کد خبر: 3319690
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۵
نیکوبرش:

خدیجه(س) کارآفرین، تاجر، مدیر و بانویی هوشمند که معرفی‌اش نکرده‌ایم

گروه جامعه: مشاور امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه حضرت خدیجه(س)یک زن توانمند، کارافرین و تاجر بودند که در عرصه مدیریتی همتا نداشتند، از عدم معرفی ایشان به عنوان یک الگوی عملی انتقاد کرد.

فرزانه نیکوبرش، مشاور امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) ضمن تسلیت فرارسیدن سالروز وفات حضرت خدیجه(س) ام‌‌المومنین گفت: ما همیشه در خصوص اینکه باید الگوهای عملی در عرصه زنان به جامعه معرفی شود، صحبت می کنیم الگوهایی که غلو و یا ادعاهای دروغین در مورد آنها مطرح نیست بلکه با واقعیت همراه است، اما حضرت خدیجه(س) را به درستی به جامعه معرفی نکرده ایم.

وی به مطرح شدن مباحثی از قبیل اشتغال زنان و چگونگی انجام آن در جامعه اشاره و اظهار کرد: مقام معظم رهبری در نشست راهبری زن و خانواده مطرح کردند که من با اشتغال زنان مخالف نیستم ولی دو چیز باید در نظر گرفته شود یکی نقش مادری و دوم مسئله چارچوب اسلام در روابط اجتماعی و مسئله محرم و نامحرم.

خدیجه(س) بانویی بی‌همتا در عرصه مدیریت

نیکوبرش ادامه داد: این بسیار مهم است که به عنوان یک نمونه حقیقی زندگی حضرت خدیجه (س) در این خصوص را مثال بزنیم؛ ایشان یک زن توانمند، کارافرین و تاجر بودند که در عرصه مدیریتی همتا نداشتند. هوشمندی ایشان در هنگام انتخاب حضرت رسول(ص) برای همکاری و توجه به نکات اخلاقی این انتخاب، توانمندی ایشان را آشکار می کند و نکته قابل توجه رعایت حریم‌های اخلاقی در شغل و زندگیشان است.

وی به نقش مهم همسری حضرت خدیجه (س) نیز اشاره و عنوان کرد: امروزه یکی از مشکلاتی که در جامعه داریم این است که وقتی زن و شوهر هر دو کار می کنند، یا مالی دارند این ثروت را به رخ دیگری می‌کشند در حالی که حضرت خدیجه ایثارگرانه این ثروت را در راه هدف و ارزش‌هایی که هر دو به آن باور داشتند هزینه کرد؛ نقش همسری که ایشان ایفا کرده‌اند را باید دید و الگو گرفت.

ثروت؛ وسیلههمدلی و همراهی شد

مشاور امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: ثروت هدف اصلی این زوج نیست بلکه وسیله همدلی و همراهی و حتی گذشت در زندگی آنها بوده است. آشنایی با چنین همسرانی فرصت‌هایی هستند که نگاه‌هایمان را عوض کنیم و در چارچوب این نگاه‌ها بتوانیم مسائل و مشکلات زندگی خودمان را تغییر دهیم.

وی به نقش مادری حضرت خدیجه(س) نیز اشاره کرد و گفت: اگر امروز از حضرت فاطمه(س) یاد می کنیم، باید به یاد بیاوریم که ایشان چگونه مادری داشته‌اند. حضرت خدیجه از هنگام شکل گرفتن نطفه ارتباط عاطفی با حضرت زهرا(س) دارند و نوع تربیتی که انجام می دهند دستورالعملی است که باید در استفاده از این الگو همانند سازی شود.

نیکوبرش در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغان به خصوص بانوان مبلغه، حضرت خدیجه(س) را به عنوان الگوی عملی برای بانوان کشور معرفی می‌کنند؟ گفت: یکی از محورهای بحث به ویژه در ماه رمضان که سالروز رحلت حضرت خدیجه است، همین موضوع است و تلاش می‌شود مبلغان ایشان را به عنوان الگوی عملی یک زن در جامعه معرفی کنند.

وی با ابراز تأسف از اینکه حضرت خدیجه(س) صرفاً به عنوان فردی که ثروت خود را در اختیار اسلام قرار داد معرفی می شود، گفت: ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری ایشان به عنوان یک بانوی مسلمان و ام المومنین باید به عنوان یک الگو در مجامع تبلیغی مطرح شود.

نقش رسانه‌ها

مشاور امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: البته این معرفی فقط وظیفه مبلغان نیست بلکه رسانه‌ها نقش مهی در این زمینه دارند. امروزه به راحتی می توان از الگوی عملی حضرت خدیجه(س) چه در عرصه مشارکت‌های اجتماعی و اقتصادی و چه در عرصه زندگی خانوادگی استفاده کرد.

captcha