کد خبر: 3320756
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۶

طرح «شمیم رمضان» دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اجرا می‌شود

گروه دانشگاه: طرح «شمیم رمضان» با محوریت چهار نشریه با موضوعات ماه مبارک رمضان و زندگی دینی اسلامی از سوی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، طرح شمیم رمضان از سوی «هیئت‌الرسول» دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اجرا می‌شود. این طرح شامل نشریاتی با موضوع اخلاقی و اعتقادی ویژه کارکنان و اساتید دانشکده‌های علوم قرآنی است که به‌صورت ماهانه ۴ نشریه موضوعی جهت استفاده به آنان ارسال می‌شود.
بسته محتوایی ماه مبارک رمضان شامل ۴ نشریه با موضوعات ماه مبارک و زندگی دینی اسلامی و اخلاق با نام شهرالله، زندگی دینی، اخلاق دینی و برتر از هزار شب هستند.
نشریه شهرالله گزیده‌ای از بیانات مقام معظم رهبری در مورد ماه مبارک رمضان، نشریه زندگی دینی گزیده‌ای پیرامون آداب زندگی دینی و اخلاق در خانواده اسلامی، نشریه اخلاق دینی گزیده‌ای از بیانات استاد عابدی زید عزه پیرامون تقوا و نشریه برتر از هزار شب گزیده‌ای از بیانات آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی پیرامون شب‌های قدر است که چکیده هر کدام به شرح ذیل است:
نشریه شهرالله؛ در یک روایتی هست که نبی مکرّم اسلام(ص) در آستانه‌ ماه رمضان خطاب به مردم فرمودند: «سبحان‌اللَّه! ماذا تستقبلون و ماذا یستقبلکم»؛ شما به استقبال چه دارید می‌روید و چه به استقبال شما می‌آید! این همان تجلیل ماه رمضان با این زبان است. چشم حقیقت‌بین و باطن‌نگر نبی مکرّم برکات ماه رمضان را می‌بیند. روزه یک فرصت است، با همین آثار و برکاتی که درباره‌ روزه شنیده‌اید و می‌دانید. ۱۸/۷/۸۵
نشریه زندگی دینی؛ در بین اعضای خانواده‌ خوشبخت، عشق و امنیت برقرار است؛ آنان به همدیگر ایراد نمی‌گیرند، انتقاد تخریبی ندارند، همدیگر را کوچک نمی‌شمارند، خفت و خواری برای هم ایجاد نمی‌کنند، تبعیض و انکار فضیلت در محیط خانواده موج نمی‌زند، خانواده سرشار از عشق و شادی است و در بین اعضای خانواده جمله «به من چه یا به تو چه» رد و بدل نمی‌شود، چرا که اعضا به گفت‌وگو و مشورت منطقی اعتقاد دارند و احساس مسئولیت می‌کنند.
نشریه اخلاق دینی؛ سیدنعمت‌اله جزایری در «انوار نعمانیه» می‌گوید اگر من عالم شدم به خاطر این مسئله بود که «صرف میر» پیش یک نفر می‌خواندم. آن‌ آقا به من گفته بود که نوکری ما را بکن تا صرف میر یادت دهم. می‌گفت در خانه این شخص بچه تر و خشک می‌کردم، لباس می‌شستم تا صرف میر درسم بدهد. یک روز سر درس اشکال کردم و استاد گفت عجب حرف خوبی زدی، اشکالت را بگو که من در کتابم بنویسم. سید می‌گوید پیش خودم فکر کردم که خیلی بلدم و اشکال را خودم هم نوشتم؛ حالا که بزرگ شدم فهمیدم چه حرف بی‌ربطی بوده و استاد می‌خواسته مرا تشویق کند. علمای قدیم این طوری بودند. ‌آیا واقعاً ما این طور هستیم یا می‌گوییم هر چه من می‌گویم درست است و هر چه شما می‌گویید باطل است؟! این‌ها مرض قلب است. پس این روایات دلالت می‌کند که تقوا سلامت قلب می‌آورد.
نشریه برتر از هزار شب؛ ریزه سفره شب قدر این است که کسى نسوزد، به جهنم نرود. اینها شب قدر نیست. شب قدر آن است که انسان طیّارگونه دست هزارها نفر را بگیرد و به بهشت ببرد. در دنیا رفتار او، گفتار او، سیرت او، سریرت او، سنّت او آموزنده باشد. هزارها نفر را زنده کند و در آخرت هم هزارها نفر را به همراه خود به بهشت ببرد. اگر ما بتوانیم در کنار سفره الهى و دولت قرآن بنشینیم، چرا در ته صفوف و صَفُّ النِعال قرار بگیریم. به‌دنبال آن ریزه‌هاى سفره تکان‌ها باشیم که از سفره تکانده شده چیزى به ما برسد.
یادآور می‌شود، این طرح با هدف ارتقای فعالیت‌های اعتقادی ـ اخلاقی میان دانشجویان و کارکنان در ماه‌های آینده با توجه به حضور دانشجویان در دانشکده‌ها با تیراژ بالاتر و موضوعات دیگر تهیه و در اختیار دانشکده‌های علوم قرآنی قرار خواهد گرفت.

captcha