به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) پیشرفت علم، بهبود روشهای درمانی و همچنین پیوند اعضای حیاتی از بیماران مبتلا به مرگ مغزی باعث نجات جان و بهبود کیفیت زندگی و بالا رفتن میزان امید به زندگی در بیماران مبتلا به نارساییهای پیشرفته اعضاء شده است. اما این کافی نیست.
در کنار پیشرفت علم پیوند عضو، باید فرهنگ اهدای عضو از فرد مرگ مغزی شده به افراد بیمار هم باید توسعه پیدا کند تا جان بیماران نجات پیدا کند.
بر همین اساس و با هدف بررسی «نگرش مردم ساکن در شهر اردبیل نسبت به اهدای عضو در مرگ مغزی» چهار نفر از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به نامهای فیروز امانی، مژگان غفاری مقدم، شهناز حسینزاده و اسمائیل فرزانه به همراه بهزاد ولیزاده عضو مرکز پزشکی قانونی اداره کل پزشکی قانونی استان اردبیل، پژوهشی با هدف بررسی نگرش مردم شهر اردبیل نسبت به اهدای عضو در مرگ مغزی انجام دادهاند.
این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی در سال 92 بر روی 351 نفر از مردم شهر اردبیل انجام گرفته و بر اساس نتایج به دستآمده بیش از 70 درصد از مردم با اهدای عضو در مرگز مغزی موافق بودهاند و این عمل را امری خداپسندانه و نوعدوستانه میدانستند.
در این پژوهش همچنین نقش رسانههای جمعی در فرهنگ سازی و ترغیب مردم برای اهدای عضو و دریافت کارت اهدا، مهم اعلام شده و رابطه معنا داری بین اهدای عضو و مرگ مغزی به دست آمده است.
در پایان این مقاله پیشنهاد شده است که به منظور تشویق مردم برای اهدای عضو و تأمین اعضا جهت پیوند به نیازمندان به دریافت عضو، استراتژیها و برنامهریزیهای مناسب با توجه به ویژگیهای فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی مردم در جامعه به کار گرفته شود.
لازم به ذکر است: چکیده این مقاله در مجله پزشکی قانونی ایران، دوره 21 شماره 1 منتشر شده است.