به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست تحلیل مسابقات بینالمللی قرآن مالزی با حضور عبدالرسول عبایی، استاد و پیشکسوت قرآنی، رحیم خاکی و احمد ابوالقاسمی از قاریان بینالمللی قرآن، حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا و محسن حاجیحسنی کارگر، رتبه اول پنجاه و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن مالزی 27 خردادماه در ایکنا برگزار شد.
عبایی، استاد و پیشکسوت قرآنی در ابتدای این جلسه اظهار کرد: مسابقات قرآن در دنیا زیاد برگزار میشود اما آنچه که در مسابقات بینالمللی قرآن مالزی وجود دارد این است که این مسابقات برگزار میشود تا افرادی که برجستهتر هستند معرفی شوند؛ همانطور که ما در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران همواره سعی میکنیم حق را به حق دار بدهیم و برترینها را معرفی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در مسابقات قرآن مالزی حقکشی نمیکند، گفت: سال 68 که به همراه کریم منصوری به مسابقات قرآن مالزی رفتیم به مسئولان مسابقات گفتیم ما بهترین قاریان خود را برای این مسابقات اعزام میکنیم اما شما از داوران ایرانی برای حضور در این مسابقات دعوت نمیکنید و آنها این مسئله را قبول کردند و از سال بعد از ایران دعوت کردند.
عبایی در ادامه عنوان کرد: به جای طرح این مسائل که در مسابقات قرآن مالزی حقکشی میشود باید ارتباط خود را با سازمان «جاکیم»(جاکیم بالاترین مرجع تصمیم گیری در امور دینی و مذهبی مالزی به شمار می رود در 1997، همزمان با تثبیت شدن توسعه و گسترش اسلام در کشور مالزی، دپارتمان توسعه اسلامی(جاکیم) توسط دولت مالزی قدرت گرفت) که برگزارکننده این مسابقات است و با داوران مسابقات قرآن مالزی قوی کنیم و با آنها دوست شویم تا از این طریق روابط بهتری بین ما حاکم شود و آنها نیز با دید بهتری به ما نگاه کنند.
اعلام نتایج مسابقات قرآن مالزی براساس سیاسیکاری نیست
وی یادآور شد: اعلام نتایج در مسابقات قرآن مالزی براساس سیاسیکاری و ناعدالتی نیست اما به هر حال در برنامه آنها اشکالاتی وجود دارد که باید این اشکالات رفع شود؛ اگر سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، خبرگزاری ایکنا و دیگر دستگاهها کمک کنند تا بتوانیم یک ارتباط قوی با سازمان برگزارکننده این مسابقات داشته باشیم. باید از طریق منطق و زبان وارد شویم و بتوانیم ارتباط خوبی با برگزارکنندگان مسابقات قرآن مالزی برقرار کنیم.
این استاد و پیشکسوت قرآنی با بیان اینکه قاریان اعزامی به مسابقات قرآن مالزی باید در بهترین شرایط و با آرامش کامل به مسابقات مالزی اعلام شوند، گفت: اینکه اصرار داشته باشیم قاریان با اساتیدی که از سوی سازمان اوقاف تعیین میشوند به مسابقات قرآن مالزی اعزام شوند درست نیست بلکه نمایندگان ایران با هر استادی که دوست دارند و میتوانند از او آرامش بگیرند باید اعزام شوند؛ همانطور که محسن حاجیحسنی کارگر اعلام کرده بود فقط میخواهد با برادرش که استاد اوست اعزام شود و اگر این امکان وجود نداشته باشد تنها میرود.
نباید برای صرف کسب رتبه اولی به مسابقات قرآن مالزی برویم
وی ادامه داد: در مسابقات قرآن مالزی و مسابقات قرآن دیگر کشورها نباید برای کسب رتبه برتر برویم بلکه باید با توکل به خدا نیتمان این باشد که حنجره شیعه انقلابی عاشق اهل بیت(ع) در آن مسابقات بخواند؛ نباید روی کسب رتبه و مسائلی از این دست حساس باشیم بلکه باید بیشتر روی معنویت کار کنیم چرا که اگر روی معنویات کار کنیم به طور قطع نتیجه بهتری به دست میآید.
عبایی عنوان کرد: البته برای موفقیت در مسابقات بینالمللی قرآن دیگر کشورها علاوه بر توجه به مسائل معنوی که اولویت دارند باید به ایجاد انگیزه و تربیت جوانان قرآنی کشورمان بپردازیم و قاریان را با آمادگی کامل به مسابقات قرآن از جمله مسابقات قرآن مالزی اعزام کنیم؛ به عنوان مثال میتوانیم برای رتبههای اول تا دهم مسابقات کشوری قرآن دورههای آموزشی یک ماهه بگذاریم و به مدت یک ماه قاریان را تحت آموزشهای لازم قرار دهیم تا بتوانند رتبه قابل قبول را در مسابقات بینالمللی قرآن به دست آورند.
همچنین، محسن حاجیحسنی کارگر در این نشست گفت: قبل از حضور در مسابقات بینالمللی قرآن مالزی ذهنیت دیگری نسبت به این مسابقات داشتم و فکر میکردم که مسائل سیاسی در این مسابقات دخیل باشد و به من رتبه اولی را ندهند؛ قبل از اعزام به مسابقات با استاد احمد ابوالقاسمی مشورت کردم که وی توصیه کرد «تلاوتی داشته باش که شایسته باشد» و بنده نیز با این ذهنیت رفتم که ممکن است رتبه ندهند و هدفم کسب رتبه اولی نبود بلکه میخواستم یک تلاوت خوب ارائه کنم که آبروی ایران و شیعه باشد. کسب رتبه اول برای مهم نبود.
وی افزود: در مسابقات قرآن مالزی این حس را داشتم که مسابقات یک محفل انس با قرآن است که مردم هستند و میخواهند یک تلاوت خوب گوش کنند و به همین دلیل هیچ استرسی در زمان تلاوت نداشتم و با آرامش کامل و با این حس که در یک محفل قرآنی تلاوت میکنم به تلاوت پرداختم.
اختلاف 8 نمرهای جای هیچ حرف و حدیثی را باقی نگذاشت
حاجیحسنی کارگر ادامه داد: به نظر بنده در مسابقات قرآن مالزی، ناعدالتی نمیشود؛ چرا که اگر بنا بود ناعدالتی باشد باید هرسال این ناعدالتی وجود داشت؛ هشت نمره اختلافی که من در این مسابقات با نفر دوم داشتم دیگر جای هیچ حرف و حدیثی در بحث ناداوری نگذاشت و اگر ناداوری بود اجازه نمیدادند که با هشت اختلاف اول شوم بلکه این اختلاف را کم میکردند تا نماینده ایران با اختلاف کمتری اول شود.
وی با بیان اینکه آشنایی با آییننامه مسابقات قرآن مالزی عامل مهمی برای کسب موفقیت در این مسابقات است، اظهار کرد: بنده قبل از مسابقات آییننامه را به همراه برادرم ترجمه کردیم و با این آییننامه کاملا آشنا شدیم و همچنین تلاوت قاریان دیگر که در این مسابقات انجام شد نیز آنالیز کردیم و نتیجه این شد که براساس آییننامه مسابقات مالزی و آنالیزی که از تلاوت دیگر قاریان انجام دادیم، شیوه تلاوت خود را تغییر دادم.
نقش رسانهها در کسب رتبه برتر مسابقات قرآن مالزی
حاجیحسنی کارگر در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه جوانان قرآنی که برای شرکت در مسابقات بینالمللی قرآن اعزام میشوند باید مورد حمایتهای بیشتری قرار بگیرند، گفت: در این میان رسانهها نقش موثری دارند و میتوانند با پرداختن سریع و به موقع علاوه بر اینکه موجب دلگرمی نمایندگان کشورمان در مسابقات قرآن دیگر کشورها میشوند بلکه فضای قرآنی لازم در جامعه را نیز ایجاد میکنند.
وی درباره شرایط این دوره از مسابقات قرآن مالزی اظهار کرد: سالنی که مسابقات قرآن مالزی در آن برگزار میشود به هیچ عنوان قابل قیاس با سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی که محل برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن ایران است، نیست و سالن آنها بسیار معمولی و با یک دکور خیلی معمولی و ساده است و همچنین سیستم صوتی آنها نیز زیاد جالب نبود.
حاجیحسنی کارگر ادامه داد: برنامههای جانبی این مسابقات به موقع و در زمان اعلام شده اجرا میشد و بازدیدهایی که برای متسابقان گذاشته بودند نیز بسیار جالب بود.
رتبه اول پنجاه و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن مالزی، درباره مشکلات اعزام خود به مسابقات قرآن مالزی چنین گفت: به این دلیل که سرباز هستم برای خروج از کشور مشکل داشتم، اما با این حال هیچ حمایتی از سوی سازمان اوقاف نشد و گفتند که باید خودت بروی و پیگیر خروجت باشی، من نیز تمامی کارهای خروجم را هرچند که خیلی سخت و وقتگیر بود خودم انجام دادم و هیچ حمایتی در این جهت نداشتم.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون فقط پنج ماه از خدمت سربازی را پشت سر گذاشته است، گفت: با توجه به اینکه دارنده رتبه اول مسابقات بینالمللی و نخبه محسوب میشوم، انتظار دارم از معافیت خدمت سربازی بهرهمند شوم.
رتبه اول پنجاه و هفتمین دوره مسابقات قرآن مالزی در این بخش از سخنان خود به نقل خاطرهای از مسابقات قرآن مالزی پرداخت و گفت: روز اول که به مسابقات قرآن مالزی رفتیم همه دور قاری مصری نشسته بودند و هر کدام فرازهایی میخواندند و زمانی که فهمیدند من و برادرم ایرانی هستیم ما را به جمع خود دعوت کردند و به من نیز گفتند، بخوان و من هم خیلی معمولی خواندم اما قاری مصری نخواند و گفت، من تازه غذا خوردهام و نمیتوانم بخوانم.
وی ادامه داد: قاری مصری هرچند که در آن جمع نخواند اما یک فرازی از خود که در گوشی تلفن همراهش بود پخش کرد و این گوشی را گرفتیم که تلاوت او را گوش کنیم اما در همان لحظه به برادرم گفتم «ضعیف میخواند» و قاری مصری هم به سرعت متوجه شود و گوشی را از من گرفت و صدای تلاوت را قطع کرد.
حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا با حضور در این نشست درباره بحث ناداوری و سیاسیکاری در مسابقات قرآن مالزی گفت: باید نگاه جامعتری به این موضوع داشته باشیم. اگر بگوییم که مسابقات قرآن مالزی سیاسیکاری است و نتایج آن براساس شایستگی قاریان نیست کار درستی نیست و همچنین اینکه بگوییم سیاسیکاری نیست و هیچ مسئله سیاسی و عقیدتی وجود ندارد هم درست نیست، پس باید یک نگاه جامع به این موضوع داشته بشیم و نگاه عقیدتی به این موضوع مناسبتر است.
چرا امسال در مسابقات قرآن مالزی اول شدیم؟
فرزام ادامه داد: به هر حال نگاه عقیدتی در مالزی وجود دارد و آنجا تحت سیطره وهابیت است و این نگاه نسبت به نماینده ایران در مسابقات قرآن مالزی هم وجود دارد و آنها دوست ندارند به هیچ وجه نماینده ایران اول شود و یک ایرانی در مسابقات قرآن آنها مقام بیاورد و اگر از دستشان بر بیاید کاری میکنند که نماینده ایران اول نشود.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا با بیان اینکه کسب رتبه اول یا عدم کسب این رتبه توسط نماینده ایران در مسابقات قرآن مالزی نیازمند آسیبشناسی بیشتر است، عنوان کرد: هر ساله به جای اینکه یک آسیبشناسی در این حوزه داشته باشیم مسائل سیاسی را مطرح کردهایم اما در شرایط کنونی جای این است که بگوییم چرا امسال اول شدیم؟
وی در ادامه گفت: محسن حاجیحسنی با توجه به رتبه دوم که در مسابقات کشوری ایران به دست آورده بود به مسابقات مالزی اعزام شد و طبق گفتههایش، تلاوتش را با توجه به آییننامه مسابقات و فضایی که در آنجا بود تغییر داد اما آیا قاریان اعزامی از ایران طی 9 سال گذشته همین کار را انجام دادهاند و سبک تلاوت خود را با توجه به آییننامه مسابقات قرآن مالزی تغییر دادهاند؟
فرزام عنوان کرد: باید برای سال آینده، یک فکر اساسی در این زمینه شود که آیا مکانیزم موجود برای اعزام قاریان ایرانی به مسابقات قرآن مالزی درست است یا خیر؟ در اعزام نمایندگان ایران به مسابقات قرآن مالزی نباید فقط به این موضوع فکر کنیم که حتما نفر دوم مسابقات کشوری اعزام شود بلکه آنچه در این مسابقات اهمیت دارد این است که پرچم ایران بالاتر از برچم دیگر کشورها باشد و باید سعی ما بر این باشد که رتبه اول را در این مسابقات کسب کنیم.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا که در پنجاه و هفتمین دوره مسابقات قرآن مالزی حضور داشت درباره فضای مسابقات بینالمللی قرآن مالزی، اظهار کرد: جو مسابقات قرآن مالزی یک جو ضد شیعی است که براساس گفته اعضای سفارت ایران در مالزی این جو ضدشیعی شدیدتر هم شده است و به همین دلیل کار برای ما سخت است. یکی از دلایلی که به مالزی رفتیم راهاندازی دفتر ایکنا در مالزی بود اما دیدیم به دلیل جو ضد شیعی اجازه کار به ما نمیدهند.
وی با بیان اینکه اجتماع بیش از سه شیعه در مالزی جرم است، گفت: طی حضور در مالزی هر چه خواستیم در مجامع مالزی حضور داشته باشیم امکانپذیر نشد و به ما اجازه حضور در مجامع را نمیدادند، اما از طرفی هم برگزارکنندگان مسابقات قرآن مالزی حرفهای هستند و اجازه نمیدهند که شأن حرفهای آنها زیر سوال برود.
فرزام یادآور شد: البته در آن فضای ضدشیعی که در مالزی و در مسابقات قرآن این کشور وجود داشت اما محسن حاجیحسنی کارگر تلاوت بسیار زیبایی داشت و همه متسابقین این دوره از مسابقات و مردم مالزی که در سالن حضور داشتند در زمان تلاوت نماینده ایران، او را تشویق میکردند.
وی در ادامه عنوان کرد: در مسابقات قرآن مالزی کسی که بیشترین اقبال رسانهای را داشت محسن حاجیحسنی کارگر بود و یکی از ویژگیهایی که در این دوره از مسابقات شاهد بودیم حضور مدیر شبکه قرآن سیما، مدیر خبرگزاری ایکنا، چندین استاد قرآنی و یک تیم رسانهای قوی در کنار نماینده ایران بود و زمانی که تیم رسانهای اعزامی در کنار نماینده ایران حضور داشتند خودبهخود رسانههای مالزی نیز به آن سمت میآمدند و به همین دلیل محسن حاجیحسنی بیش از دیگر متسابقان مورد توجه رسانههای مالزی بود.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهی کشور ادامه داد: همچنین زمانی که نماینده ایران در مسابقات قرآن مالزی تلاوت داشت تیمی که از ایران اعزام شده بودند در سالن مسابقات پخش شدیم تا در زمان تلاوت از همه جای سالن تشویق صورت گیرد؛ همین که ما در قسمتهای مختلف سالن به تشویق قاری ایرانی میپرداختیم موجب میشد که حاضران در سالن نیز ما را همراهی کنند و از این جهت تشویقهای صورت گرفته از نماینده ایران بیش از تشویقهایی بود که برای دیگر متسابقان انجام میشد. حضور تیم رسانهای قوی در کنار محسن حاجیحسنی کارگر نشان دهنده آن بود که نماینده ایران در مسابقات قرآن مالزی به پشتوانه یک ملت آمده است.
اعزام مدیر برنامه به همراه قاری به مسابقات قرآن مالزی
وی در این بخش از سخنان خود به مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه پیشنهاد کرد که هرسال علاوه بر اعزام یک استاد قرآن در کنار قاری به مسابقات قرآن مالزی، یک مدیر برنامه هم اعزام شود تا بتواند ایرانیهای حاضر در سالن را مدیریت کرده و در طول برگزاری مسابقات سالن را مدیریت کند تا نماینده ایران در مسابقات قرآن مالزی بیش از پیش دیده شود؛ این مسئله امسال خود به خود در مسابقات قرآن مالزی دیده شد.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا ادامه داد: با توجه به تیم رسانهای خوبی که از سوی خبرگزاری ایکنا اعزام شده بود اخبار مسابقات قرآن مالزی را هر روز به زبان انگلیسی، عربی و مالایی منعکس میکردیم. باید از حضور رسانهها در این مسابقات غافل نشویم و علاوه بر اعزام تیمهای رسانهای، اساتیدی را نیز اعزام کنیم تا بتوانیم جو مسابقات قرآن مالزی را به نفع ایران تغییر دهند؛ این کارها در مقابل خروجی که خواهد داشت هزینهای برای ما نخواهد داشت.
وی یادآور شد: میتوانیم با یک هزینه اندک کمک کنیم تا قاری ایرانی قرائت خوبی در مسابقات داشته باشد و متسابقان و حاضران در سالن مسابقات نیز احساس نکنند که قاری ایرانی در آن مسابقات تنها است.
همچنین، رحیم خاکی، قاری بینالمللی قرآن در این نشست با بیان اینکه کسب رتبه اول پنجاه و هفتمین دوره مسابقات قرآن مالزی توسط نماینده ایران را اتفاق مبارکی میدانم، گفت: کسب رتبه اولی توسط محسن حاجیحسنی کارگر این انرژی مضاعف را ایجاد میکند که نمایندگان کشورمان در سالهای بعد با انگیزه بیشتری در این مسابقات شرکت کنند و بتوانند رتبه اول این مسابقات را به دست آورند.
وی درباره نحوه انتخاب و اعزام نمایندگان ایران به مسابقات قرآن مالزی اظهار کرد: براساس قانون مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران که از 30 سال گذشته وجود داشته است هرساله نفر دوم مسابقات کشوری قرآن به مسابقات مالزی اعزام میشود و این مسئله به یک سنت تبدیل شده است.
تغییر در نحوه انتخاب قاریان اعزامی شاید خیلی راحت نباشد
این قاری بینالمللی قرآن ادامه داد: اگر فردی که به مسابقات قرآن مالزی اعزام میکنیم نفر دوم مسابقات قرآن کشورمان نباشد بلکه براساس ویژگیهای آن قاری و مطابق تلاوت او با آییننامه مسابقات قرآن مالزی باشد این تغییر شاید خیلی راحت نباشد؛ از طرفی به سیستم برنامهریزی قرآنی کشور که در جهت کسب نتیجه بهتر در مسابقات قرآن مالزی است نیز حق میدهیم که بخواهد بهترین انتخاب را به مسابقات قرآن مالزی اعزام کند.
وی با بیان اینکه تصمیمگیری درباره اینکه کدام قاری با چه رتبهای به مسابقات قرآن مالزی اعزام شود نیازمند بررسی بیشتری است، گفت: اینکه این جایگزینی با چه سازوکاری اتفاق بیافتد نیازمند بررسی، آسیبشناسی و نظرخواهی است چرا که ممکن است موجب سرخوردگی طیف عظیمی از جوانان قرآنی شود.
خاکی عنوان کرد: به هر حال این ایده که نفر دوم مسابقات کشوری به مالزی اعزام شود یا فرد دیگری اعزام شود یک ایده جدید است و شاید در صورت اجرایی شدن، موجب کسب رتبه بهتر در هر سال شود اما به هر حال کار آسانی نیست و باید صدمات و لطمات منفی آن را نیز در نظر بگیریم و برای تمامی صدماتی که ممکن است داشته باشد چارهای بیاندیشیم.
وی یادآور شد: در حال حاضر خیلی از جوانان در حسرت رتبه دوم کشوری ماندهاند تا به مسابقات قرآن مالزی اعزام شوند و اگر این قانون را برداریم شاید موجب سرخوردگی جوانان قرآنی شود.
قاری بینالمللی قرآن اضافه کرد: اما به هر حال بحث ضرورت یا عدم ضرورت اعزام نفر دوم مسابقات کشوری به مالزی سالهاست در محافل قرآنی مطرح بوده و موضوع جدیدی نیست اما آنچه مهم است این است که باید با پختگی بیشتری درباره این اقدام تصمیمگیری شود.
وی با بیان اینکه برای اجرایی شدن این کار باید نظرخواهی از پیشکسوتان و اساتید قرآنی در صدر باشد، گفت: در جمهوری اسلامی ایران از نظر حضور اساتید و پیشکسوتان قرآنی شانس خوبی داریم و پیران کهنهکار در حوزه قرآن میتوانند کمک زیادی در چنین حوزههایی داشته باشند و باید از نظرات آنها در تصمیمگیریها استفاده شود.
قاری بینالمللی قرآن در تکمیل صحبتهای محسن حاجیحسنی کارگر مبنی بر وجود مشکل در خروج از کشور و عدم حمایت مسئولان گفت: بنده در سال 76 باید به عنوان نماینده ایران در مسابقات قرآن عربستان حضور پیدا میکردم اما اجازه خروج ندادند و در آن زمان که در آموزش و پرورش مشغول به کار بودم وزیر آموزش و پرورش وقت اجازه خروج نداد و در نهایت هم اعزام نشدم.
خاکی در این بخش از سخنان خود با تأکید بر اینکه باید حمایتهایی از دارندگان رتبههای برتر مسابقات قرآن در جهت معافیت سربازی آنها وجود داشته باشد، گفت: باید این پیشنهاد از سوی خبرگزاری ایکنا و جامعه قرآنی به رئیس جمهور و ستاد نیروهای مسلح داده شود تا قاریانی که رتبه دارند از سربازی معاف شوند همانطور که ورزشکاران معاف میشوند.
قاریانی با ویژگیهای آییننامه مسابقات قرآن مالزی اعزام شوند
خاکی عنوان کرد: البته این بحث میتواند به صورت آزمایشی برای چند سال اتفاق بیافتد تا در صورت کسب نتیجه مورد نظر در مسابقات قرآن مالزی، از این پس به جای اعزام رتبه دوم مسابقات کشوری، قاریانی که توانایی تلاوت در مسابقات قرآن مالزی را دارند اعزام شوند و بتوانند رتبه اول این مسابقات را به دست آورند.
در این بخش از نشست، احمد ابوالقاسمی درباره بحثی که مبنی بر سیاسیکاری در مسابقات قرآن مالزی وجود دارد، عنوان کرد: سال گذشته حامد ولیزاده، رتبه پنجم مسابقات مالزی را به دست آورد در حالی که وقتی در جمع تعدادی از اساتید و داوران قرآن کشورمان تلاوت وی را بررسی کردیم به این نتیجه رسیدیم که اگر در حد کسب رتبه اول نباشد اما رتبه پنجم هم نیست.
وی ادامه داد: با توجه به نتایجی که طی سالهای گذشته در مسابقات قرآن شاهد بودیم، میتوانیم نتیجهگیری کنیم که بحث سیاسی در این مسابقات نیست و حداقل مسئله مربوطه بحث داوری است و ممکن است یک شکافی بین آییننامهها وجود داشته باشد که البته اگر این شکاف هم باشد باز هم نتایج فرق داشت.
این قاری بینالمللی قرآن عنوان کرد: همچنین سالی که مهدی عباسی در مسابقات قرآن مالزی تلاوت میکند، استاد احمد نعینع در سالن فریاد میزند و میگوید ایران اول است، همه نشان از آن دارد که کسب موفقیت در مسابقات قرآن مالزی چند علت دارد و اگر بتوانیم خودمان را به آییننامه مسابقات قرآن آنها و سبک تلاوت آنها نزدیک کنیم، میتوانیم رتبه اول را به دست آوریم.
احمد ابوالقاسمی، قاری بینالمللی قرآن با بیان اینکه لزومی ندارد نفر دوم مسابقات کشوری قرآن به مسابقات مالزی اعزام شود، گفت: اگر حاجیحسنی کارگر در مسابقات کشوری قرآن دوم نمیشد و هشتم میشد باز هم باید به مسابقات قرآن مالزی اعزام میشد، چرا که ویژگیهای تلاوت براساس آییننامه این مسابقات را داشت.
ابوالقاسمی افزود: 30 سال پیش تصمیمی در جهت اعزام نفرات دوم مسابقات کشوری به مالزی گرفته شد حالا بعد از 30 سال میتوانیم این قانون را تغییر دهیم و نگاه ملی و وطنی به این موضوع داشته باشیم. اگر یک قاری را به مسابقات قرآن مالزی میفرستیم برای تشویق او نیست بلکه برای کسب رتبه اول جهانی و بالا بردن پرچم جمهوری اسلامی ایران در میان سایر کشورها است پس دلیل ندارد این مسابقات را تشویقی برای قاریان بدانیم.
وی با بیان اینکه نماینده ایران در مسابقات قرآن مالزی باید بتواند از ایران دفاع کند، اظهار کرد: اگر یک قاری در مسابقات قرآن ایران دوم میشود باید از نظر مادی و معنوی در داخل کشور تشویق شود و شخصی که به مسابقات قرآن مالزی اعزام میشود باید شخصی باشد که از صوت خیلی خوبی برخوردار باشد. باید بگوییم مسابقات قرآن مالزی یک قاری با این ویژگیها میخواهد و اگر یک قاری این ویژگیها را داشت اما رتبه یازدهم مسابقات کشوری بود باید او را اعزام کنیم.
ابوالقاسمی عنوان کرد: طی سالهای گذشته حتی این پیشنهاد را نیز مطرح کردم که اگر احساس میکنیم مالزی دوست ندارد نماینده ایران در این مسابقات رتبه بیاورد یک نوجوان را به این مسابقات اعزام کنیم که اگر نفر چهاردهم این مسابقات هم شد ارزش دارد و شبکههای مختلف منطقه برای 10 دقیقه تلاوتی از یک قاری نوجوان پخش میکنند که این تلاوت نشان از آن دارد که اهتمام ایران به قرآن به قدری بالا است که یک نوجوان تلاوتی به این زیبایی دارد.
وی ادامه داد: زمانی که تلاوت حاجیحسنی کارگر را شنیدم، گفتم ایشان با اختلاف شدید اول میشود؛ در چند سال گذشته فقط آقای حاجیحسنی کارگر و آقای مشمول تلاوت بسیار متفاوتی در مسابقات قرآن مالزی داشتند و خیلی خوب خواندند که البته آقای مشمول اول نشد.
مسابقات بینالمللی قرآن ملاک حمایت از قاریان نباشد
احمد ابوالقاسمی، قاری بینالمللی قرآن نیز در این نشست بر ضرورت حمایت از رتبههای برتر مسابقات قرآن اشاره کرد و گفت: مسابقات قرآن مالزی ارزش افزودهای برای ایران ندارد و نباید موفقیت قاریان کشورمان را در کسب رتبه اولی این مسابقات بدانیم بلکه باید حمایتهایی که از قاریان کشورمان انجام میدهیم براساس رتبههایی باشد که در مسابقات کشوری به دست میآورند و به مسابقات بینالمللی کاری نداشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم قاریان برتر را از سربازی معاف کنیم باید بگوییم سه نفری که در مسابقات کشوری قرآن رتبه آوردهاند معاف شوند و ملاک ما کسب رتبه در مسابقات کشوری باشد نه اینکه معافیت قاریان را منوط به کسب رتبه اول در مسابقات قرآن مالزی بدانیم. همچنین اگر بنا است قاریان در تلویزیون تلاوت کنند باید قاریانی تلاوت کنند که رتبههای اولی تا پنجم کشوری را داشته باشند نه صرفا قاریانی که رتبههای بینالمللی دارند.
قاریان ایرانی در مقایسه با قاریان دیگر کشورها استرس زیادی دارند
این قاری بینالمللی قرآن اظهار کرد: متأسفانه در حوزه فعالیتهای قرآنی کشورمان استرس زیادی به قاریان وارد میکنیم و زمانی که یک قاری در مسابقات قرآن مالزی رتبه نمیآورد شاید دیگر روی بازگشت نداشته باشد و طی حضور در مالزی نیز استرس زیادی برای تلاوت دارند در حالی که قاریان کشورهای آفریقایی و دیگر کشورها هیچ استرسی برای تلاوت ندارند.
وی ادامه داد: همین که در زمان تلاوت قاری ایرانی در مسابقات قرآن مالزی، سالن مسابقات پر میشود برای ما کافی است و نباید برای کسب رتبه اول در این مسابقات به قاریان اعزامی استرس وارد کنیم. به نظر بنده بهترین و اولویتدارترین کاری که مسئولان قرآنی ما به ویژه در سازمان اوقاف باید انجام دهند این است که برای مسابقات کشوری سرمایهگذاری کنند و حمایتهای خود را نیز براساس نتایج این مسابقات انجام دهند.