کد خبر: 3317972
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۶
رئیس اداره تبلیغات اسلامی دورود :

تبلیغات در بینش و فرهنگ اسلام ضرورت دارد

کانون خبرنگاران نبأ: حجت‌الاسلام تقویان اظهار کرد: تبلیغات در بینش و فرهنگ اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و به‌عنوان یک اصل و ضرورت مهم شناخته می‌شود.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، به مناسبت سالروز تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی مسئولان شهرستان دورود با ریاست و اعضای سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان دورورد دیدار کردند.

در این دیدار حجت‌الاسلام تقویان، رئیس اداره تبلیغات اسلامی دورود ضمن تشکر از حضور مسئولان در این اداره و تبریک سالروز تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی(ره) در یکم تیرماه سال 60 و روز تبلیغ و اطلا‌ع‌رسانی دینی اظهار کرد: تبلیغات در بینش و فرهنگ اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و به‌عنوان یک اصل و ضرورت مهم شناخته می‌شود.

وی افزود: در دین مبین اسلام رساندن پیام الهی وظیفه سنگین پیام آوران الهی بوده است و به‌عنوان تکلیف و وظیفه ذاتی آنان شمرده شده است.

رئس اداره تبلیغات اسلامی در ادامه به بخشی از اهداف سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد و گفت: تبلیغات دینی مردمی، سازماندهی و هدایت نیروها و تشکل‌های مردمی، رفع نیازهای فرهنگی جوانان، تنویر افکار عمومی و مقابله با تبلیغات سوء بیگانگان تنها بخشی از فعالیت‌های این نهاد انقلابی است.

تقویان ابراز کرد: بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) اهمیت امر تبلیغ و ضرورت تشکیل نهادی با عنوان سازمان تبلیغات اسلامی را به خوبی درک کرده بودند لذا دستور تشکیل نهادی منسجم با اهداف والای دینی و اسلامی را صادر کردند. 

وی تصریح کرد: از بدو انقلاب اسلامی ایران یکی از خلأهایی که احساس می‌شد نبود سازمان و تشکیلات منظم در حوزه روحانیت که امام(ره) با تدبیر توانست با تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی این خلأ را برطرف کند و سازمان تبلیغات اسلامی نیز با ظرفیت بزرگ دینی که داشت توانست با استفاده از روحانیون، همپای انقلاب به میدان بیاید و ضمن شرکت در مسائل لازمه انقلاب با بکارگیری از ظرفیت‌های دینی نیروهایش بازوی قوی برای انقلاب باشد تا ذهن مردم را نسبت به هدف انقلاب و باورهای دینی سوق دهند.

وی با بیان اینکه جهان امروزی با تبلیغات سایت‌ها و ماهواره‌هایی که راه‌اندازی کرده‌اند در واقع همه سلاح‌های فیزیکی را کنار گذاشته و این سلاح نرم و برنده را بر دوش گرفته‌اند، افزود: معمار کبیر انقلاب با اهمیت این موضوع در همان سال‌های آغاز انقلاب پی به این سلاح تبلیغات بردند و برای پیشبرد اهداف نظام مقدس فرمان تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی را صادر کردند.

تقویان تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی به‌عنوان یک پایگاه روحانی و تبلیغی از بدو تأسیس تاکنون به‌حمدالله دارای کارنامه و عملکرد خوبی بوده است که این موفقیت مرهون مدیران و کارکنان در مرکز استان و شهرستان‌های تابعه است.

وی در ادامه بیان کرد: صدور مجوز برای کانون‌های فرهنگی و تبلیغی، نظارت و تشکیل مؤسسه‌های قرآنی و شکل گرفتن اتحادیه‌های قرآنی از دیگر فعالیت‌های سازمان تبلیغات اسلامی محسوب می‌شود. این سازمان برای عمق بخشیدن به باورهای مردم به ویژه نسل جوان نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی متنوعی را نیز برای قشرهای مختلف برگزاری می‌کند.

در ادامه حجت‌الاسلام حقیان، امام جمعه شهرستان دورود بیان کرد:  دین مبین اسلام نیز از روزگاران دور به منظور گسترش کامل‌ترین دین الهی از تبلیغ بهره برده و در قرآن کریم نیز بارها به پیامبر اکرم(ص) سفارش کرده است که با مهربانی و عطوفت با مخاطبان برخورد کند و پیام خداوند را با جاذبه‌های حسی، عقلی و هنری به جامعه منتقل کند. این کتاب الهی همچنین رفتار، گفتار و زندگی حضرت محمد(ص) و ائمه معصومان(ع) را به عنوان کامل‌ترین تبلیغ دین اسلام معرفی می‌کند.

وی افزود: هنگامی که انقلاب اسلامی ایران در بیست و دوم بهمن‌ماه سال  57به پیروزی رسید، بر پایه نیاز مردم جامعه اسلامی نهادهای مختلفی به دستور امام خمینی(ره) شکل گرفت که شورای عالی تبلیغات اسلامی از آن جمله است. این نهاد در یکم تیر سال 60 هجری خورشیدی با هدف اعتلای فرهنگ نغز و پربار اسلامی و تبلور حیات معنوی و تبیین و گسترش شاخص‌های اعتقادی تشکیل شد.

حقیان بیان کرد: این نهاد انقلابی در سیر تکاملی خود در سال 68 به فرمان امام خمینی(ره) به سازمان تبلیغات اسلامی تغییر نام یافت. سال‌روز تشکیل این نهاد منسجم، مستقل و وابسته به ولایت فقیه، به عنوان روز تبلیغ و اطلاع‌رسانی دینی نام گرفت.

وی اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی هدف‌های مختلفی را دنبال می‌کند که از آن جمله می‌توان به سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، هدایت، ساماندهی، پشتیبانی و نظارت بر تبلیغات دینی- مردمی، زمینه سازی برای یافتن نیروهای مؤمن و تشکیل تشکل‌های لازم و برنامه‌ریزی و هماهنگی به منظور تقویت و هدایت مداوم انجمن‌های اسلامی اشاره کرد.

حقیان گفت: تلاش در راه احیا و اشاعه معارف، فرهنگ و تاریخ تشیع از تمام مسیرهای ممکن با تأکید بر وحدت تمام مذاهب اسلامی و حراست از آن با همکاری مراجع و نهادهای ذیربط، تحقیق و بررسی در خصوص تبلیغات سوء و تهاجم فرهنگی دشمنان و شناسایی و تحلیل ترفندهای تبلیغی علیه اسلام و انقلاب اسلامی از دیگر اهداف این نهاد است.

وی افزود: امام خمینی(ره) درباره اهمیت تبلیغات و نقش آن در تبلیغ دین اسلام فرموده‌اند: «مسأله تبلیغات یک امر مهمی است که می‌شود گفت که در دنیا در صدر همه امور قرار گرفته است و می‌توان گفت که دنیا بر دوش تبلیغات است. باید با تبلیغات صحیح، اسلام را آن‌گونه که هست به دنیا معرفی کنید. توجه داشته باشید که بالاترین چیزی که می‏‌تواند این انقلاب را در این جا به ثمر برساند و در خارج صادر کند، تبلیغات است».

حقیان درباره شکل‌گیری سازمان تبلیغات اسلامی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ایجاد حکومت اسلامی بر پایه ولایت‌فقیه و بر مبنای مشروعیت دینی، نهادهای مختلف کشور یکی پس از دیگری شکل گرفتند تا هر کدام در زمینه فعالیت خود وظیفه‌هایی را برای محکم‌تر کردن پایه‌های این نظام نوپا بر عهده بگیرند. سازمان تبلیغات اسلامی نیز یکی از این نهادها محسوب می‌شود که برای بسط و گسترش فرهنگ اسلامی با گنجینه و مجموعه بزرگی از سنگرداران کشور در سال 60 هجری خورشیدی به فرمان امام خمینی(ره) شکل گرفت تا به وسیله آن مبانی اسلامی و آرمان‌های انقلاب شکوهمند مردم ایران، گسترش یابد.

وی در پایان با اشاره به برگزاری گفتمان‌های دینی به وسیله این سازمان گفت: این گفتمان‌ها با بهره‌گیری از استادانی برجسته و به صورت جلسه‌های پرسش و پاسخ برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان و گروه‌های مختلف مردمی برپا می‌شود. شبهه‌زدایی و پرسش و پاسخ در اعتقادات دینی، ولایت‌فقیه و مرجعیت دینی، مهارت‌های زندگی و عفاف و حجاب از جمله موضوع‌های این گفتمان ها را در بر می گیرد که برگزاری آن برای نسل جوان ضروری به نظر می‌رسد. 

 

حسین مریدی

captcha