کد خبر: 3317975
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۱:۴۸
مدیر حوزه علمیه نبی‌اکرم(ص):

مؤمن ماه رمضان را از دست نمی‌دهد/ رمضان بهترین فرصت برای بازبینی اعمال گذشته

کانون خبرنگاران نبأ: آیت‌الله ضیاءالدین نجفی تهرانی اظهار کرد: ماه رمضان فرصت خوبی برای خودسازی و بازبینی اعمال گذشته و حال است. انسان مؤمن ماه رحمت را از دست نمی‌دهند و از آن برای بازبینی اعمال خود بهره می‌برد.

آیت‌الله ضیاءالدین نجفی تهرانی متولی حوزه علمیه نبی اکرم در گفت‌وگو با خبرنگار کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص) که فرمودند: «رمضان ماهی است که ابتدایش رحمت است و میانه‌اش مغفرت و پایانش اجابت و آزادی از آتش جهنم است»، گفت: ماه رمضان فرصت خوبی برای خودسازی و بازبینی نسبت به اعمال و بررسی گذشته انسان است. فرد مؤمن ماه رحمت را از دست نمی‌دهند و از آن بهره می‌برند.

وی افزود: از حضرت محمد(ص) روایت است که می‌فرمایند: «ماه رمضان، ماه خدا است وآن ماهی است که خداوند در آن حسنات را می‌افزاید و گناهان را پاک می‌کند و آن ماه برکت و رحمت است برای مؤمنان». از ائمه هدی(ع) در این ماه زیاد سفارش به خواندن قرآن شده است.

مدیر حوزه نبی اکرم(ص) در ثواب قرائت خواندن قرآن در این ماه ادامه داد: از امام رضا(ع) روایت است که می‌فرمایند: «هرکس ماه رمضان یک آیه قرآن بخواند مثل این است که در ماه‌های دیگر تمام قرآن را خوانده است» و امام باقر(ع) هم می‌فرماید: «هرچیز بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است».

 نجفی گفت: از حضرت محمد(ص) حدیث داریم که رمضان از ریشه رمض به معنای سوزاندن گناهان است، رمضان به این خاطر رمضان نامیدند چون گناهان را می‌‌سوزاند. در این ماه پربرکت و رحمت شب قدر قرار دارد که بهتر از هزار ماه است و محروم کسی است که از آن شب محروم بماند.

وی ادامه داد: امام صادق(ع) دراین باره می‌فرمایند: «شب قدر اول هر سال است که در آن شب برنامه سال آینده نوشته می‌شود و انسان مؤمن با دعا و نیایش و قرآن به سرگرفتن و با تمسک به پیامبر(ص) و امامان از این 3شب بهره می‌برد و آن را از دست نمی‌دهد.

مدیر حوزه علمیه نبی اکرم(ص) با اشاره به سخن امام صادق(ع) عنوان کرد: برآوردن اعمال در شب نوزدهم انجام می‌گیرد و تصویب آن در شب بیست و یکم و تنفیذ آن در شب بیست‌وسوم است.

وی تشریح کرد: پیامبر(ص) در جواب شخصی که فرمود ما در شب قدر از خدا چه بخواهیم گفت؛ آسایش، راحتی، موفقیت که همه آن‌ها از عافیت است را از خدا بخواهید.

نجفی تصریح کرد: شب قدر را باید احیا داشت، قرآن به سر بذاریم و از خداوند در مسائل زندگی و کارها موفقیت بخواهیم باید در این شب از خدا بخواهیم که خداوند توفیق دهد که ما از گناهان دست برداریم. از امام صادق(ع) روایت داریم قلب ماه رمضان شب قدر است، همان‌طور که انسان قلب دارد و قلب تلنبه حیات و موفقیت است. پیامبراکرم(ص) هم در این مورد می‌فرماید: «به شب قدر ایمان بیاورید، آن شب پس از من از آن علی‌(ع) و فرزندان یازده گانه اوست». این شب متعلق به امیرالمؤمنین است و باید حداکثر بهره را از آن برد. در طول سال شبی همچون این شب تحقق نمی‌یابد و فقط در ضیافت‌الله است این اتفاق می‌افتد.

نجفی تهرانی در پایان یادآور شد: در وسط ماه رمضان که شب قدر است، انسان مؤمن خیلی بهره می‌برد، با توسل به امام علی(ع) می‌توانیم اعمال خود را بازسازی و پا‌ک‌سازی کنیم و سال آینده خود را سال موفقیت قرار دهیم.

علیرضابرومند

captcha