سیدرضا سیدمهدی، دبیر اجرایی مسابقه «سفیر مهربانی» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این خبر، گفت: نهمین دوره مسابقات قرآن کریم با نام «سفیر مهربانی» یادواره ابوالشهید، استاد مرحوم «علی اربابی» از شنبه، 20 تیرماه تا چهارشنبه، 24 تیرماه مصادف با 28 رمضان از ساعت 22 تا 1:30 بامداد برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این دوره از مسابقات ویژه آقایان در دو مقطع زیر 16 سال و بالای 16 سال برگزار میشود، افزود: شرکتکنندگان در مقطع زیر 16 سال در رشته قرائت تحقیق و حفظ (پنج جزء، 10 جزء، 20 جزء و حفظ کل) و شرکتکنندگان در مقطع بالای 16 سال در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ(10 جزء، 20 جزء و حفظ کل) رقابت میکنند.
سیدمهدی ادامه داد: مراسم افتتاحیه این مسابقات شنبه، 20 تیرماه و مراسم اختتامیه نیز چهارشنبه، 24 تیرماه با حضور اساتید قرآن، قاریان و حافظان قرآن کریم برگزار میشود.
وی درباره هیئت داوران این دوره از مسابقات گفت: داوری این مسابقات توسط اساتیدی از جمله؛ علیاکبر ملکشاهی، محمدرضا ابوالقاسمی، حسن رضائیان، معتز آقایی، حسین اخواناقدم، بهروز یاریگل، احمد لیایی و حسین دهقانیزاده انجام میشود و اجرای این مسابقات نیز برعهده نصرتالله عارفحسینی خواهد بود.
سیدمهدی عنوان کرد: نهمین دوره مسابقات قرآن «سفیر مهربانی» یادبود مرحوم استاد اربابی در آستان امامزاده پنج تن لویزان خواهد شد.
مرحوم استاد علی اربابی در سال 1318 در تهران متولد شـد و از سن 10 سالگی با هدایت مادر و پدر بزرگوارش که هر دو نیز قرآنی بودند به مکتبخانه رفت و از همان زمان، قدم در وادی یادگیری قرآن نهاد، او در سـال 1347 در محضر استاد «خلیل رحمان» که به منظور آموزش قرائت قرآن از مدینه به ایران آمده بود، شاگردی کرد و در ادامه نیز با حضـور در جلسات استاد مولایی به میدان فنی قرائت وارد شد.
استاد اربابی با عشق و علاقه ذاتی که نسبت به یادگیری قرآن داشت و با پیگیری مجدانه و حضور در محضر اساتید بزرگی همچون مصطفی اسماعیل، محمود علی البناء، احمد رزیقی و دیگر اساتید بزرگ مصری و ضبط و جمعآوری تلاوتهای این اسـاتید، امکان یادگیری فنون قرائت قرآن کریم را برای جوانان کشور فراهم کرد و در طول 37 سال تلاش در مسیر تعلیم قرآن کریم، مربیان، استادان و قاریان بسیاری تربیت کرد.
این استاد با فروتنی و صداقتی که داشت، همواره مورد علاقه و احترام شاگردان و سایر اساتید علوم قرآنی بود، به گونهای که جامعه قرآنی متفقالقول دلیل ماندگاری استاد اربابی را دوری از غرور و تربیت شاگردان بدون هیچ چشمداشتی میدانند، جمعیت بسیاری از مشتاقان کـلام وحی در زمانی که استاد تدریس میکرد، در سر کلاس درس وی حاضـر میشدند و با شـور و اشتیاق خاصی به درس استاد گوش فرا میدادند.
وی در تاریخ 17 اسفندماه 1385 پس از تحمل مدتها رنج و بیماری دارفانی را وداع گفت و در امامزاده پنج تن تهران در کنار فرزند شهیدش به خاک سپرده شد.