخالفت میکردم اما برادرم گفت باید با این شیوه بخوانی و در نهایت من نظر ایشان را قبول کردم و تلاوت متفاوتی ارائه کردم که همین مسئله موجب شد تا اول شوم.